Σάββατο 25 Μαρτίου 2023

ΠΊΣΤΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΥΧΉ.

 


«Είτε με αγαπάς είτε με μισείς, εγώ είμαι μαζί σου», σαν να μας λέει ο Κύριος καθημερινά.Αν με αγαπάς είμαι στην καρδιά σου, αν με μισείς είμαι στο μυαλό σου.
 «Τι τρομερά βασανιστήρια πέρασα, πόσο μου στοίχισε και πόσο μου κοστίζει ακόμα αυτή η δίψα να πιστέψω, που είναι τόσο πιο δυνατή στην ψυχή μου, τόσο περισσότερα αντίθετα επιχειρήματα βρίσκονται.  Κι όμως, ο Θεός μερικές φορές μου στέλνει στιγμές που είμαι απόλυτα ήσυχος.  Σε αυτές τις στιγμές αγαπώ τους άλλους και διαπιστώνω ότι οι άλλοι με αγαπούν.  Σε τέτοιες στιγμές έχω δημιουργήσει ένα σύμβολο πίστης στο οποίο όλα για μένα είναι ξεκάθαρα και ιερά.  Αυτό το σύμβολο είναι πολύ απλό.  Εδώ είναι, νομίζω ότι δεν υπάρχει τίποτα πιο όμορφο, πιο βαθύ, πιο συμπαθητικό, πιο λογικό, πιο αντρικό και πιο τέλειο από τον Χριστό.  Επιπλέον: αν κάποιος μου αποδεικνύει ότι ο Χριστός είναι έξω από τη σφαίρα της αλήθειας, θα προτιμούσα να μείνω με τον Χριστό παρά με την αλήθεια», είπε κάποτε ο μεγάλος Ντοστογιέφσκι.
 Οι άπιστες σκέψεις είναι σαν τη σκόνη που φυσάει ο άνεμος από το πρόσωπο της γης.  (Ψαλμ. 1,4)
 Αν δεν υπάρχει Θεός και έχω προσευχηθεί, δεν έχω χάσει τίποτα.  Αλλά αν υπάρχει και δεν προσευχήθηκα, έχασα τα πάντα... (Πασκάλ)

 π Χρυσόστομος Φιλιπέσκου.  (Λίγα λόγια, πολύ αγάπη)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου