Παρασκευή 10 Μαΐου 2024

Ελπιδοφόρος στο πλευρο των Τουρκων για την Μόνη της Χώρας...Θέλει ξύρισμα η συκιά...

 Δεν ειναι Ελλην...

Ισως να μην ειναι και Χριστιανος...











Μετά τον ένδοξο εορτασμό της Ανάστασης του Κυρίου μας την περασμένη Κυριακή, η καρδιά και το μυαλό μας στρέφονται στην ισχυρή Εικόνα αυτής της ιερής στιγμής στην ιστορία της σωτηρίας μας, στη Μονή της Χώρας στην Κωνσταντινούπολη.

Έτσι ξεκινά η ανακοίνωση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής -και όχι προσωπικά του Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου- για την απαράδεκτη μετατροπή της Μονής της Χώρας σε τζαμί από τους ισλαμιστές του Ταγίπ Ερντογάν…

Η ανακοίνωση εκδόθηκε μετά τη δημοσίευση του χθεσινού κειμένου μας (ΕΔΩ) με το οποίο καταγγέλλαμε την αδιαφορία του κ. Ελπιδοφόρου για ένα τόσο μείζον θέμα για την Ορθοδοξία και ειδικά για το Φανάρι, οι Ιεράρχες του οποίου παραμένουν όμηροι της ισλαμικής Τουρκίας και του ηγέτη της, Ταγίπ Ερντογάν.

Από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως κ. Βαρθολομαίο, δεν αναμένουμε οποιαδήποτε δήλωση, καθώς η θέση του είναι δεινή λόγω των πιέσεων που δέχεται από την τουρκική κυβέρνηση. Αλλά ο Ελπιδοφόρος έπρεπε να σπεύσει από την πρώτη στιγμή και όχι να περιμένει τόσες ημέρες για να εκδώσει ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει -αν είναι δυνατόν- ότι είναι προνόμιο της τουρκικής κυβέρνησης να λαμβάνει αποφάσεις όπως κρίνει σκόπιμο.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, στην πραγματικότητα δίνει συγχωροχάρτι στους Τούρκους ισλαμιστές για το έγκλημα τους εναντίον της Ορθοδοξίας, επειδή ο μοναδικός του στόχος είναι να αναρριχηθεί στον Οικουμενικό Θρόνο και δεν θέλει να ενοχλεί τους Τούρκους για να μην τον …”κόψουν” από τον κατάλογο των υποψηφίων!


πηγη

apagoreuetai-group.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου