Σάββατο 4 Απριλίου 2015

Γιορτάζει το παρεκκλήσι του Αγίου Λαζάρου στην Παναγία Αλεξιώτισσα στην Πάτρα.

Όπως κάθε χρόνο τέτοιες μέρες, στον ιερό ναό του Κοιμητηρίου Παναγίας Αλεξιωτίσσης στα Σύνορα, θα λάβει χώρα ένα διήμερο θρησκευτικών πανηγυρικών εκδηλώσεων μιας στο χώρο λειτουργεί και ιερό παρεκκλήσιο αφιερωμένο στον Άγιο Λάζαρο. Γιορτάζει το παρεκκλήσι του Αγίου Λαζάρου στην Παναγία Αλεξιώτισσα στην Πάτρα  Την Κυριακή των Βαίων θα γίνει επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του σφαγιασθέντος Ιερέα Γεωργίου
Πιο συγκεκριμένα το Σάββατο 4 Απριλίου 2015, επί τη Εορτή της Εγέρσεως του Αγίου και δικαίου, φίλου του Χριστού, Λαζάρου του τετραημέρου, το φερώνυμο Ιερό Παρεκκλήσιο της Ενορίας Παναγίας Αλεξιώτισσας θα εορτάσει μετά πάσης εκκλησιαστικής και θρησκευτικής λαμπρότητας.
Οι Ιερές Ακολουθίες που θα πραγματοποιηθούν είναι οι εξής:
Παρασκευή 3 Απριλίου
18.30 μ.μ.: Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ Αρτοκλασίας.

Σάββατο 4 Απριλίου
7:00 π.μ.: Όρθρος και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.
18:00 μ.μ.: Εσπερινός, Ιερά Παράκλησις προς τον Άγιο Λάζαρο και Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος, εντός του Κοιμητηρίου.
Κυριακή των Βαΐων 5 Απριλίου 2015
Επιμνημόσυνος Δέηση και κατάθεση στεφάνων, εις το Μνημείον του Ιερέως Γεωργίου ο οποίος εσφαγιάσθη υπό των Αγαρηνών επάνω εις το Ιερόν θυσιαστήριο του Ναού της Παναγίας Αλεξιωτίσσης, την Κυριακή των Βαΐων του έτους 1821 ενώ τελούσε την Θεία Λειτουργία.
7:00 π.μ.: Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, εις τον αύλειον χώρον του Ιερού Ναού, θα τελεσθεί η επιμνημόσυνος δέηση ενώπιον του Ανδριάντος του Εθνομάρτυρος Ιερέως Γεωργίου που υπάρχει στο χώρο του κοιμητηρίου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου