Παρασκευή 3 Μαΐου 2024

«Τα τελευταία χρόνια, οι υποστηρικτές του Αντίχριστου θα πάνε στην εκκλησία, θα βαφτιστούν και θα κηρύξουν!» – Γέροντας Γαβριήλ Ουργκεμπάτζε.


 

Σήμερα, ο Αντίχριστος παραμονεύει παντού – οι δυνάμεις του έχουν ήδη επηρεάσει πολλούς τομείς

που συναντάμε συνεχώς: ιατρική, εκπαίδευση και πολιτισμό… Δεν μπορούμε να μην παρατηρήσουμε τη βλαβερή επιρροή του και τον πονηρό τρόπο που μεταδίδεται αυτή . Ως αποτέλεσμα, μπερδεύει πολλούς ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων των νέων, ακόμη και των παιδιών. Αλλά συχνά εμείς οι ίδιοι επιτρέπουμε στους εαυτούς μας να εξαπατηθούν – προτιμάμε να “πηγαίνουμε με τη ροή” αντί να προσπαθούμε να αλλάξουμε κάτι, κάνουμε συμφωνίες με τη συνείδησή μας – τελικά, είναι πιο εύκολο με αυτόν τον τρόπο.

Υπάρχει μια σοφή παραβολή που περιγράφει μια παρόμοια κατάσταση: δύο ταξιδιώτες είδαν ένα σκυλί ξαπλωμένο στα καρφιά και να ουρλιάζει από τον πόνο. Τότε ένας ταξιδιώτης ρώτησε έναν άλλον γιατί αυτός ο σκύλος δεν σηκώνεται και πηγαίνει σε άλλο μέρος, στον οποίο του απάντησε ως εξής:

«Πιθανώς επειδή δεν πονάει τόσο πολύ».

Αυτό συμβαίνει συχνά σε εμάς: φυσικά, σε εκείνα τα θέματα που δεν μπορούμε να επιλύσουμε μόνοι μας, θα πρέπει να είμαστε υπομονετικοί, αλλά σε άλλες καταστάσεις δεν μπορούμε να μένουμε με σταυρωμένα τα χέρια. Εάν υπάρχει κάτι στη ζωή σας που αντίκειται στις ηθικές σας αρχές, τότε πρέπει να το ξεφορτωθείτε. Χωρίς καμία συνείδηση, εγκαταλείψτε την επιβλαβή δουλειά σας, αρνηθείτε να επικοινωνήσετε με άτομα που δεν σας αρέσουν – όλα αυτά είναι μέσα στις δυνάμεις σας.

Προστατέψτε και φροντίστε την ψυχή σας – μην αφήνετε απρεπή και αμαρτωλά πράγματα μέσα της. Ευτυχώς, σήμερα η χριστιανική πίστη δεν διώκεται και μπορούμε ανά πάσα στιγμή να απευθυνθούμε στον Επουράνιο Πατέρα, την Εκκλησία, τα Μυστήρια και τις προσευχές για βοήθεια.

Φυσικά, δεν μπορούμε να αποφύγουμε το μέλλον, όποιο κι αν είναι αυτό. Και ένας απλός άνθρωπος θα μετανοήσει από μόνος του, εκ των υστέρων, αν δεν τον κυριεύσουν θλίψεις και στενοχώριες; Συχνά θυμόμαστε τον Κύριο ακριβώς σε δύσκολες στιγμές, ενώ δεν πρέπει να Τον ξεχνάμε ούτε στη χαρά.

Δεν είναι αδικαιολόγητο ότι πολλοί Άγιοι συμβούλευαν τους ανθρώπους να κάνουν το σημείο του σταυρού όσο το δυνατόν συχνότερα και να αγωνίζονται για μετάνοια και διόρθωση. Σύμφωνα με τον Startsev, η χώρα μας αντιμετωπίζει δύσκολες δοκιμασίες. Αυτό είπε σχετικά ο Άγιος Γαβριήλ Ουργκεμπάτζε:

«Ο Αντίχριστος έχει σχεδόν εισβάλει στη γη μας – η μισή κόλαση είναι ήδη εδώ. Αλλά ό,τι και να γίνει, πρέπει να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε. Ακόμα και φαγητά που σημαδεύονται από τον κακό εμφανίζονται ήδη στα τραπέζια μας. Αλλά δεν θα μπορέσει να μας βλάψει αν προσευχηθούμε πάνω της, τη βαφτίσουμε ή την αγιοποιήσουμε».

Επιπλέον, ο Άγιος Γαβριήλ προέτρεψε τους ανθρώπους να μην κοιτούν τον παράδεισο – κατά τη γνώμη του, εκεί θα συνέβαιναν θαύματα, αλλά αυτά τα θαύματα θα ήταν ψεύτικα, με στόχο να παραπλανήσουν τους δίκαιους ανθρώπους. Όταν εμφανιστεί ο Αντίχριστος στη γη, θα περιμένουμε τη σωτηρία από τον κόσμο, ωστόσο, αυτή η σκέψη θα τεθεί και στο ανθρώπινο μυαλό από τον κακό.

Ο Άγιος Γαβριήλ μίλησε πολλές φορές για το γεγονός ότι πρέπει κανείς να εμπιστεύεται μόνο τον Κύριο, καθώς και για το γεγονός ότι οι κλέφτες και οι αμαρτωλοί, χωρίς να το γνωρίζουν, φέρουν ήδη το σημάδι του Αντίχριστου πάνω τους.

Ο Θεός είναι παντοδύναμος – Είναι σε θέση να κάνει θαύματα για όσους είναι πιστοί σε Αυτόν. Θα σώσει τους δίκαιους ανθρώπους ακόμα και όταν ο κακός εισβάλει τελικά στον κόσμο μας. Αν θέλει ο Κύριος, έστω και ένα απλό φύλλο θα είναι αρκετό για να σωθεί. Θα δημιουργήσει πολλά θαύματα: Θα στεγάσει τους Χριστιανούς με δέντρα σε μια στιγμή κινδύνου και θα τους βοηθήσει να τραφούν με τη γεωργία και θα τους παρηγορήσει και θα τους ζεστάνει.

Ο Γέροντας Γαβριήλ προειδοποίησε ιδιαίτερα τους ανθρώπους ενάντια στην κλοπή – κατά τη γνώμη του, αυτή η αμαρτία είναι που για κάποιο λόγο κάνει έναν άνθρωπο σαν τον Αντίχριστο. Και σήμερα βλέπουμε ότι ο Άγιος είχε δίκιο: είπε ότι «Οι Χριστιανοί θα περιφέρονται ντυμένοι αξιοπρεπώς και οι οπαδοί του Αντίχριστου, αντίθετα, θα γδύνονται».

Ζούμε στην εποχή της ανοχής, στην εποχή των σύγχρονων απόψεων, αλλά ο Άγιος υπενθύμιζε συχνά ότι οι γυναίκες δεν πρέπει να φοράνε ανδρικά ρούχα, γιατί τα ρούχα μας είναι αντανάκλαση της πνευματικής μας κατάστασης.

Ο Γέροντας ανέφερε επίσης ότι ο υπηρέτης του Αντίχριστου θα προβληθεί στην τηλεόραση. Καθένας από εμάς μπορεί να δει τον αγώνα του με τον προφήτη Ενώχ και τον προφήτη Ηλία. Τη στιγμή όμως που θέλουν να βγάλουν την Ιβήρων Εικόνα της Θεοτόκου έξω από τον Άθω, οι καμπάνες θα χτυπήσουν με τέτοια δύναμη που οι Ναοί θα προσκυνήσουν, θέλοντας να την δουν και να την τιμήσουν. Και αυτό θα μεταδοθεί τηλεοπτικά με τη χάρη του Θεού.

« Τα τελευταία χρόνια, οι υποστηρικτές του Αντίχριστου θα πάνε στην εκκλησία, θα βαφτιστούν και θα κηρύξουν! «- είπε ο Άγιος, «Θα αρχίσουν, όπως και εμείς, να κάνουν το σημείο του σταυρού και να κηρύττουν τις εντολές που είναι γραμμένες στο Ευαγγέλιο. Ωστόσο, μην πιστεύετε αυτούς που δεν θα κάνουν καλές πράξεις – μόνο με καλές πράξεις θα μπορέσετε να διακρίνετε έναν αληθινό Χριστιανό».

Οι Χριστιανοί πιστεύουν στον Κύριο με την καρδιά τους, αλλά οι υπόλοιποι, που πιστεύουν μόνο με το μυαλό τους, δεν αναγνωρίζουν τον Αντίχριστο, δεν ξεχωρίζουν το επιθυμητό από το πραγματικό.

«Θα συμβούν σύντομα μεγάλα γεγονότα», προειδοποίησε ο Γέροντας «Η γη δεν θυμάται τέτοιο κίνδυνο από τη δημιουργία του κόσμου. Οι πειρασμοί και οι δελεασμοί θα μας περιβάλλουν από όλες τις πλευρές. Είναι σημαντικό να θυμόμαστε πάντα ότι ο κακός, όπως και οι υπηρέτες του, είναι πονηροί και λεπτοί ψυχολόγοι που ξέρουν πώς να μας στήνουν τις πιο ελκυστικές και δελεαστικές παγίδες.

Στην αρχή όλα θα γίνουν σαν να είναι σύμφωνα με τις επιθυμίες σου, αλλά όταν ο Αντίχριστος μπει επιτέλους στον κόσμο μας, θα υποδουλώσει όλους όσους υπέκυψαν σε αυτόν. Οι υπόλοιποι θα αναγνωριστούν ως προδότες. Πρέπει να είστε προετοιμασμένοι για αυτή τη στιγμή και, συγκεντρώνοντας σε μικρές ομάδες δέκα έως δεκαπέντε ατόμων, πηγαίνετε στα δάση. Όχι μόνος – δεν θα επιβιώσεις μόνος. Μην φοβάστε τίποτα – το Άγιο Πνεύμα θα σας προστατεύσει. Θα προστατεύσει όλους όσους πιστεύουν σε Αυτόν και που είναι έτοιμοι να Τον δεχτούν.

Ο Αντίχριστος έχει ήδη γεννηθεί και η σφραγίδα του θα είναι ορατή – θα τοποθετηθεί στα χέρια ή στα μέτωπα. Σύντομα θα αποκτήσει δύναμη και θα εμφανιστεί – αυτή τη στιγμή θα στερηθούμε πνευματική, γεμάτη χάρη βοήθεια. Τότε δεν θα υπάρχουν Γέροντες στους οποίους θα μπορούμε να έρθουμε και να ζητήσουμε συμβουλές για τη θεραπεία της ψυχής. Όλα τα ιερά θα καθαριστούν με αίμα. Σε δύσκολους καιρούς, μπορείτε να απευθυνθείτε στα κείμενα της Καινής Διαθήκης και στις σημειώσεις του Ιωάννη Κλίμακου για βοήθεια».

Ο Άγιος Γαβριήλ μίλησε επίσης για ένα από τα οράματά του: μια μέρα είδε τον Κύριο να κρατά μια σφαίρα σημειωμένη με ένα μεγάλο σταυρό και άκουσε μια φωνή να του λέει:

«Όταν έρθουν οι τελευταίοι καιροί, η ανθρωπότητα θα σωθεί από την ταπεινοφροσύνη, την καλοσύνη και την αγάπη!»

dzen.ru

ΑΠΟΔΟΣΗ : ΟΡΘΟΔΟΞΑ ΘΕΜΑΤΑ.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου