Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2023

«Είχα ένα όραμα της Μητέρας του Θεού και των Αρχαγγέλων: Άκου και δες!» - για την εποχή μας Lavrenty Chernigovsky.

«Πρόσεχε τώρα!» - είπε στα παιδιά του ο Αιδ. Γέροντας Λαυρέντιος του Τσέρνιγκοφ.

Οι προφητείες του για την εποχή μας έγιναν πραγματικότητα με εκπληκτική ακρίβεια και οι οδηγίες του είναι πολύ, πολύ επίκαιρες σήμερα.

Οι Άγιοι Πατέρες γενικά συμβούλευαν να αφιερώνουμε περισσότερο χρόνο στην προσευχή, και αυτό είναι δυνατό σε κάθε περίπτωση, γιατί το «Κύριε, ελέησον» μπορεί να ειπωθεί και διανοητικά αν υπάρχουν πολλοί άνθρωποι τριγύρω. Χρειάζεται δηλαδή να κρατάς το μυαλό σου από σκέψεις, θωρακίζοντάς το με προσευχή.

«Πρόσεχε τώρα!»  - είπε στα παιδιά του ο Αιδ. Γέροντας Λαυρέντιος του Τσέρνιγκοφ.

Ο Άγιος Λαυρέντιος είπε ότι θα έρθει η ώρα που κανείς δεν θα έμενε στη γη, εκτός και αν κάποιος καταφέρει να διασχίσει το φαράγγι.

Αυτή η προφητεία του εξετάζεται με διαφορετικούς τρόπους· δεν θα δώσουμε καμία εκτίμηση, αλλά θα επιστρέψουμε μόνο στην κύρια συμβουλή του: να είστε πιο προσεκτικοί.

Τι σημαίνει αυτό; Φυσικά, πρώτα από όλα μιλάμε για τη μετάνοια ενός ανθρώπου. Δεν υπάρχουν αναμάρτητοι άνθρωποι στη γη· όλοι έχουν αμαρτίες. Αυτά είναι που πρέπει να ομολογήσουμε σήμερα. Δυστυχώς, κανένα γεγονός στον κόσμο δεν έχει ακόμη αντίκτυπο στην κοινωνία, ώστε να έρχεται στον Θεό και οι εκκλησίες να γεμίζουν πιστούς. Οι άνθρωποι εξακολουθούν να σκέφτονται τα γήινα πράγματα: πού να αποθηκεύουν χρήματα, πώς να αγοράζουν τρόφιμα... Αλλά δεν θυμούνται ακόμη την ψυχή... Και αυτό μόνο χειροτερεύει την κατάστασή μας.

Ο Άγιος Λαυρέντιος είπε στα παιδιά του: «Όλοι οι αδύναμοι άνθρωποι θα ακολουθήσουν τον Σατανά!» Μιλάμε για αλλόθρησκους και ξεπεσμένους από την Εκκλησία.

Ο Θεός να μην αποδειχθούμε αυτός ο αδύναμος λαός και να ξεφύγουμε από τη Μητέρα Εκκλησία. Σήμερα πρέπει να κοιτάξουμε περισσότερο τον εαυτό μας και την πνευματική μας κατάσταση. Άλλωστε μόνο στον Θεό γίνεται ο άνθρωπος πιο δυνατός και κυρίως με την πνευματική έννοια.

"Πρόσεχε τώρα!"  - είπε στα παιδιά του ο Αιδ. Γέροντας Λαυρέντιος του Τσέρνιγκοφ.-2

Ο μοναχός είπε:

Θα γίνει πόλεμος και όπου γίνεται δεν θα υπάρχει κόσμος εκεί. Και πριν από αυτό, ο Κύριος θα στείλει μικρές ασθένειες στους ανθρώπους (πιστούς, αλλά αδύναμους) και θα πεθάνουν. Και κάτω από τον Αντίχριστο δεν θα υπάρχει ασθένεια. Και ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος δεν θα είναι πλέον για μετάνοια, αλλά για εξόντωση. Αλλά αν οι πιστοί πλυθούν στο αίμα, θα λογιστούν στους μάρτυρες, και αν είναι άπιστοι, θα πάνε στην κόλαση. Πρόσεχε! Μετανοώ! Και μέχρι να αναπληρωθεί ο αριθμός των πεσόντων Αγγέλων, ο Κύριος δεν θα έρθει να κρίνει. Αλλά πρόσφατα ο Κύριος έχει καταμετρήσει και τους ζωντανούς, που είναι γραμμένοι στο Βιβλίο της Ζωής, μεταξύ των Αγγέλων του χαμένου λογαριασμού, εκείνους που έχουν «πέσει».

Εδώ ο ιερέας μιλούσε ήδη για τις τελευταίες φορές, και για τα σημερινά γεγονότα είπε το εξής:

Όταν εμφανιστεί λίγη ελευθερία, θα ανοίξουν εκκλησίες και μοναστήρια και θα επισκευαστούν, όλες οι ψευδείς διδασκαλίες θα βγουν μαζί με τους κρυφούς δαίμονες και τους άθεους (καθολικούς, ουνίτες, αυτοαγιασμένους Ουκρανούς και άλλους) και θα πάρουν τα όπλα. Η Ουκρανία ενάντια στην Ορθόδοξη Ρωσική Εκκλησία, την ενότητα και τη συνεννόηση της. Αυτή η αιρετική ομάδα θα υποστηριχθεί από την άθεη κυβέρνηση και ως εκ τούτου θα αφαιρέσει εκκλησίες από τους Ορθοδόξους και θα χτυπήσει τους πιστούς. Τότε ο Μητροπολίτης Κιέβου (ανάξιος αυτού του τίτλου, μιλάμε για τον Φιλάρετο) μαζί με τους ομοϊδεάτες του επισκόπους και ιερείς θα ταρακουνήσουν πολύ τη Ρωσική Εκκλησία. Όλος ο κόσμος θα εκπλαγεί με την ανομία του και θα φοβηθεί. Ο ίδιος θα πάει στην αιώνια καταστροφή, όπως και ο Ιούδας. Αλλά όλες αυτές οι συκοφαντίες του κακού και η ψευδής διδασκαλία στη Ρωσία θα εξαφανιστούν και θα υπάρξει μια Ενωμένη Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρωσίας.

Πράγματι, βλέπουμε πώς ο σχισματικός Φιλάρετος διαπράττει ανομία, και η μητέρα Αλυπία Γκολοσέφσκαγια μίλησε γι' αυτόν: - Πω πω, εχθρέ, πόση θλίψη θα φέρεις στους ανθρώπους! Ο λύκος μπήκε στα πρόβατα! Ένδοξο, ένδοξο, αλλά θα πεθάνεις άντρας!

"Πρόσεχε τώρα!"  - είπε στα παιδιά του ο Αιδ. Γέροντας Λαυρέντιος του Τσέρνιγκοφ.-3

Ο Άγιος Λαυρέντιος προειδοποίησε όλους όσους ζουν στην Ουκρανία και έδωσε αυστηρές οδηγίες, προβλέποντας την τρέχουσα κατάσταση:

Οι μητρικές μας λέξεις είναι ρωσικά και ρωσικά. Και σίγουρα πρέπει να ξέρετε, να θυμάστε και να μην ξεχνάτε ότι υπήρξε το Βάπτισμα της Ρωσίας και όχι το Βάπτισμα της Ουκρανίας. Το Κίεβο είναι η δεύτερη Ιερουσαλήμ και η μητέρα των ρωσικών πόλεων. Το Κίεβο Ρως ήταν μαζί με τη μεγάλη Ρωσία. Το Κίεβο χωρίς τη μεγάλη Ρωσία και χωριστά από τη Ρωσία είναι αδιανόητο με κανέναν τρόπο και σε καμία περίπτωση.
Υπήρχε μια μυστική εβραϊκή πρωτεύουσα στην Πολωνία. Οι Πολωνοί αναγκάστηκαν να κατακτήσουν τη Ρωσία. Όταν οι Πολωνοί κατέκτησαν μέρος της Ρωσίας (Ρωσία), το μίσθωσαν, συμπεριλαμβανομένων ορθόδοξων μοναστηριών, εκκλησιών και ιερέων. Οι ιερείς και οι ορθόδοξοι δεν μπορούσαν να εκτελέσουν καμία απαίτηση μόνοι τους. Οι Ορθόδοξοι πιέζονταν και καταπιέζονταν από όλες τις πλευρές, πατρονάροντας την Πολωνία, τον Καθολικισμό και την Ένωση.
Πραγματικά δεν τους άρεσαν οι λέξεις: Ρωσία και Ρώσος, έτσι αποκαλούσαν αρχικά τα ρωσικά εδάφη που κατακτήθηκαν από τους Πολωνούς Μικρή Ρωσία. Τότε κατάλαβαν ότι υπήρχε μια λέξη εδώ που λεγόταν Ρος, και την ονόμασαν Περίχωρα. Η λέξη περίχωρα είναι ντροπιαστική και εξευτελιστική λέξη! Τι προάστια;!
Γιατί και τι είναι τα περίχωρα, όταν πέρα ​​από αυτές τις φανταστικές παρυφές υπάρχουν άλλες χώρες και κράτη;! Και αργότερα νομιμοποίησαν τις λέξεις «Ουκρανία» και «Ουκρανοί» για εμάς, για να ξεχάσουμε πρόθυμα το όνομά μας Ρώσος και να ξεφύγουμε για πάντα από την Αγία και Ορθόδοξη Ρωσία.

Ναι, η θλιβερή μοίρα των αδελφών ανθρώπων... Απλώς δεν μπορούν να καταλάβουν τι τους πρόσταξε ο μεγάλος ασκητής τους. Το ίδιο και ο Γέροντας Ζωσιμά (Σοκούρ), που τους το είπε επανειλημμένα. Λες και όλα ξεχνιούνται, σβήνονται από τη μνήμη. Χαμένες ψυχές... Και πόσοι συγγενείς και φίλοι πλέον δεν επικοινωνούν μεταξύ τους: μητέρες με παιδιά, αδέρφια και αδερφές... Τραγωδία...

Στην πραγματικότητα, αυτή είναι η κοινή μας τραγωδία... Και τώρα χρειάζεται να προσευχόμαστε ιδιαίτερα για τους αδελφούς μας, για μια γρήγορη επανένωση. Πολλοί πατέρες είπαν ότι θα γίνει αυτή η επανένωση, αλλά αν ζούμε και σκεφτόμαστε σαν χριστιανοί.

Ο μοναχός Lawrence είπε το ίδιο πράγμα, αν και η λέξη «προειδοποίηση» είναι πιο κατάλληλη εδώ:

Δεν υπήρξε ποτέ πατριάρχης στο Κίεβο. Οι πατριάρχες ήταν και ζούσαν στη Μόσχα. Προσοχή στην αυτοιερή ομάδα (εκκλησία) και την ένωση. Θα συμβεί ο δαίμονας να μπει μέσα τους και με σατανική κακία θα πάρουν τα όπλα ενάντια στην Ορθόδοξη πίστη και την Εκκλησία, αλλά θα έχουν ένα επαίσχυντο τέλος και οι οπαδοί τους θα υποστούν ουράνια τιμωρία από τον Κύριο, τον Βασιλιά του Εξουσίες.

Ο Άγιος Λαυρέντιος κληροδότησε σε όλους να προσχωρήσουν στη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία του Πατριαρχείου Μόσχας:

"Πρόσεχε τώρα!"  - είπε στα παιδιά του ο Αιδ. Γέροντας Λαυρέντιος του Τσέρνιγκοφ.-4
Κληροδοτώ να είμαστε πιστοί στο Πατριαρχείο Μόσχας και σε καμία περίπτωση να μην εισέλθουμε σε κανένα σχίσμα. Ότι εκείνοι οι επίσκοποι και οι ιερείς που οδηγήθηκαν σε αναταραχή έκαναν μεγάλο κακό στον εαυτό τους και κατέστρεψαν πολλές ορθόδοξες ψυχές. Προσοχή στη λεγόμενη ξένη εκκλησία και να ξέρετε ότι δεν στέκεται στο δίπτυχο των Ορθοδόξων Εκκλησιών. Η πολύπαθη Εκκλησία μας επιβίωσε σε άθεη κατάσταση. Προς τιμήν και δόξα της και αιώνιος έπαινος! Δεν είναι ξένη η χώρα μας και η Εκκλησία μας δεν είναι ξένη! Η χώρα μας είναι μόνιμη! Δεν έχουμε ξένες εκκλησίες.
Η Ελεύθερη Εκκλησία είναι αιρετικό όνομα. Έχουμε όλες τις Ορθόδοξες εκκλησίες και μοναστήρια, συμπεριλαμβανομένων κλειστών και βεβηλωμένων. Μόνο όσοι ανάξιοι του ελέους του Θεού και μεγάλοι αμαρτωλοί δεν θέλουν να μάθουν: Πιστεύω στη Μία Αγία Καθολική και Αποστολική Εκκλησία πηγαίνουν σε σχίσμα και αίρεση! Και ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία είναι το Σώμα του Χριστού (πώς μπορεί να χωριστεί το Σώμα του Χριστού) και, τέλος, η Εκκλησία είναι το άραφτο ιμάτιο του Κυρίου (το οποίο, όπως και ο Άρειος, δεν μπορεί να σχιστεί). Και δεν θυμούνται ότι υπάρχει ένας Θεός, μία πίστη, ένα βάπτισμα. Ο Κύριος Ιησούς Χριστός δημιούργησε Μία Εκκλησία (όχι εκκλησίες), την οποία ούτε οι πύλες της κόλασης δεν μπορούν να ξεπεράσουν. Υπάρχει μόνο μία Ορθόδοξη Εκκλησία, η Αγία, η Καθολική και η Αποστολική. Άλλοι που αυτοαποκαλούνται εκκλησίες δεν είναι εκκλησίες, αλλά τα ζιζάνια του διαβόλου ανάμεσα στο σιτάρι και στην εκκλησία του διαβόλου.

Εδώ ο πατέρας Λαυρέντυ προσευχήθηκε και έκλαιγε:

Όχι, ο Κύριος δεν θα τους καλέσει σε μετάνοια, δεν θα σωθούν, γιατί δεν είναι άξιοι του ελέους του Θεού. Αυτό μου το αποκάλυψε η Βασίλισσα του Ουρανού και ο Άγιος Φύλακας Άγγελος.

Και εν κατακλείδι, θα θέλαμε να επιστήσουμε την προσοχή στο κύριο πράγμα που είπε ο πατέρας Λαυρέντυ. Αυτή είναι η αποκάλυψή του σε εμάς τους αμαρτωλούς, ώστε πραγματικά, όχι στα λόγια, αλλά σε όλη μας τη ζωή, να είμαστε πιο προσεκτικοί:

Είχα πολλές εμφανίσεις της Βασίλισσας των Ουρανών· με επισκέφτηκε τόσο η ίδια όσο και με τους Αρχαγγέλους Μιχαήλ και Γαβριήλ. Σε αυτούς (όσους έχασαν το δρόμο τους και αποστάτησαν από την Πίστη) δεν υπάρχει χάρη του Αγίου Πνεύματος, σωτηρία και λήψη της Βασιλείας των Ουρανών. Εμείς, οι Ορθόδοξοι, δεν χρειαζόμαστε τίποτα, αλλά μόνο την Ορθόδοξη Πίστη, τη σωτηρία της ψυχής και την παραλαβή της Βασιλείας των Ουρανών, και η Μητέρα μας, η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία, τα έχει όλα αυτά. Ευχαριστώ τον Κύριο, και το να αποχωριστείς και να φύγεις από αυτήν είναι η μεγαλύτερη και ασυγχώρητη αμαρτία, είτε σε αυτή τη ζωή είτε στο μέλλον - αυτό είναι βλασφημία κατά του Αγίου Πνεύματος. Άκου και δες! Θα είναι κωφοί και τυφλοί!

Συγχώρεσέ μας, Κύριε, και σώσε μας!

Και ας θυμηθούμε τι είπε ο Άγιος Λαυρέντιος:

Όπως είναι αδύνατο να χωρίσουμε την Αγία Τριάδα, τον Πατέρα και τον Υιό και το Άγιο Πνεύμα, αυτός είναι ένας Θεός, έτσι δεν μπορεί να διαιρεθεί. Ρωσία, Ουκρανία και Λευκορωσία. Αυτή είναι μαζί η Αγία Ρωσία. Μάθετε, θυμηθείτε και μην ξεχνάτε.

Αμήν.

pravoslavie.one 

ΑΠΟΔΟΣΗ : ΟΡΘΟΔΟΞΑ ΘΕΜΑΤΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου