Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015

Μητροπολίτης Λαγκαδά για τον βιασμό του 7χρονου: Τέτοιου είδους ζητήματα δεν πρέπει να δημοσιοποιούνται.

Εγώ θα έδιωχνα και τον έναν και τον άλλο και θα φρόντιζα, τα μεν παιδιά που μένουν μέσα να μη μάθουν το γεγονός κι αυτός, που είχε την ευθύνη, να μην έχει καμία θέση στον χώρο, ενώ θα παρέπεμπα το θέμα στη Δικαιοσύνη", δήλωσε o μητροπολίτης Λαγκαδά κ. Ιωάννης, σχολιάζοντας την υπόθεση κουκουλώματος του βιασμού 7χρονου στο Παπάφειο.Μητροπολίτης Λαγκαδά για τον βιασμό του 7χρονου: Τέτοιου είδους ζητήματα δεν πρέπει να δημοσιοποιούνται Ο κ. Ιωάννης ωστόσο διευκρίνισε πως δεν εννοεί αποσιώπηση

Ανατριχιάζει η υπόθεση κακοποίησης 6χρονου από ανήλικους στο Παπάφειο-Τον ξυπνούσαν για να τον...βιάσουν...
Ο κ. Ιωάννης είπε, ότι τέτοιους είδους ζητήματα δεν πρέπει να δημοσιοποιούνται, διευκρινίζοντας, ότι με αυτό δεν εννοεί αποσιώπηση, όπως είχε συμβεί σε αντίστοιχες περιπτώσεις στην καθολική αρχιεπισκοπή των ΗΠΑ, μεταδίδει το ΑΠΕ.
"Πρέπει να υπάρξουν τα μέτρα και οι κυρώσεις, χωρίς αυτό το πράγμα να αποτελεί γεγονός, που θα θίγει την προσωπικότητα των θιγομένων, διότι σκεφτείτε το παιδί που έμεινε, τι ρετσινιά θα αντιμετωπίσει από τους συνοίκους", είπε ο κ.Ιωάννης, εκφράζοντας την άποψη ότι "πρέπει να γίνει σεβαστή η προσωπικότητα του παιδιού, διότι και τα δύο παιδιά είναι θύματα".
Παράλληλα σημείωσε, ότι σε τέτοια ιδρύματα προληπτικά "πρέπει να υπάρχει αυξημένη επιτήρηση από απόψεως προσωπικού. Στο Παπάφειο δεν υπάρχει στο βαθμό που πρέπει". "Έχω υπόψη μου παρόμοιες περιπτώσεις παιδιών, που έχουν στιγματιστεί για όλη τους τη ζωή", είπε ο μητροπολίτης Λαγκαδά.
Αναφορικά με την αύξηση της δυνατότητας αναλήψεων από τις μητροπόλεις, είπε ότι "πολύ σωστά έπραξε η κυβέρνηση, για να μην υπάρξει διακοπή του προγράμματος κοινωνικής συμπαράστασης προς τον πάσχοντα".
"Υπήρχε μεγάλη δυσκολία και γι' αυτό αναγκαστήκαμε και ζητήσαμε αυτή τη διευκόλυνση, γιατί τώρα μπαίνουμε στον χειμώνα και υπάρχει μεγαλύτερη ανάγκη", είπε ο κ. Ιωάννης, κάνοντας λόγο για υπερβολικές διαστάσεις στο θέμα.
Είναι πολυτέλεια να αναζητούμε αφορμές και να βρίσκουμε θέματα για συγκρουσιακές καταστάσεις" είπε και προσέθεσε, ότι στο θέμα της εκκλησιαστικής περιουσίας υπάρχουν κοινές προτάσεις, ως αποτέλεσμα του διαλόγου Κράτους – Εκκλησίας ο οποίος, όπως εκτίμησε, "βρίσκεται σε καλό δρόμο", ενώ αναφορικά με τον χωρισμό "Κράτους- Εκκλησίας" είπε "αυτός ο διάλογος είναι λόγος για τον λόγο".
"Τι έχουμε να χωρίσουμε;" αναρωτήθηκε, ενώ απαντώντας για τη μισθοδοσία των κληρικών παρέπεμψε, στο ότι "η μισθοδοσία είναι αποτέλεσμα υψηλοτάτης χορηγίας της Εκκλησίας προς το Κράτος, το οποίο συγκροτήθηκε με το κεφάλαιο, που κατέθεσε η Εκκλησία και τα μεγαλύτερα τμήματα της περιουσίας αποτελούν τη δομή και τη ραχοκοκαλιά της κρατικής οικονομίας".  http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/358568

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου