Κυριακή 1 Απριλίου 2018

O Πάπας Φραγκίσκος είπε σε συζήτησή του με γνωστό άθεο δημοσιογράφο «Δεν υπάρχει κόλαση!» (το Βατικανό το αρνείται).




Σε συνέντευξη του με τον μακροχρόνιο άθεο φίλο του Eugenio Scalfari, ο Φραγκίσκος ισχυρίζεται ότι η κόλαση δεν υπάρχει και ότι οι καταδικασμένες ψυχές απλώς «εξαφανίζονται». Αυτή είναι μια άρνηση της διδασκαλίας της Εκκλησίας για την πραγματικότητα της κόλασης και την αιώνια ύπαρξη της ψυχής.
Η συνέντευξη μεταξύ του 93χρονου Scalfari - ο οποίος είναι συνιδρυτής της εφημερίδας “La Repubblica” και ιδρυτής του αριστερού liberal κόμματος Partito Radicale (διαλύθηκε το 1989) - και του Πάπα δημοσιεύθηκε στις 28 Μαρτίου 2018 στην La Repubblica. Το σχετικό σχόλιο για την κόλαση μεταφράστηκε από το εξαιρετικά σεβαστό καθολικό ιστολόγιο, Rorate Caeli.
Η συνέντευξη έχει τίτλο "Ο Πάπας: Είναι τιμή να ονομάζεσαι επαναστάτης" ("Il Papa: “È un onore essere chiamato rivoluzionario."Il Papa: "Ενα άλλο κομμάτι του τσιάματο rivoluzionario".)
Ο Σκαλφάρι λέει στον Πάπα: «Η Αγιότητά σας, στην προηγούμενη συνάντησή μας μου είπατε ότι το είδος μας θα εξαφανιστεί σε μια συγκεκριμένη στιγμή και ότι ο Θεός, ακόμα από τη δημιουργική του δύναμη, θα δημιουργήσει νέα είδη. Δεν μου μιλήσατε ποτέ για τις ψυχές που πέθαναν μέσα στην αμαρτία και θα πάνε στην κόλαση για να υποφέρουν στην αιωνιότητα. Μου μιλήσατε όμως, για τις καλές ψυχές, που έγιναν δεκτές ενώπιον του Θεού, αλλά τι γίνεται με τις κακές ψυχές;
Ο Πάπας Φραγκίσκος λέει: "Δεν τιμωρούνται, εκείνες που μετανοούν αποκτούν την συγχώρεση του Θεού και εισέρχονται στην τάξη των ψυχών που Τον ενατενίζουν, αλλά αυτές που δεν μετανοούν και δεν μπορούν να συγχωρεθούν, εξαφανίζονται, δεν υπάρχει κόλαση, υπάρχει η εξαφάνιση των αμαρτωλών ψυχών".
Στις Κατηχήσεις (Catechism) της Καθολικής Εκκλησίας αναφέρεται: «Η διδασκαλία της Εκκλησίας επιβεβαιώνει την ύπαρξη της κόλασης και της αιωνιότητάς της · αμέσως μετά τον θάνατο, οι ψυχές εκείνων που πεθαίνουν σε μια κατάσταση θανάσιμης αμαρτίας κατεβαίνουν στην κόλαση, όπου υποφέρουν τις τιμωρίες της κόλασης, «αιώνια φωτιά». Η κύρια τιμωρία της κόλασης είναι η αιώνια διάσπαση της ψυχής από τον Θεό, εν τω Οποίω και μόνο ο άνθρωπος μπορεί να κατέχει τη ζωή και την ευτυχία για την οποία δημιουργήθηκε και την οποία λαχταράει». (1035).
Και επίσης: "Οι δηλώσεις της Αγίας Γραφής και οι διδασκαλίες της Εκκλησίας πάνω στο θέμα της κόλασης είναι μια έκκληση προς την ευθύνη που φέρει ο άνθρωπος να κάνει χρήση της ελευθερίας του ενόψει του αιώνιου του πεπρωμένου. Μια επείγουσα έκκληση προς τη μεταστροφή: 'Εισέρχεστε από την στενή πύλη, γιατί πλατεία είναι η πύλη και ευρύχωρος είναι η οδός που οδηγεί σε καταστροφή (απώλεια) και οι εισερχόμενοι δια αυτής είναι πολλοί, γιατί στενή είναι η πύλη και τεθλιμμένη η οδός που οδηγεί στη ζωή, και εκείνοι που την βρίσκουν είναι λίγοι».
«Καθώς δεν γνωρίζουμε ούτε την ημέρα ούτε την ώρα, θα πρέπει να ακολουθούμε τη συμβουλή του Κυρίου και να προσέχουμε συνεχώς, ώστε όταν ολοκληρωθεί η πορεία της γήινης ζωής μας, αξίζει να εισέλθουμε μαζί Του στη γιορτή του Γάμου και να αριθμηθούμε ανάμεσα στους ευλογημένους και όχι, όπως οι κακοί και ανελεήμονες υπηρέτες, να υποχρεωθούμε να οδηγηθούμε στην αιώνια φωτιά, στο σκότος το εξώτερον, όπου «θα υπάρχει ο κλαυθμός και ο τριγμός των οδόντων».
Σε δήλωση που δημοσιεύθηκε στις 29 Μαρτίου, μετά την αναφορά του Scalfari, το Βατικανό είπε:
"Ο Άγιος Πατέρας Φραγκίσκος δέχθηκε πρόσφατα τον ιδρυτή της εφημερίδας La Repubblica σε ιδιωτική συνάντηση με την ευκαιρία του (καθολικού) Πάσχα, χωρίς όμως να του δώσει συνεντεύξεις. Αυτό που αναφέρει ο συντάκτης στο σημερινό άρθρο [στην La Repubblica] είναι το αποτέλεσμα δικής του ανακατασκευής, στην οποία δεν μνημονεύονται οι λέξεις που ανέφερε ο Πάπας. Ούτε γίνεται καμία αναφορά στο προαναφερθέν άρθρο ως μια πιστή μεταγραφή των λόγων του Αγίου Πατρός".
Ως απόδειξη της παρερμηνείας των λόγων του Φραγκίσκου καθολικά sites αναφέρουν ότι πρόσφατα ο Πάπας είχε παραγγείλει στα αφεντικά της Μαφίας να «μετανοήσουν για να μην βρεθούν στην κόλαση».
ΚΟ / Πηγή

Πέμπτη, 29 Μαρτίου 2018

Ποιος φοβάται τον Gibson και τα «Τα Πάθη του Χριστού» νο 2;


Άρθρο της Shira Feder για την (Jewish Daily) Forward / ΚΟ

Ήταν ένα πολιτιστικό φαινόμενο που έφτασε στα 600 εκατομμύρια δολάρια στο box office και εξακολουθεί να είναι το υψηλότερο grossing R-rated φιλμ όλων των εποχών. Χρόνια αργότερα οι άνθρωποι εξακολουθούν να αμφισβητούν πόσο αντισημιτική ταινία ήταν τα Πάθη του Χριστού. Ο Μελ Γκίμπσον, το αστέρι που οδήγησε την ταινία στο αιματηρό, σαδομασοχιστικό του συμπέρασμα, αρνήθηκε να προσλάβει οποιονδήποτε Εβραίο σύμβουλο για να επιβλέπει την ταινία. Οι Εβραίοι στα "Πάθη του Χριστού" απολαμβάνουν να είναι σκληροί, κλωτσούν τον Ιησού όταν είναι κάτω, ενώ οι Ρωμαίοι της ταινίας εμφανίζονται περιστασιακά να συμπεριφέρονται με συμπόνια προς τον Ιησού. Υπήρξε ανησυχία για το πώς αυτό θα επηρέαζε τις δια-θρησκειακές σχέσεις, και απογοήτευση ότι η ταινία θα διαιωνίσει την αντισημιτική ιδέα ότι οι Εβραίοι σκότωσαν τον Ιησού.

Τώρα, ο Mel Gibson σχεδιάζει να το κάνει ξανά. Ο Jim Caviezel, ο ηθοποιός που έπαιξε τον Ιησού στην πρώτη ταινία, επιβεβαίωσε στο USA Today ότι θα επαναλάβει το ρόλο του στη συνέχεια. "Υπάρχουν πράγματα που δεν μπορώ να πω ότι θα σοκάρουν το κοινό", είπε. "Είναι υπέροχο. Μείνετε συντονισμένοι. "Σε μια συνέντευξη του Νοεμβρίου 2016 στο The Late Show με τον Stephen Colbert, ο Gibson ανέφερε ότι άρχισε ήδη να εργάζεται για την ταινία "Η Ανάσταση", όπως ονομάζει το sequel.

Ο Μελ Γκίμπσον δεν ήταν ποτέ ο μεγαλύτερος φαν του εβραϊκού λαού. "Οι Εβραίοι είναι υπεύθυνοι για όλους τους πολέμους στον κόσμο!", φώναξε κατά τη διάρκεια της σύλληψής του το 2006, καθώς οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ. Το 2011, δεν αμφισβήτησε τις κατηγορίες της φίλης του. Στην απολογία του στην τηλεόραση, ομολόγησε ότι «(η σύρραξη) Λίβανος - Ισραήλ ήταν εκείνη τη μέρα» και ότι «οι Εβραίοι δεν ήταν άμεμπτοι».
Ο πατέρας του Μελ Γκίμπσον, Χάτον Γκίμπσον, είναι ένας ειλικρινής αρνητής του Ολοκαυτώματος. Το 2003, δήλωσε στους New York Times «πηγαίνετε και ρωτήστε έναν εργολάβο κηδειών ή εκείνον που χειρίζεται το κρεματόριο, τι χρειάζεται για να απαλλαγεί από ένα νεκρό σώμα. Χρειάζεται ένα λίτρο βενζίνης και 20 λεπτά. Τώρα, 6 εκατομμύρια;" Ο Mel Gibson δεν κατήγγειλε ποτέ τα λόγια του πατέρα του.

Είναι ο κόσμος έτοιμος για μια συνέχεια των "Παθών του Χριστού"; Το πολωμένο πολιτικό τοπίο του 2018 είναι πολύ διαφορετικό από το περιβάλλον που δημιούργησε το blockbuster του 2004. Μπορεί μια τέτοια ταινία, που προωθείται από την δύναμη του star ενός ανθρώπου που είναι γνωστός για τις αντισημιτικές του απόψεις, να επιτύχει ποτέ το ίδιο επίπεδο παγκόσμιας αναγνώρισης της προκατόχου της;

"Δεν καταλαβαίνω γιατί μετά από 10 χρόνια αποτελεί ακόμα θέμα", παραπονέθηκε πρόσφατα ο Γκίμπσον στο Variety. "Είμαι στον χώρο αρκετό καιρό για να αναγνωρίσω ότι το Χόλιγουντ θα καλοδεχθεί όποιον μπορεί να φέρει ένα δολάριο", δήλωσε στο Post ο Joshua Malina, ηθοποιός της West Wing και ένας από τους πιο σκληρούς επικριτές του Gibson.

«Τα Πάθη του Χριστού» διαπίστωσε ότι υπήρχε μια αγορά, τόσο αμερικανική όσο και διεθνής, για θρησκευτικές ταινίες. Στην πραγματικότητα δημιούργησε αυτή την αγορά, όταν έλαβε μια σειρά από εγκρίσεις από γνωστούς Αμερικάνους Χριστιανούς, συμπεριλαμβανομένου ενός αμφισβητούμενου από το Βατικανό.

Ο Γκίμπσον προβάλλει τις ταινίες του σε ευαγγελικούς χριστιανούς, οι οποίοι έχουν πρόσφατα ενδυναμώσει την θέση τους λόγω Τραμπ και διατρέχουν τον κίνδυνο να αποξενώσουν πιο μετριοπαθείς και liberal θεατές; Και το πιο σημαντικό είναι ότι σε αυτή την εποχή αυξανόμενου αντισημιτισμού και εχθρότητας προς τους Εβραίους χρειάζεται ο κόσμος καθόλου την "Ανάσταση";

Διάβασε:



ΚΟ / πηγή
redskywarning.blogspot.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου