Πέμπτη 2 Μαΐου 2024

Μια Ελληνίδα με Χριστό και Ελλάδα : Η εβδομάδα των Παθών και πως με τη συμπεριφορά μας σταυρώνουμε τον κύριο κάθε μέρα χωρίς να το καταλάβουμε.


Τον σταυρώνουμε με την αδιαφορία μας στο να αναφερθουμε στο ονομα του, να τον αγαπήσουμε και να τον ευαρεστήσουμε με θεάρεστα εργα.

Να ενδιαφερθούμε για τα πονεμενα παιδιά του δηλαδη τους συνανθρώπους μας<αγαπα το Θεό σου εξ ολης της ισχυος σου και εξ όλης της διανοιας σου και το πλησιον σου ως εαυτόν> εμείς τι κάνουμε;τα τελείως αντίθετα απ οτι λεει το Ευαγγελιο.

Ο Χριστός μας σταυρώθηκε για τις δικες μας αμαρτιες και μεις τι κανουμε για να τον εαυρεστήσουμε; τιποτα!στην πλειοψηφια μας το παίζουμε καλοί χριστιανοί. Φοβόμαστε να ομολογήσουμε το Παναγιον ονομα του γιατί δεν έχουμε αγάπη <η αγαπη εξω βαλει τον φοβον>.

Ο Χριστός μας ηταν ενας επαναστάτης για την εποχή του που κατακεραυνωνε τη νεα ταξη πραγμάτων της εποχής του.

Τους κατακεραυνωνε για το δικο μας συμφερον γι αυτο και τον σταύρωσαν.

Σαν καλοί χριστιανοί, αν θέλουμε να λεγομαστε, ας μιμηθουμε το παθος του Κυρίου, να μαθουμε να θυσιαζόμαστε.

Να μας ενδιαφέρει ο Χριστός μας και οχι το κοσμικο φρόνημα.

Ο Χριστός μας που επαθε τόσα για μας, μας θέλει με ταπείνωση χωρις στίγματα στην ψυχή μας. Ας ψαχτούμε μεσα μας τι υπάρχει στην ψυχή μας για να αποβαλλουμε τα αρνητικά και να κρατησουμε τα θετικα. Αν δεν το κάνουμε όλοι μας θα ζούμε με την υποκρισία.Κ

αι θα πω αυτό: τα ουαι ο Χριστός μας δεν τα είπε ουτε για την πόρνη ουτε για το ληστη τα είπε για τους υποκριτες. Ο ληστής και η πόρνη μετανόησαν και ειναι απ τους πρώτους που κέρδισαν τον Παράδεισο γιατι εδειξαν μεταμέλεια αληθινή.

Μην προδίδουμε τον κύριο μας με τις αμαρτιες μας και να σκεφτουμε, στις δυσκολες ωρες του Χριστού μας πριν απο 2000 χρονια οι μαθητες του τον αφησαν μονο. Ο Πετρος τον απαρνήθηκε και οταν κατάλαβε τι αμαρτία διέπραξε εκλαυσε πικρώς και ο Ιούδσς τον προδωσε για λιγες πενταροδεκάρες. Και απο τον εγωισμο του δεν ζήτησε συγγνωμη απο τον Κύριό του, προτίμησε να απαγχονιστει και να τον χαίρεται η φωτια της κολάσεως.

Αγαπημένοι μου φίλοι ας μιμηθούμε και μεις οι σκεπτομενοι χριστιανοί τον ληστή, την μετανιωμένη πόρνη του Ευαγγελίου. Ας μιμηθούμε τον Αποστολο Πετρο και ας κλαυσουμε για τα πολλά μας αμαρτήματα.

Με τη μετανοια καθε χριστιανού ο Χριστός μας λιώνει απο Αγάπη για κάθε μετανιωμενο παιδι του γιατι ειναι φως, γαληνη, ευφορια ψυχης ειναι αγάπη.

Αγαπημένη ιστοσελιδα τρικλοποδιά σε όσους εργάζεστε σε αυτην την ιστοσελίδα και στους αναγνωστες Καλη Ανασταση!

Μια Ελληνίδα με Χριστό και Ελλάδα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου