Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2021

BAS_4 : ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΘΕΡΜΑ ΤΟΝ ΜΙΤΡΟΦΟΡΙΤΗ.

 Διαβάζοντας το άρθρο «Απίστευτες δηλώσεις Μητροπολίτη Δωδώνης: «Όργανο του σατανά οι ανεμβολίαστοι ιερείς – Θέλουν κρέμασμα»!»  μια πρωτόγνωρη χαρά με κυρίευσε.











ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ φώναξα, ένας μιτροφορίτης κάνει κήρυγμα. Και τι κήρυγμα!!!

Αυτό δεν ήταν απλό κήρυγμα αλλά εφηρμοσμένη διδακτορική (και δικτατορική!) διατριβή για την «καταλαλιά» και την «κατάκριση» (ας δούμε τι γράφει γι αυτές ο Άγιος Νεκτάριος www.impantokratoros.gr/agiou-nektariou-katalalia.el.aspx ). Είμαι σίγουρος ότι στις επόμενες εκδόσεις των βιβλίων Πίστης, τα κεφάλαια καταλαλιάς-κατάκρισης θα εμπλουτιστούν με τα video της “ζωντανής” παρουσίας του… Βρε το ζωντανό…

Μου τηλεφώνησαν πνευματικά αδέλφια να τον δω και να σχολιάσω επ’ αυτού. Ο Δημητράκης μου είπε : «Κοίτα τι αυτοθυσία! Θυσιάζεται αυτός για να δώσει το ζωντανό παράδειγμα στους άλλους αυτών των αμαρτιών και να διδαχθούν από το προσεχές “παιδευτικό του μάθημα”. Μα τι αυτοθυσία!!!» έλεγε και ξανάλεγε.

Ένας άλλος πάλι αδελφός, που τα βλέπει πιο ποδοσφαιρικά τα θέματα μου είπε : «Κοίτα πως θυσιάστηκε για να ξεμαρκάρει τον πορδοΛέοντα, μετά το ασφυκτικό μαρκάρισμα που υπέστη τις τελευταίες μέρες!». Κι αυτός “θυσία” είδε. Ούτε η Ιφιγένεια…
Προσωπικά θαύμασα άλλο : «Ἄρατε τόν ζυγόν μου ἐφ᾿ ὑμᾶς καί μάθετε ἀπ᾿ ἐμοῦ, ὅτι πρᾷός εἰμι καί ταπεινός τῇ καρδίᾳ, καί εὑρήσετε ἀνάπαυσιν ταῖς ψυχαῖς ὑμῶν·» (Ματθ.ια’29 – Σηκώσατε επάνω σας τον ζυγόν της υπακοής σας εις εμέ και μάθετε από εμέ τον ίδιον ότι είμαι πράος και ταπεινός κατά την καρδίαν και θα εύρετε τότε ανάπαυσιν και ειρήνην εις τας ψυχάς σας).
ΠΡΑΟΣ και ΤΑΠΕΙΝΟΣ και ΕΥΡΗΣΕΤΑΙ ΑΝΑΠΑΥΣΙΝ, μας λέει ο Χριστός!
Και ο μιτροφορίτης γίνεται “μιμητής” του Κυρίου.
«Αχχ, αυτά τα χρυσά καπέλα», που έλεγε η μακαριστή γερόντισσα Γαλακτία.
Έβλεπε η “αγία”, “έβλεπε”.

Δεν σχολιάζω άλλο, με πήραν τα δάκρυα από την “θυσιαστική πράξη”.
Παλαιότερα ανέφερα λεγόμενα “αγίων” > BAS_4 : Η σφαγή θ’αρχίσει από τους ιερείς

Αλλά ο Χριστός έγραψε πολλές φορές στο Ευαγγέλιο (αν δεν κάνω λάθος υπάρχει και στα 4 Ευαγγέλια) > «ο έχω ώτα ΑΚΟΥΕΙΝ, ακουέτω» κι όχι “ο έχω ώτα ΜΟΥΡΟΠΑΝΟ ΑΝΑΡΤΑΝ, ακουέτω”.
Θα κάνω ταπεινά μια σύσταση στον μιτροφορίτη Penthouse και παντός Playboy (https://www.naftemporiki.gr/story/15802/i-ekklisia-gia-tin-sunenteuksi-mitropoliti-sto-penthouse ) : Τι θα γίνει “αν κάποιος θιγμένος από τα λεγόμενά του, του ασκήσει μια αγωγή εξωφρενικού ποσού. Πως θα αποδείξει στο δικαστήριο ότι είναι όργανο του σατανά; Κατά το ρωμαϊκό δίκαιο, “σατανισμένος σατανισμένον ου ποιεί μήτε δηλοί”, μην το ξεχνά!”.
Κάτι ακόμα : “μέρες νηστείας Χριστουγέννων, οι ιερωμένοι, μας τονίζουν να προσέχουμε κυρίως την νηστεία στα εξερχόμενα εκ του στόματος ή … από αλλού”… Αυτός πως το αγνοεί;
Μιτροφορίτη, θα στο γράψω για να το εμπεδώσεις : ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΜΟΙΩΝ ΣΟΥ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΕΚΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΛΕΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΜΑΤΟΣ ΣΑΣ. Η ΓΝΩΜΗ ΜΕΤΡΑ ΜΟΝΟΝ ΑΝ ΤΑΥΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΓΝΩΣΗ, ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΖΩΝΤΟΣ ΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΑΥΤΗΝ ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΟΠΟΙΑ ΑΛΛΗ ΓΝΩΜΗ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ, ΕΙΝΑΙ ΑΙΡΕΣΗ ΚΙ ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΑ. «Τούτο λέγω κατά την εμήν γνώμην, ου κατ’ επιταγήν», έλεγε ο Απόστολος των εθνών, που περπάτησε στον 3ο Ουρανό! Σεις τι έχετε κάνει ανάλογο; Αν δεν μπορείτε να πέσετε στα γόνατα, να προσευχηθείτε στον Χριστό και να μας μεταφέρετε την Αλήθειά Του, απλά δεν κάνετε για το λειτούργημα.
«Πειθαρχεῖν δεῖ Θεῷ μᾶλλον ἢ ἀνθρώποις» (Πραξ.ε’29) είπαν οι Απόστολοι ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΣΕ ΑΥΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΥΠΑΚΟΗ. Κι όπως είπε ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης «πέτρα στη πέτρα να μη μείνει, ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΠΡΟΣΚΥΝΟΥΜΕ». Γκεγκε;;;

BAS 4

Λόγω του θέματος σήμερα θα πρωτοτυπήσω στο χιούμορ, παραθέτοντας ανέκδοτο του μακαριστού πατρός Επιφάνιου Θεοδωρόπουλου (μεγάλης ορθόδοξης μορφής, που ΑΡΝΗΘΗΚΕ να γίνει επίσκοπος-δεσπότης) :
Πήγε κάποιος ιερεύς στο παράδεισο. Τον υπεδείχθησαν με απλότητα και τον πήγαν στο διαμέρισμα πού θα έμενε.

Μία μέρα άκουσε πολύ θόρυβο και βγήκε να δει τι συμβαίνει. Είδε να γίνονται προετοιμασίες πολλές, να στρώνεται κόκκινο χαλί για να υποδεχθούν κάποιον με δόξες και τιμές. Σε λίγο με συνοδεία φιλαρμονικής και πολλές επευφημίες φάνηκε να μπαίνει στον παράδεισο κάποιος δεσπότης πού είχε κοιμηθεί πριν από λίγο.

Πέρασε από τους δρόμους με πολλές επευφημίες και τιμές. Ό ιερεύς στεναχωρήθηκε και ρώτησε κάποιον Άγγελο :
– Μα καλά γιατί συμβαίνουν όλα αυτά; Δεν είναι άδικο να υπάρχουν διακρίσεις κι ανισότητα και εδώ στον παράδεισο;

– Πάτερ, δεν έχετε δίκαιο. Ξέρετε πόσο σπάνια έρχεται δεσπότης εδώ; Αυτό είναι ή αιτία της πολυθόρυβης υποδοχής.

Άκουσε ο ιερεύς την απάντηση κι έμεινε εμβρόντητος!

triklopodia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου