Κυριακή 5 Ιουλίου 2020

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος : Οι Τούρκοι δεν θα τολμήσουν να κάνουν τζαμί την Αγία Σοφία.

Ο Αρχιεπίσκοπος έκανε λόγο για «παιχνίδι» της Άγκυρας με την Αγία Σοφία - Συνετή η αντιμετώπιση της πανδημίας.ierwnimos_ekklisia

Την πεποίθησή του ότι οι Τούρκοι δεν θα τολμήσουν να μετατρέψουν την Αγία Σοφία σε τζαμί εξέφρασε σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών, Ιερώνυμος, από τη Βαλύρα Μεσσηνίας.

«Εκείνοι παίζουν με όποια παιχνίδια τύχουν στα χέρια τους. Είναι κι αυτό ένα παιχνίδι. Πιστεύω δεν θα το τολμήσουν», είπε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στο mesogeios tv.
Ερωτηθείς για τη στάση της Εκκλησίας και της Πολιτείας στην πανδημία του κορωνοϊού, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών επισήμανε ότι η αντιμετώπιση ήταν συνετή. «Η Πολιτεία έκανε το καθήκον της και από ό,τι φάνηκε από την πορεία των πραγμάτων έδρασε γρήγορα και αποτελεσματικά. Να βοηθήσει ο Θεός να μην έχουμε ξανά τέτοιες δοκιμασίες», συμπλήρωσε.

Ο κ. Ιερώνυμος προεξήρχε στο τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του μακαριστού Θεοδώρου Σπηλιώτη, κατά σάρκα αδελφού του Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης, Ευσταθίου, και πατρός του Πρωτοπρεσβυτέρου Αθανασίου Σπηλιώτη ενώ του Όρθρου και της πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας προέστη ο Μητροπολίτης Καστορίας, Σεραφείμ, και συλλειτούργησαν οι μητροπολίτες Μάνης Χρυσόστομος και Σιατίστης Αθανάσιος. Εντός του Ιερού Βήματος παρέστησαν συμπροσευχόμενοι, εκτός του Αρχιεπισκόπου, και οι μητροπολίτες Μονεμβασίας και Σπάρτης Ευστάθιος, Τριφυλίας Χρυσόστομος, Γόρτυνος Ιερεμίας, ο Αρχιγραμματεύς της Ιεράς Συνόδου Επίσκοπος Ωρεών Φιλόθεος και ο οικείος ποιμενάρχης Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος.
protothema.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου