Τρίτη 7 Απριλίου 2015

Έκλεψαν καμπάνα εκκλησίας στην Κωνσταντινούπολη!

Κλάπηκε ξανά η καμπάνα της ελληνορθόδοξης εκκλησίας της Αγίας Παρασκευής στην περιοχή του Καζλιτσεσμέ (Kazlıçeşme) στην Κωνσταντινούπολη. Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε ένα χρόνο, γεγονός που έχει προκαλέσει προβληματισμό στους υπευθύνους. Το συμβάν έγινε και πάλι κατά την περίοδο των εορτασμών του κουρδικού νέου έτους, Νεβρόζ.

Το θέμα παρουσίασε χθες η τουρκική εφημερίδα Habertürk, αναφέροντας πως η καμπάνα της ιστορικής εκκλησίας της Αγίας Παρασκευής ζύγιζε 50 κιλά και κλάπηκε από αγνώστους, οι οποίοι παραβίασαν τη σιδερένια είσοδο στο μέρος όπου βρίσκεται το ιαματικό αγίασμα της εκκλησίας. Οι δράστες μπήκαν μέσα, προξένησαν υλικές ζημιές στο ναό, ανέβηκαν έπειτα στο καμπαναριό και από εκεί αφαίρεσαν την καμπάνα και την πήραν μαζί τους, προφανώς για να την πουλήσουν σαν μετάλλευμα.
Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα, η αστυνομία προσπαθεί να βρει στοιχεία ερευνώντας τις κάμερες ασφαλείας. Την προηγούμενη φορά που κλάπηκε η καμπάνα, την αντικατάστασή της, που στοίχισε 6.000 τουρκικές λίρες (2.126,49 ευρώ) πλήρωσε η επιτροπή διοργάνωσης του Νεβρόζ. Αν και φέτος διαπιστωθεί πως πράγματι το συμβάν έγινε κατά τη διάρκεια των εορτασμών, θα αποζημιώσει ξανά. Ειδάλλως, οι υπεύθυνοι της ελληνορθόδοξης εκκλησίας θα αναγκαστούν να διαθέσουν εκείνοι ανάλογο ποσό.

Από τους περσινούς βανδαλισμούς (27/3/2014)
Το αγίασμα της Αγίας Παρασκευής θεωρείται ιαματικό, και πολλοί Τούρκοι της Κωνσταντινούπολης καταφεύγουν εκεί κάθε χρόνο για να βρουν θεραπεία. Πριν από μερικούς μήνες, άγνωστοι είχαν κλέψει την τεράστια καμπάνα της Ευαγγελίστριας από τους πρόποδες των Ταταούλων, στο Γενί Σεχίρ.     http://www.pontos-news.gr/article/132474/eklepsan-kampana-ekklisias-stin-konstantinoypoli

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου