Δευτέρα 25 Μαΐου 2020

ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ : «Η κυβέρνηση θέλει Αυτοκέφαλη Εκκλησία για αυτό ξεκίνησε διωγμούς» !

Τα σχέδια των αρχών του Μαυροβουνίου να δημιουργήσουν μια αυτοκέφαλη Ορθόδοξη , και να περιορίσουν τις σερβικές συνιστώσες από τη διακυβέρνηση αποτελούν μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου, δήλωσε ο Μίλαν Κνεζέβιτς, ένας εκ των ηγετών του αντιπολιτευόμενου Δημοκρατικού Μετώπου, σε συνέντευξή του στο RIA Novosti.

 

«Θέλω να σας υπενθυμίσω ότι από τις 21 Μαΐου 2006, όταν το Μαυροβούνιο κήρυξε την ανεξαρτησία του, δεν υπήρχε ούτε ένας Σέρβος στην κυβέρνησή του, ούτε ως πρωθυπουργός, υπουργός ή αναπληρωτής υπουργός, ούτε ένας σημαντικός κρατικός λειτουργός. Προς το παρόν, υπάρχει μόνο ένας Σέρβος σε υψηλό αξίωμα, στο Συνταγματικό Δικαστήριο», δήλωσε ο Κνεζέβιτς.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η σερβική γλώσσα, η οποία ομιλείται από την πλειοψηφία των κατοίκων του Μαυροβουνίου, εξισώνεται με τις γλώσσες των εθνικών μειονοτήτων.
«Όταν προειδοποιήσαμε ότι η σερβική εκκλησία θα ήταν η επόμενη, πολλοί δεν μας πίστεψαν. Τώρα ο Πρόεδρος Μίλο Τζουκάνοβιτς δηλώνει ότι θέλει να σχηματίσει τη λεγόμενη Ορθόδοξη Εκκλησία του Μαυροβουνίου» υπογραμμίζει και προσθέτει:
«Αυτό που είναι ακόμη χειρότερο είναι ότι δημιουργείται προηγούμενο να επαναληφθεί το ίδιο σενάριο στο Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια. Πρόκειται για ένα ευρύτερο αντι-Σερβικό σχέδιο στο οποίο ο Τζουκάνοβιτς παίζει ένα από τα πρωταγωνιστικούς ρόλους».
vimaorthodoxias.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου