Παρασκευή 3 Μαΐου 2024

Οι άντρες μετατρέπονται σε γυναίκες και οι γυναίκες σε άντρες. Γέροντας Γαβριήλ (Ουργκεμπάτζε).

Τα μάτια του Αγίου Γαβριήλ της Σαμταυρίας τραβούν την προσοχή σε όλες τις φωτογραφίες. Οι καλλιτέχνες προσπαθούν να το απεικονίσουν με τον ίδιο τρόπο. Υπάρχει τόση αγάπη και καλοσύνη μέσα τους που αναδύεται απροσδόκητη χαρά στην καρδιά. Και αυτό παρά τη δύσκολη ζωή από τη σκοπιά ενός λαϊκού, σε μια πολιτεία που αρνείται τον Χριστό, τόσο που μπόρεσε να στρέψει ακόμη και τις εκκλησιαστικές αρχές εναντίον του Σεβασμιωτάτου. Η δοξολογία του ως αγίου απλώς τόνισε την αγάπη των ανθρώπων για τον Γαβριήλ. Και έγινε σημαντικό στην πνευματική ζωή όχι μόνο των Ορθοδόξων Γεωργιανών, αλλά και των κατοίκων άλλων χωρών.

Παίζοντας τον ανόητο προσπάθησε να μας μεταφέρει πολύ απλά αιώνιες αλήθειες. Ερχόταν στα σπίτια των ανθρώπων με κανάτα χωρίς πάτο. Και το θέμα δεν είναι για τα σπασμένα πιάτα, αλλά για το ότι η ανθρώπινη ζωή χωρίς αγάπη επίσης δεν έχει ούτε πάτο ούτε σταθερή βάση. Στο κανάλι μας στο Telegram μπορείτε να διαβάσετε έναν πολύ ενδιαφέρον διάλογο μεταξύ του Γέροντα Γαβριήλ και ενός νεαρού ζευγαριού εγκύου, ο σύνδεσμος είναι https://t.me/molitvaikona/6453 , πηγαίνετε και διαβάστε.

Ζήτησα από τους ανθρώπους να σκεφτούν τι συνέβαινε. Παρακάλεσε τις γυναίκες να σταματήσουν να καταστρέφουν τη ζωή τους και τη ζωή του μωρού τους μέσω της έκτρωσης. Πρότεινε να μην πολεμήσουμε τον κόσμο γύρω μας, τους ανθρώπους, αλλά να αφιερώσουμε χρόνο στην ειρήνευση των δικών μας αμαρτιών.

Τα μάτια του Αγίου Γαβριήλ της Σαμταυρίας τραβούν την προσοχή σε όλες τις φωτογραφίες. Οι καλλιτέχνες προσπαθούν να το απεικονίσουν με τον ίδιο τρόπο. Υπάρχει τόση αγάπη και καλοσύνη μέσα τους που αναδύεται απρόσμενη χαρά στην καρδιά.-2

Ο μοναχός ξαφνιάστηκε όταν είδε άνδρες που είχαν θαφτεί κάτω από το αμάρτημα των Σοδόμων και στα ίδια Γόμορρα. Σε σορτς με γυναικείο χτένισμα με μακριά μαλλιά. Παντελόνι, γυμνές γυναίκες. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να σκεφτούμε. Γιατί σύντομα ο Κύριος θα κάνει τους ανθρώπους να σκεφτούν πώς είναι. Άντρες και γυναίκες θα ντρέπονται ενώπιον του Παντοδύναμου και των γύρω τους για το τι είδους άντρες και γυναίκες είναι. Και ο φόβος του Κυρίου μας θα πέσει πάνω σε όλους. Τότε θα θυμηθούν την ξεχασμένη αλήθεια για την ύπαρξη του Θεού.

Η θλίψη υπερισχύει όταν οι άντρες χάνουν τον εαυτό τους και γίνονται σαν γυναίκες. Και οι γυναίκες πρέπει να πάρουν ανδρικές θέσεις. Εδώ, για έναν αληθινό, Γεωργιανό άντρα, δεν μένει τίποτα άλλο παρά να γίνει απλώς ήρωας.

Είναι καιρός να σκεφτείς. Ο μοναχός έχει ήδη δει ότι η γη μας είναι ήδη η μισή κόλαση. Και ο ίδιος ο Αντίχριστος είναι ήδη έτοιμος να μπει στις πόρτες που πρόκειται να ανοίξουν. Θα ειναι δυσκολο. Δεν θα υπάρχει ντροπή. Πολλοί άνθρωποι θα περπατήσουν στους δρόμους ξεδιάντροπα, χωρίς ντροπή και χωρίς να καλύπτουν τη γύμνια τους. Αλλά εδώ θα υπάρχει βοήθεια - οι Ορθόδοξοι θα συνεχίσουν να ντύνονται σύμφωνα με την πίστη τους. Έτσι θα μπορούν να δουν ο ένας τον άλλον, όσοι έχουν πίστη στην καρδιά τους και όχι στο μυαλό τους. Αυτή θα είναι η σωτηρία τους. Αν και θα δει τον θάνατο των συγγενών του, έχοντας δεχτεί το σημάδι του διαβόλου.

Υπάρχουν όμως δυνάμεις που μπορούν να σώσουν τον αμαρτωλό κόσμο μας. Είναι απλό. Ταπεινοφροσύνη σε συνδυασμό με καλοσύνη και αγάπη. Αλλά η αγάπη δεν είναι απλή, αλλά γεμάτη με καλές πράξεις. Χωρίς αυτούς, η αγάπη απλά θα σβήσει, θα πεθάνει, σαν ένα ζωντανό πλάσμα χωρίς αέρα. Μόνο μια καρδιά γεμάτη με ταπεινή αγάπη μπορεί να αντισταθεί στους πειρασμούς και τους δελεασμούς του διαβόλου.

Είθε οι καρδιές μας να είναι γεμάτες ταπείνωση και αγάπη, που θα κατευθύνουν τις πράξεις μας προς την καλή κατεύθυνση.

dzen.ru

ΑΠΟΔΟΣΗ : ΟΡΘΟΔΟΞΑ ΘΕΜΑΤΑ.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΑΥΣΤΗΡΑ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΝΕΡΓΟ ΛΙΝΚ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ.ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ ΘΑ ΔΙΩΚΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου