Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2023

Ο Καιρός γαρ εγγύς.

 Πράγματι πολύ δύσκολο το θέμα της λεξαριθμικής προσέγγισης των πραγμάτων. Ο Θεολόγος κ. Παναγιώτης Καλούτσης εχει καταφέρει να ανοίξει έναν δρόμο που δεν τόλμησαν να προσεγγίσουν άλλοι θεολόγοι.


Έχουμε δει τέτοιες προσεγγίσεις από ανθρώπους, που δεν έχουν σχέση με Ορθοδοξία, κυρίως ασχολούνται άνθρωποι νεοειδωλολάτρες και δωδεκαθειστές, όπως πχ ο κ. Δημοσθένης Λιακόπουλος. Οι δοκιμασίες που έχει περάσει τον ενεδυνάμωσαν και του άνοιξαν τους δρόμους της πνευματικής ανόδου και της άμεσης σχέσης με το Θεό. Οι άνθρωποι αυτοί σαν τον κ. Παναγιώτη Καλούτση, θα καταφέρουν να επιβιώσουν σε όλα αυτά που έρχονται.

Το βλέπουμε και όμως δεν ανοίγουμε τα μάτια μας. Μας πολεμάνε, μας σκοτώνουν, μας στερούν την ελευθερία μας. Το τελειότερο δημιούργημα του Θεού ο άνθρωπος έχει καταντήσει το μεγαλύτερο πειραματόζωο, έρμαιο της Πενταρχίας του σκότους, που θέλει να εξοντώσει το ανθρώπινο γένος και να δημιουργήσει στρατόπεδα συγκέντρωσης, σαν τη Γάζα, που να κλείσει όλους τους αντιφρονούντες για να τους ελέγξει και όποτε θέλει να τους σκοτώνει.

Ο Κύριος το έχει πει ότι τα χρόνια του αντιχρίστου θα είναι τα χειρότερα χρόνια σε όλη την ανθρώπινη ιστορία.

Η Κρατούσα Εκκλησια πραγματικά βρίσκεται σε πτώση και κάποιος πρέπει να είναι τυφλός, πνευματικά τυφλός για να μην το βλέπει.

Η Αγία Γερόντισσα Γαλακτία, για τον Βαρθολομαίο είχε πεί ότι θα πεθάνει από μαρτυρικό θάνατο, μέσα στο Πατριαρχείο, από τους γκρίζους λύκους. Τώρα αν θα σωθεί, επειδή έχει πέσει στην αίρεση, αυτό μόνον ο Θεός το γνωρίζει. Εμείς όμως οι απλοί άνθρωποι ενδιαφερόμαστε για την έρευνα του κ. Παναγιώτη Καλούτση, με τα στοιχεία, όπως προκύπτουν από την προσέγγιση ενός Ορθόδοξου Χριστιανού.

Ο απλός κόσμος που δεν έχει σχέση με τη διοικούσα εκκλησία ενδιαφέρεται για την έρευνα του κ. Καλούτση επειδή προιόν πραγματικού πνευματικού αγώνα, υπό την καθοδήγηση του Αγίου Πνεύματος. Ευχόμαστε ο Κύριος να του δίνει δύναμη να συνεχίσει την έρευνά του και σε εμάς να αντέξουμε τα όσα έρχονται.

Βηρσαβεέ Μανιάτη

triklopodia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου