ΡΟΛΟ'Ι'

Κυριακή, 5 Ιουνίου 2016

Πρώτη σε αγαθοεργίες η Μητρόπολη Αλεξ/πολης.

Μεταξύ των Μητροπόλεων της Επαρχίας – 4 εκατ. ευρώ περίπου έδωσε συνολικά για φιλανθρωπίες μέσα στο 2015 – Τα έργα προσφοράς συνεχίζονται
 Anthimeio-1 Anthimeio4.142.000 χιλιάδες ευρώ είναι το συνολικό ποσό που δόθηκε σε φιλανθρωπίες από την Μητρόπολη Αλεξανδρούπολης, για το έτος 2015, γεγονός που την κατατάσσει στις πρώτες θέσεις Πανελλαδικά, και πρώτη, μεταξύ των Μητροπόλεων της Επαρχίας, αναλογικά με τον πληθυσμό.

Το γεγονός αυτό καταδεικνύει την αγάπη των πιστών και την εμπιστοσύνη προς το πρόσωπο του Μητροπολίτη Άνθιμου, τόνισε ο Πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης, Πατέρας Ειρηναίος.
Με σημαιοφόρο της φιλανθρωπίας, το ίδρυμα του Αγίου Κυπριανού, στο οποίο φιλοξενούνται 117 ασθενείς, και εργάζονται 70 άτομα, καθώς και με το Ιωακείμειο Γηροκομείο, η Μητρόπολη Αλεξανδρούπολης είναι η πρώτη σε θέματα υποδομών τέτοιων ιδρυμάτων πρόσθεσε ο Πατέρας Ειρηναίος.
Μάλιστα, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην μεγάλη προσπάθεια που γίνεται στο θέμα των συσσιτίων, καθώς καθημερινά παρασκευάζονται και διανέμονται 350 μερίδες φαγητού.
Ειδική μνεία έκανε και στο φιλόπτωχο ταμείο της Μητρόπολης και των ενοριών, οι οποίες δίνουν καθημερινά αγώνα για να βοηθήσουν όλους όσους έχουν ανάγκη.
«Η τοπική μας κοινωνία, οι άνθρωποι, έχουμε μέσα μας αγάπη. Πρέπει να νιώθουμε ευλογία και όχι περηφάνια για το έργο που επιτελούμε», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πατήρ Ειρηναίος.
ΝΙΚΟΣ ΤΣΑΚΙΡΟΠΟΥΛΟΣ
http://elthraki.gr/2016/06/%cf%80%cf%81%cf%8e%cf%84%ce%b7-%cf%83%ce%b5-%ce%b1%ce%b3%ce%b1%ce%b8%ce%bf%ce%b5%cf%81%ce%b3%ce%af%ce%b5%cf%82-%ce%b7-%ce%bc%ce%b7%cf%84%cf%81%cf%8c%cf%80%ce%bf%ce%bb%ce%b7-%ce%b1%ce%bb%ce%b5%ce%be/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.