Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2023

Γέρων Γεώργιος: ''Δεν θα έχουμε καλό τέλος αν δεν μετανοήσουμε''

 geron georgios 1

Ο Τίμιος και Ζωοποιός Σταυρός το επίκεντρο της ομιλίας του Γέροντα Γεωργίου και η υπακοή που έδειξε ο Χριστός πρωτίστως στον Θεό Πατέρα κι έπειτα στην Παναγία και τον Δίκαιο Ιωσήφ.

Το πρώτιστο πράγμα είναι η ΥΠΑΚΟΗ θα τονίσει ο Γέροντας Γεώργιος, αλλά υπακοή κάνουμε στους αγνούς ανθρώπους του Θεού, στους Αγίους.

Υπακοή δεν κάνουμε στους ανήθικους και στους αιρετικούς.

Ο Γέροντας Γεώργιος θα αναφερθεί στην Αγία Ελένη και σε όσα θυσίασε, υπακούοντας στο θέλημα του Θεού για το καλό όλης της Χριστιανοσύνης.

Ο Χριστιανός τον Σταυρό πρέπει να τον έχει όπλο, θα τονίσει ο Γέροντας Γεώργιος στηλιτεύοντας το γεγονός ότι οι σημερινοί Χριστιανοί δεν ξέρουν να κάνουν σωστά το Σταυρό τους.

Εκκλησία είναι μόνο αυτός που είναι αγνός και ηθικός, θα πεί ο Γέροντας Γεώργιος αναφέροντας το παράδειγμα του Αγίου Μάρκου του Ευγενικού.

Έπειτα ο Γέροντας Γεώργιος θα αναφερθεί στον αείμνηστο ερμηνευτή Στέλιο Καζαντζίδη που εκοιμήθη την ημέρα του Σταυρού 14/9, το μοναδικό χάρισμο που του έδωσε ο Θεός, τα μαρτύρια που πέρασε από μικρό παιδί μέχρι και το τέλος της ζωής του, την απλότητά του, αλλά και τα “προφητικά” του τραγούδια για τα δύσκολα χρόνια που έρχονται.

Τέλος ο Γέροντας θα μιλήσει για το αίτιο των καταστροφικών πλημμυρών και για τις ανθρώπινες παρεμβάσεις στη δημιουργία του Θεού με την κοπή χιλιάδων δένδρων…


romfea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου