Παρασκευή 3 Μαΐου 2024

Προφητεία του Πρεσβύτερου Όπτινα: Οι άνθρωποι θα θυμούνται το 2024 για πολύ καιρό.

 











Πριν από 10 χρόνια ξεκίνησαν ταραχές στην Ουκρανία, αλλά τότε κανείς δεν μπορούσε καν να σκεφτεί

ότι θα οδηγούσαν σε διχόνοια μεταξύ των δύο σλαβικών λαών. Αλλά υπήρχαν άνθρωποι που προέβλεψαν τέτοια τρομερά γεγονότα πολλές δεκαετίες πριν από τη σημερινή εποχή.

Πώς θα είναι το μέλλον μας αν βασιστούμε στις προφητείες και τις αποκαλύψεις του αγίου γέροντα από το Ησυχαστήριο Optina;

Ποιος τα χρειάζεται αυτά;

Όταν ο Nektary Optinsky θυμήθηκε την παιδική του ηλικία, είπε περισσότερες από μία φορές:

«Αυτό συνέβη στη βρεφική μου ηλικία, όταν ζούσα με τη μητέρα μου. Ήμασταν δύο σε αυτόν τον κόσμο και η γάτα ζούσε μαζί μας. Ήμασταν χαμηλού βαθμού και, επιπλέον, φτωχοί. Ποιος τα χρειάζεται αυτά;

Ο Νικόλκα έχασε νωρίς τους γονείς του, πρώτα ο πατέρας του πέθανε και η μητέρα του τον ακολούθησε. Το αγόρι ήταν περίπου δέκα ετών όταν έπρεπε να βασιστεί μόνο στον εαυτό του. Είχε την τύχη να βρει δουλειά σε έναν πλούσιο αλλά πολύ ευσεβή έμπορο. Ο ανώτερος υπάλληλος παρατήρησε το έξυπνο αγόρι και, όταν έκλεισε τα 20, αποφάσισε να τον παντρέψει με την κόρη του.

Ο Νικόλαος πήγε στη Γερόντισσα Θεοκτίστα για να λάβει την ευλογία του γάμου. Θεώρησε όμως μια τελείως διαφορετική μοίρα γι’ αυτόν και τον ευλόγησε να πάει στο Ερμιτάζ της Optina. Εκείνη την εποχή το μοναστήρι γνώρισε μεγάλη ακμή. Ο τύπος ήταν ντροπαλός:

«Ήμουν ορφανός, εντελώς άπορος, αλλά τα αδέρφια ήταν όλοι εκεί εκείνη την εποχή—πολλοί μορφωμένοι. Και έτσι ήμουν ο τελευταίος».

Στην Όπτινα τον Νικόλαο συνάντησε ο ίδιος ο Γέροντας Αμβρόσιος, με τον οποίο δεκάδες προσκυνητές περίμεναν για εβδομάδες για να συνομιλήσουν. Το τι μίλησε ο γέροντας με τον «τελευταίο» για δύο ολόκληρες ώρες παρέμεινε μυστικό για πάντα, αλλά από τότε ο Νικολάι άρχισε να μένει στο μοναστήρι. Εκεί δέχτηκε τον μοναχισμό, και μετά το κατόρθωμα της ανοησίας – το πιο δύσκολο κατόρθωμα στην Ορθοδοξία.

Θα είναι πλούσια στο πνεύμα…

Όπως πολλοί άγιοι ανόητοι, ο μοναχός Νεκτάριος της Όπτινα διέθετε το χάρισμα της διόρασης. Ο αρχιερέας Vasily Shustin είπε πώς ο ιερέας, χωρίς να διαβάσει, τακτοποίησε τα γράμματα:

«Σε μια από τις επισκέψεις μου στην Optina Pustyn, είδα τον πατέρα Νεκτάρι να διαβάζει σφραγισμένα γράμματα. Ήρθε σε μένα με τα γράμματα που είχε λάβει, από τα οποία ήταν περίπου πενήντα, και, χωρίς να τα ανοίξει, άρχισε να τα ξεχωρίζει. Άφησε μερικά από αυτά στην άκρη με τα λόγια: «Μια απάντηση πρέπει να δοθεί εδώ, αλλά αυτές οι ευχαριστίες μπορούν να μείνουν αναπάντητα». Χωρίς να διαβάσει, είδε το περιεχόμενό τους. Κάποιους τους ευλόγησε και μερικούς τους φίλησε…».

Προέβλεψε την πτώση της απολυταρχίας στη Ρωσία και τις πολύ δύσκολες στιγμές που θα ακολουθούσαν το θάνατο της βασιλικής οικογένειας το 1918.

Ο γέροντας προέβλεψε ότι η νέα κυβέρνηση των Μπολσεβίκων θα προκαλούσε πολλά προβλήματα. Πρώτα απ’ όλα θα καταπατήσουν την πίστη, θα καταστρέψουν ναούς και μοναστήρια και θα σκοτώσουν ιερείς και μοναχούς ή θα τους στείλουν σε στρατόπεδα. Τότε θα έρθει σε απλούς λαϊκούς πιστούς – οι άνθρωποι θα καταλάβουν γρήγορα ότι η πίστη μπορεί, αν όχι να οδηγήσει στον τάφο, τότε στην πραγματικότητα να καταστρέψει τη ζωή.

Ο Νεκτάρι προέβλεψε επίσης ότι οι Μπολσεβίκοι θα μάλωναν με όλους τους ξένους γείτονές τους. Η Ρωσία δεν ευνοήθηκε ποτέ, αλλά εδώ θα γίνει παρίας για πολλές δεκαετίες. Το Σιδηρούν Παραπέτασμα θα το κρύψει από όλους και η πολιτική του θα είναι τέτοια που πρώτα θα αρχίσει ένας θερμός πόλεμος και μετά ένας ψυχρός πόλεμος. Και δεν θα υπάρχει ειρήνη για τις δυτικές χώρες όσο η Ρωσία είναι ζωντανή.

«Θα περάσουν τρεις ή περισσότερες δεκαετίες, και θα χτίσουμε ψηλούς τοίχους, και το τρίξιμο των δοντιών θα ακούγεται πίσω από αυτά τα τείχη, και θα υπάρχει μια ήσυχη, αλλά επικίνδυνη έχθρα…»

Όσο κι αν καταδίκασε ο Νεκτάριος τη νέα κυβέρνηση, ήταν πατριώτης της χώρας του.

Προφήτευσε ότι ο ρωσικός λαός θα επιζούσε από όλες τις δοκιμασίες, παρόλο που θα ήταν τρομερές. Η Ρωσία είναι μια πλούσια χώρα, αλλά από αμνημονεύτων χρόνων οι απλοί άνθρωποι ζουν στη φτώχεια. Θα συνεχίσει να είναι έτσι. Οι άνθρωποι δεν θα είναι πλούσιοι, αλλά δεν θα βρείτε τόσο δυνατό πνεύμα σε ολόκληρο τον κόσμο.

«Η Ρωσία θα ξεσηκωθεί και δεν θα είναι πλούσια υλικά, αλλά θα είναι πλούσια στο πνεύμα», έκανε αυτή την πρόβλεψη ο Γέροντας Νεκτάριος το 1917.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι δύσκολες δοκιμασίες θα διαρκέσουν μέχρι το πρώτο τέταρτο του επόμενου αιώνα:

«Εάν οι άνθρωποι δεν βρουν μετάνοια ενώπιον του μεγαλομάρτυρα, ο Κύριος δεν θα γίνει μεσολαβητής σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς. Εάν οι άνθρωποι δεν στραφούν στον Θεό, η Ρωσία και όλη η Ευρώπη θα αντιμετωπίσουν δυσκολίες. Και οι άνθρωποι θα θυμούνται το 2024 για πολύ καιρό».

dzen.ru

ΑΠΟΔΟΣΗ : ΟΡΘΟΔΟΞΑ ΘΕΜΑΤΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου