Κυριακή 26 Μαρτίου 2023

Απαγορευμένη Ιστορία: Οι 7 σφραγίδες της Αποκάλυψης (βίντεο).



Οι επτά σφραγίδες (Αποκάλυψη 6:1-17, 8:1-5), οι επτά σάλπιγγες (Αποκάλυψη 8:6-21, 11:15-19) και οι επτά φιάλες (Αποκάλυψη 16:1-21) είναι τρεις διαδοχικές σειρές κρίσεων του Θεού, στους έσχατους καιρούς. Οι κρίσεις γίνονται σταδιακά χειρότερες και περισσότερο καταστροφικές καθώς θα εξελίσσονται οι έσχατοι καιροί. Οι επτά σφραγίδες, οι σάλπιγγες και οι φιάλες συνδέονται μεταξύ τους. Η έβδομη σφραγίδα εισάγει τις επτά σάλπιγγες (Αποκάλυψη 8:1-5) και η έβδομη σάλπιγγα εισάγει τις επτά φιάλες (Αποκάλυψη 11:15-19, 15:1-8).

Οι πρώτες τέσσερις από τις επτά σφραγίδες είναι γνωστές ως οι τέσσερις καβαλάρηδες της Αποκάλυψης. Η πρώτη σφραγίδα εισάγει τον Αντίχριστο (Αποκάλυψη 6:1-2). Η δεύτερη σφραγίδα προκαλεί μεγάλο πόλεμο (Αποκάλυψη 6:3-4). Η τρίτη από τις επτά σφραγίδες προκαλεί λιμό (Αποκάλυψη 6:5-6). Η τέταρτη σφραγίδα εισάγει μάστιγες, επιπλέον λιμό και επιπλέον πόλεμο (Αποκάλυψη 6:7-8).
Η πέμπτη σφραγίδα μας λέει για εκείνους που θα μαρτυρήσουν για την πίστη τους στον Χριστό κατά την διάρκεια των έσχατων καιρών (Αποκάλυψη 6:9-11). Ο Θεός ακούει τις κραυγές τους για δικαιοσύνη και θα την αποδώσει στον καιρό Του – στη μορφή της έκτης σφραγίδας, σε συνδυασμό με τις σάλπιγγες και τις φιάλες. Όταν η έκτη από τις επτά σφραγίδες σπάσει, συμβαίνει ένας καταστροφικός σεισμός, που θα προκαλέσει τεράστια αναταραχή και τρομερή καταστροφή – μαζί με ασυνήθιστα αστρονομικά φαινόμενα (Αποκάλυψη 6:12-14). Εκείνοι που θα επιζήσουν «… λένε προς τα βουνά και προς τις πέτρες: Πέστε επάνω μας, και κρύψτε μας από το πρόσωπο εκείνου που κάθεται επάνω στον θρόνο, και από την οργή τού Αρνίου• επειδή, ήρθε η μεγάλη ημέρα τής οργής του• και ποιος μπορεί να σταθεί;» (Αποκάλυψη 6:16-17).
Οι επτά σάλπιγγες περιγράφονται στην Αποκάλυψη 8:6-21. Οι επτά σάλπιγγες είναι το «περιεχόμενο» της έβδομης σφραγίδας (Αποκάλυψη 8:1-5). Η πρώτη σάλπιγγα προκαλεί χαλάζι και φωτιά που καταστρέφει μεγάλο μέρος της χλωρίδας στον κόσμο (Αποκάλυψη 8:7). Η δεύτερη σάλπιγγα εισάγει ένα μετεωρίτη που χτυπά τους ωκεανούς και προκαλεί το θάνατο μεγάλου μέρους της θαλάσσιας ζωής (Αποκάλυψη 8:8-9). Η τρίτη σάλπιγγα είναι όμοια με τη δεύτερη, μόνο που επηρεάζει τις λίμνες και τα ποτάμια του κόσμου αντί των ωκεανών (Αποκάλυψη 8:10-11).
Η τέταρτη από τις επτά σάλπιγγες κάνει τον ήλιο και το φεγγάρι να σκοτεινιάσουν (Αποκάλυψη 8:12). Η πέμπτη σάλπιγγα έχει ως αποτέλεσμα μια μάστιγα «δαιμονικών ακριδών» που επιτίθενται και βασανίζουν την ανθρωπότητα (Αποκάλυψη 9:1-11). Η έκτη σάλπιγγα εισάγει ένα δαιμονικό στρατό που θα σκοτώσει το ένα τρίτο της ανθρωπότητας (Αποκάλυψη 9:12-21). Η έβδομη σάλπιγγα καλεί τους επτά αγγέλους με τις επτά φιάλες της οργής του Θεού (Αποκάλυψη 11:15-19, 15:1-8).
Οι κρίσεις των επτά φιαλών περιγράφονται στην Αποκάλυψη 16:1-21. Η κλίση των κρίσεων των επτά φιαλών γίνεται με την έβδομη σάλπιγγα. Η πρώτη φιάλη προκαλεί επώδυνες πληγές που ξεσπούν στην ανθρωπότητα (Αποκάλυψη 16:2). Η δεύτερη φιάλη έχει ως αποτέλεσμα τον θάνατο κάθε ζωντανού οργανισμού στη θάλασσα (Αποκάλυψη 16:3). Η τρίτη φιάλη μετατρέπει τα ποτάμια σε αίμα (Αποκάλυψη 16:4-7). Η τέταρτη από τις επτά φιάλες έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση της θερμότητας του ήλιου ώστε να προκαλεί μεγάλο πόνο (Αποκάλυψη 16:8-9). Η πέμπτη φιάλη προκαλεί μεγάλο σκοτάδι και εντατικοποιεί τις πληγές της πρώτης φιάλης (Αποκάλυψη 16:10-11). Η έκτη φιάλη έχει ως αποτέλεσμα να στερέψει ο Ευφράτης ποταμός και οι στρατιές του Αντίχριστου να συγκεντρωθούν για να δώσουν την μάχη του Αρμαγεδδών (Αποκάλυψη 16:12-14). Η έβδομη φιάλη έχει ως αποτέλεσμα ένα καταστροφικό σεισμό που ακολουθείται από γιγάντιο χαλάζι (Αποκάλυψη 16:15-21).

Η Αποκάλυψη 16:5-7 δηλώνει για τον Θεό «Και άκουσα τον άγγελο των νερών, να λέει: Είσαι δίκαιος, Κύριε, ο Ων και ο Ην και ο Όσιος, επειδή τα έκρινες αυτά• δεδομένου ότι, αίμα αγίων και προφητών ξέχυσαν, αίμα και τους έδωσες να πιουν• επειδή, είναι άξιοι. Και άκουσα έναν άλλον από το θυσιαστήριο, να λέει: Ναι, Κύριε, Θεέ, Παντοκράτορα, οι κρίσεις σου είναι αληθινές και δίκαιες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου