Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2022

Πάτρα: Συγκίνηση για την κοίμηση της μοναχής της Παναγίας Ελεούσας, Ειρήνης Ράλλη (κατά κόσμον Βασιλικής)

 

Πάτρα: Συγκίνηση για την κοίμηση της μον...

Όπως ανέφερε στο thebest.gr η Γερόντισσα του μοναστηριού Μακαρία, η εκλιπούσα ζούσε από το 2009 στην Παναγία Ελεούσα και ήταν αγαπητή και ξακουστή στη Μυτιλήνη

Συγκίνηση προξένησε η είδηση της κοίμησης της μοναχής Ειρήνης Ράλλη (κατά κόσμον Βασιλικής) που από το 2009 ήταν μοναχή εδώ στην Πάτρα στο γνωστό, αγαπητό και σεβάσμιο γυναικείο μοναστήρι της Παναγίας Ελεούσας στην Πιτίτσα. Η εκλιπούσα καταγόταν από την Μυτιλήνη και εκοιμήθη σε ηλικία περίπου 100 ετών ενώ το αξιοθαύμαστο ήταν πως έως και πριν ένα χρόνο συμμετείχε όσο μπορούσε, στα μοναστικά της καθήκοντα μαζί και με τις άλλες μοναχές.

Μιλώντας στο thebest.gr η Γερόντισσα Μακαρία μας είπε πως η Ειρήνη Ράλλη (κατά κόσμον Βασιλική) ήταν μία ξακουστή, ευσεβής γυναίκα, στο κτήμα της οποίας στη Λέσβο είχαν ανευρεθεί το 1962 πριν από εξήντα και πλέον χρόνια, τα οστά του Αγίου Ραφαήλ που με ιδιαίτερο σεβασμό, αγάπη και κατάνυξη τιμούν στο νησί της Λέσβου. Μάλιστα στο πένθιμο αγγελτήριο της εκδημίας της Ειρήνης (κατά κόσμον Βασιλικής) Ράλλη αναγράφεται πως η εκλιπούσα βρίσκεται ήδη με τον κόσμο των αγγέλων και των αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης που τόσο αγάπησε και ετίμησε.

Η εξόδιος ακολουθία της εκλιπούσης μοναχής θα τελεστεί την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2022 στις 15.00 στο μοναστήρι της Παναγίας Ελεούσας.

Στο ερώτημα πώς η Ειρήνη (κατά κόσμον Βασιλική) Ράλλη είχε πάρει την απόφαση να έρθει στα γεράματα της στην Πάτρα και να ασπαστεί τα Θεία, η γερόντισσα Μακαρία μας είπε πως αφενός ήταν η μεγάλη της πίστη στο Θεό και την Παναγία αλλά και το γεγονός πως η κόρη της είναι στην Πάτρα εργαζόμενη ως καθηγήτρια στο πανεπιστήμιο. Έτσι η Βασιλική θέλησε να έρθει να ζήσει το τελευταίο διάστημα της ζωής της εδώ, στην Πάτρα στην Παναγία Ελεούσα.

Η εκλιπούσα είχε δύο παιδιά και είχε επίσης τη χαρά να δει εν ζωή και ένα εγγόνι, τον Παναγιώτη. Στην ιδιαίτερη πατρίδα της, τη Μυτιλήνη η Ειρήνη (Βασιλική Ράλλη) ήταν ιδιαίτερα γνωστή και αγαπητή και η είδηση της κοίμησης της λύπησε και την εκεί τοπική κοινωνία. Αξίζει να σημειωθεί πως η Βασιλική Ράλλη είχε γεννηθεί στις 28 Ιανουαρίου του έτους 1923.

thebest.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου