Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2023

Η Φλώρινα από τον π.Αυγουστίνο, στον π. Θεόκλητο και τώρα στον π. Ειρηναίο.

 


Οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες πρώην και νυν Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας  π. Θεόκλητος και π. Ειρηναίος, όπως αρέσκονται στην Φλώρινα να αποκαλούν τους Επισκόπους τους, από την εποχή του Αυγουστίνου.Είναι δίπλα-δίπλα και βιώνουν με αγάπη την επόμενη ημέρα που ξεκινά στη Φλώρινα με την αλλαγή σκυτάλης που έγινε προ ενάμιση μηνός  με την εκλογή του νέου Μητροπολίτου. 

Η Μητρόπολη Φλωρίνης είναι ναι ευλογημένη επαρχία. Με φιλακόλουθο, φιλάγιο και ευσεβή λαό. Ένα γεώργιο του Θεού, όπου ο θρυλικός Αυγουστίνος Καντιώτης όργωσε, πότισε, κοπίασε και ο Θεός τον ευλόγησε να καταφέρει να περάσει στο DNA των Δυτικομακεδόνων πιο έντονα από κάθε άλλο Έλληνα, τον Χριστό και την Ελλάδα.Ο Αυγουστίνος έκανε τους γαιδουρόδρομους που βρήκε σε μεγάλες λεωφόρους. Κατάφερε και άλλαξε πνευματικά την πορεία της Φλώρινας και την μετέτρεψε σε πνευματική κυψέλη στην οποία ανδρώθηκαν μεγάλες πνευματικές προσωπικότητες της Εκκλησίας μας . 

Η Μητρόπολη Φλωρίνης άλλαξε σελίδα και έγινε φάρος πνευματικός. Από την εποχή του Αυγουστίνου,πέρασε το 2000 στον Θεόκλητο και σήμερα στον Ειρηναίο.

Στην φωτογραφία μας ο νέος Επίσκοπος Ειρηναίος με τον Γέροντα Επίσκοπο Θεόκλητο χαρούμενοι και χαριτωμένοι, κάτω από την φωτογραφία του Αυγουστίνου-φρουρού και προστάτη της Φλώρινας. Έχει ήδη δοθεί η σκυτάλη, και αναμένουμε τα πρώτα δείγματα γραφής του νέου Ποιμενάρχου της ακριτικής Μητρόπολης. Έχει όλα τα εχέγγυα για μια επιτυχημένη ποιμαντορία.

exapsalmos.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου