Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2025

Βιβλικές προφητείες και τρέχοντα γεγονότα τον Ιανουάριο του 2025: Μέρος 4 – Τεχνολογία.

 


Αυτή η ανάρτηση είναι το τέταρτο και τελευταίο μέρος μιας σειράς τεσσάρων άρθρων σχετικά με το πώς οι βιβλικές προφητείες σχετίζονται με τα τρέχοντα γεγονότα του Ιανουαρίου 2025. Το θέμα αυτού του άρθρου είναι το πώς ορισμένες πρόσφατες τεχνολογικές εξελίξεις σχετίζονται με τις βιβλικές προφητείες. Ενώ οι τεχνολογικές εξελίξεις συνήθως θεωρούνται θετικές, κάθε αισιοδοξία που συνοδεύει τις τεχνολογικές εξελίξεις θα πρέπει να μετριάζεται από την συνειδητοποίηση ότι ο κόσμος βρίσκεται σε πνευματικό σκοτάδι. Έτσι, ενώ υπάρχουν πτυχές της τεχνολογίας που κάνουν τον κόσμο ένα καλύτερο μέρος, συνολικά οι τεχνολογικές εξελίξεις οδηγούν σε μεγαλύτερη επικράτηση της κακίας, επειδή οι αμαρτωλοί άνθρωποι θα αξιοποιούν πάντα την τεχνολογία για να κάνουν μεγαλύτερα κακά.

Ψηφιακό νόμισμα

Τα κρυπτονομίσματα, και ιδιαίτερα το Bitcoin, συνέχισαν να αυξάνονται σε αξία το 2024. Ο Πρόεδρος Τραμπ έκανε την προεκλογική του εκστρατεία με την υπόσχεση μιας κυβέρνησης φιλικής προς τα κρυπτονομίσματα , αν και απογοήτευσε τους ηγέτες της βιομηχανίας κρυπτονομισμάτων σε ένα πάρτι πριν από την ορκωμοσία, τυφλώνοντάς τους με την κυκλοφορία ενός meme coin με μοναδικό σκοπό να βγάλει μια μικρή περιουσία από τη μια μέρα στην άλλη. Αυτό ήρθε επιπλέον του ότι ο Τραμπ ξεκίνησε μια επιχείρηση κρυπτονομισμάτων τον περασμένο Σεπτέμβριο με ύποπτους και άπειρους επιχειρηματικούς εταίρους. Ο Τραμπ εξέδωσε εκτελεστικό διάταγμα για τα κρυπτονομίσματα λίγο μετά την ορκωμοσία του, αλλά «δεν έφτασε ούτε κατά διάνοια όσο ήλπιζαν πολλοί στη βιομηχανία κρυπτονομισμάτων».

Θα έλεγα ότι αυτό που ταιριάζει καλύτερα με τις βιβλικές προφητείες δεν είναι η συνεχής διάδοση των κρυπτονομισμάτων, αλλά μάλλον η δημιουργία ενός ψηφιακού νομίσματος κεντρικής τράπεζας (CBDC) από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Ενώ ο Τραμπ αντιτίθεται επί του παρόντος στη δημιουργία ενός CBDC, οι απόψεις του για το ψηφιακό νόμισμα είναι μεταβλητές - συνήθιζε να χλευάζει το Bitcoin ως «απάτη». Ίσως ο Τραμπ ή ο Υπουργός Οικονομικών του να καταλάβουν πώς ένα CBDC που υποστηρίζεται από την κυβέρνηση των ΗΠΑ θα μπορούσε να είναι ένα ισχυρό εργαλείο για τον εμπλουτισμό των Ηνωμένων Πολιτειών και τον έλεγχο του κόσμου. Είναι επίσης πιθανό άλλες χώρες να λανσάρουν CBDC που θα αρχίσουν να έχουν επιτυχία και οι Ηνωμένες Πολιτείες να νιώσουν την ανάγκη να λανσάρουν το δικό τους CBDC για να ανταγωνιστούν. Ή ίσως αυτό να μην συμβεί υπό τον Τραμπ, αλλά υπό έναν μελλοντικό πρόεδρο. Σε κάθε περίπτωση, πιστεύω ότι ένα CBDC που υποστηρίζεται από την κυβέρνηση των ΗΠΑ θα γίνει τελικά το νέο πρότυπο νόμισμα του κόσμου, αντικαθιστώντας τόσο τα κρυπτονομίσματα όσο και τα εθνικά νομίσματα.

Καταρχάς, πρέπει να σημειωθεί ότι ο όρος «κρυπτονόμισμα» δεν είναι συνώνυμος με τον όρο «ψηφιακό νόμισμα». Ένα κρυπτονόμισμα , το οποίο είναι ένας τύπος ψηφιακού νομίσματος, βασίζεται σε ένα αποκεντρωμένο δίκτυο υπολογιστών για την επαλήθευση συναλλαγών χρησιμοποιώντας κρυπτογράφηση και τεχνολογία blockchain. Δεν υπάρχει κεντρική τράπεζα ή τρίτο μέρος που να επεξεργάζεται συναλλαγές Bitcoin και δεν υπάρχει ενιαία οντότητα που να εκδίδει Bitcoin, γεγονός που έχει καταστήσει το Bitcoin πολύ δύσκολο στη ρύθμιση. Μερικές από τις αδυναμίες του Bitcoin είναι: (1) η αξία του Bitcoin και άλλων κρυπτονομισμάτων είναι πολύ πιο ασταθής από το δολάριο ΗΠΑ, καθιστώντας τα κρυπτονομίσματα μη πρακτικά για έναν κανονικό λογαριασμό ταμιευτηρίου ή για επιχειρηματικές συμβάσεις· (2) το Bitcoin αποθηκεύεται συχνά σε ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων και ψηφιακά πορτοφόλια, τα οποία έχουν χακαριστεί πολλές φορές, με αποτέλεσμα σημαντικές κλοπές Bitcoin· (3) το ένα πέμπτο όλων των Bitcoin (περίπου 350 δισεκατομμύρια δολάρια, με βάση την αξία του Bitcoin στα 100.000 δολάρια) έχει χαθεί οριστικά λόγω απώλειας κωδικών πρόσβασης ή χρήσης λανθασμένων διευθύνσεων αποστολής. Σε αντίθεση με τις αγορές με πιστωτική κάρτα ή τις τραπεζικές μεταφορές, δεν υπάρχει τρόπος να αντιστραφεί ή να ακυρωθεί μια κακή συναλλαγή Bitcoin, με αποτέλεσμα μεγάλος αριθμός ανθρώπων να χάνει συνεχώς Bitcoin λόγω σφαλμάτων των χρηστών. Δεδομένου ότι το Bitcoin δεν αποθηκεύεται σε κεντρική τράπεζα, δεν μπορεί να ανακτηθεί μόλις χαθεί.

Σε αντίθεση με τα κρυπτονομίσματα, ένα ψηφιακό νόμισμα κεντρικής τράπεζας (CBDC) θα εκδιδόταν από μια κεντρική τράπεζα, όπως η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, και η κεντρική τράπεζα θα επεξεργαζόταν όλες τις συναλλαγές. Ανάλογα με τον τρόπο δομής του CBDC, οι άνθρωποι θα μπορούσαν να κατέχουν το ψηφιακό νόμισμα και να στέλνουν και να λαμβάνουν χρήματα χωρίς παραδοσιακό τραπεζικό λογαριασμό. Ένα CBDC που εκδίδεται από την κεντρική τράπεζα των Ηνωμένων Πολιτειών θα ήταν πολύ ελκυστικό παγκοσμίως και οι άνθρωποι σε ξένες χώρες θα μπορούσαν να αγοράσουν χρήματα CBDC χωρίς τους νομικούς περιορισμούς που επιβάλλονται στους τραπεζικούς λογαριασμούς σε δολάρια ΗΠΑ. Ένα CBDC που υποστηρίζεται από την κυβέρνηση των ΗΠΑ πιθανότατα θα γινόταν ευρέως αποδεκτό παγκοσμίως για πληρωμές, χωρίς να χρειάζεται μετατροπή νομισμάτων. Πολλοί άνθρωποι θα έχουν πολύ μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στην αξία και τη σταθερότητα του CBDC των ΗΠΑ παρά στην αξία και τη σταθερότητα του νομίσματος της χώρας τους και θα μπορούσαν να μεταφέρουν τις αποταμιεύσεις τους σε έναν λογαριασμό CBDC, τον οποίο θα μπορούσαν να διαχειρίζονται στα τηλέφωνά τους χωρίς να συναλλάσσονται με τράπεζα. Αυτό θα είχε ως αποτέλεσμα μια απότομη άνοδο του CBDC και μια αντίστοιχη αποδυνάμωση των εθνικών νομισμάτων, δημιουργώντας έναν αυτοενισχυόμενο κύκλο στον οποίο όλοι όσοι μπορούν μεταφέρουν τα χρήματά τους στο CBDC με τρελή βιασύνη. Τελικά, οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο θα έκριναν απαραίτητο να αντικαταστήσουν τα εθνικά τους νομίσματα με το CBDC των ΗΠΑ — όχι μόνο λόγω της πτώσης των εθνικών νομισμάτων, αλλά πιθανώς λόγω των απειλών του Τραμπ ή του διαδόχου του ότι θα αποκοπούν από ολόκληρο το χρηματοπιστωτικό και οικονομικό σύστημα εάν δεν καταργήσουν τα εθνικά τους νομίσματα. Έτσι, μόλις εκδοθεί ένα CBDC από την κεντρική τράπεζα των Ηνωμένων Πολιτειών, θα μπορούσε γρήγορα να γίνει το κύριο νόμισμα στον κόσμο.

Επιστρέφοντας στην προφητεία, όταν το CBDC που εκδίδεται από την κυβέρνηση των ΗΠΑ γίνει το μοναδικό νόμισμα στον κόσμο, αυτό θα επιτρέψει την εφαρμογή του χαραγμένου σημαδιού του θηρίου, χωρίς το οποίο κανείς δεν μπορεί να αγοράσει ή να πουλήσει ( Αποκ. 13:16-18 ). Πολύ πριν εφαρμοστεί το χαραγμένο σημαδιό του θηρίου, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα ελέγχουν το παγκόσμιο νόμισμα - το CBDC - το οποίο θα τους δώσει σημαντικό έλεγχο σε ολόκληρο τον κόσμο ( Αποκ. 17:18 , πρβλ. Ζαχαρίας 5:5-11 ). Μετά την καταστροφή των Ηνωμένων Πολιτειών από τον αντίχριστο ( Αποκ. 17:16-17 ), ο αντίχριστος ή/και ο ψευδοπροφήτης θα αποκτήσουν τον έλεγχο του CBDC και θα αρχίσουν να σχεδιάζουν για την εφαρμογή του χαραγμένου σημαδιού του θηρίου, το οποίο είναι πιθανώς ένα τατουάζ που συνοδεύεται από ένα μικροσκοπικό εμφύτευμα ή αποτύπωμα μέσω του οποίου μπορεί να έχει πρόσβαση κάποιος στον λογαριασμό CBDC. (Το Ισραήλ μπορεί να έχει μια συμφωνία με την κυβέρνηση των ΗΠΑ για τη διαχείριση του CBDC σε περίπτωση κατάρρευσης της κυβέρνησης των ΗΠΑ, και ο ψευδοπροφήτης προφανώς θα είναι ο αρχηγός του κράτους του Ισραήλ [βλ. Αποκ. 13:11 ] που υπογράφει μια συνθήκη με τον αντίχριστο [ Δαν. 9:27 ].)

Ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που θα προκύψουν από τη δημιουργία ενός CBDC από την κυβέρνηση των ΗΠΑ είναι ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα έχουν τότε δύο επίσημα νομίσματα - το δολάριο ΗΠΑ και το CBDC. (Αυτό θα ήταν επίσης πρόβλημα για άλλες χώρες που θα αρχίσουν να χρησιμοποιούν το CBDC.) Οι νομικές και οικονομικές συμβάσεις στις ΗΠΑ βασίζονται στο δολάριο και δεν είναι σαφές εάν οι πληρωμές θα μπορούσαν με κάποιο τρόπο να γίνονται με το CBDC αντί για το δολάριο. (Δεδομένου ότι το εθνικό χρέος της κυβέρνησης των ΗΠΑ εκδόθηκε για αποπληρωμή σε δολάρια, ίσως το ψηφιακό νόμισμα να βοηθήσει στο πρόβλημα του χρέους της κυβέρνησης μειώνοντας την αξία του δολαρίου.) Ίσως η κυβέρνηση να καταργήσει γρήγορα το δολάριο μετά την κυκλοφορία του CBDC. Επίσης, δεν είναι σαφές τι θα συμβεί στις τράπεζες εάν οι άνθρωποι μεταφέρουν τα χρήματά τους σε έναν ψηφιακό λογαριασμό που διαχειρίζεται η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ. Ίσως τα χρήματα θα εξακολουθούν να τηρούνται σε ιδιωτικούς τραπεζικούς λογαριασμούς, αλλά οι συναλλαγές θα διεκπεραιώνονται από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα. Οι πιστωτικές κάρτες μπορεί επίσης να γίνουν κάτι του παρελθόντος, καθώς οι πιστωτικές κάρτες χρησιμοποιούνται κυρίως για τη διευκόλυνση των ηλεκτρονικών πληρωμών. Το CBDC θα ήταν ένα εγγενές σύστημα αποκλειστικά ηλεκτρονικό. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει ετοιμάσει διάφορες επιλογές για ένα CBDC , αλλά μένει να δούμε ποιες επιλογές θα επιλεγούν.

Πολλοί φαινομενικά καλοί λόγοι μπορούν να προβληθούν για τη χρήση ενός CBDC: το ψηφιακό χρήμα δεν μπορεί να παραποιηθεί, να καεί ή να χαθεί· η εγκληματική δραστηριότητα μπορεί να παρακολουθηθεί και να αποτραπεί πολύ πιο εύκολα εάν όλες οι συναλλαγές υποβάλλονται σε ψηφιακή επεξεργασία από μια κεντρική τράπεζα· το παγκόσμιο εμπόριο και τα ταξίδια θα γίνουν πολύ πιο ομαλά χωρίς την ανάγκη μετατροπής νομίσματος· η αξία του νομίσματος θα παραμείνει σταθερή παγκοσμίως· και οι άνθρωποι θα μπορούν να στέλνουν και να λαμβάνουν χρήματα εύκολα χωρίς τραπεζικούς λογαριασμούς. Ωστόσο, το επιχείρημα ότι η κυβέρνηση πρέπει να είναι σε θέση να παρακολουθεί και να ελέγχει όλες τις συναλλαγές για την πρόληψη της εγκληματικής δραστηριότητας έχει ένα μοιραίο ελάττωμα: η κυβέρνηση θα μπορούσε να καταχραστεί αυτόν τον έλεγχο και θα μπορούσε η ίδια να εμπλακεί σε εξαιρετικά ανήθικη και καταπιεστική δραστηριότητα.

Ένα CBDC θα ταίριαζε απόλυτα με την ατζέντα του Τραμπ "Η Αμερική Πρώτα" και την επιθυμία του για παγκόσμια κυριαρχία, καθώς θα έδινε στην κυβέρνηση των ΗΠΑ άμεσο έλεγχο της παγκόσμιας οικονομίας και του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος και θα έδινε στις Ηνωμένες Πολιτείες ένα μέσο για να αποκομίσουν τεράστια κέρδη από αυτό το σύστημα. Θα έδινε επίσης στην κυβέρνηση των ΗΠΑ σημαντική εξουσία να καταστείλει τη διαφωνία και την αντιπολίτευση (τόσο εσωτερική όσο και εξωτερική). Δεδομένου ότι όλες οι συναλλαγές CBDC πρέπει να διεκπεραιώνονται από την κεντρική τράπεζα, η κυβέρνηση των ΗΠΑ (η οποία επιβλέπει την κεντρική τράπεζα) θα μπορούσε να παγώσει αμέσως τον λογαριασμό οποιουδήποτε Αμερικανού φυσικού προσώπου ή ξένης οντότητας, μπλοκάροντας όλες τις συναλλαγές. Αυτή η εξουσία θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί όχι μόνο για να σταματήσει την πραγματική εγκληματική δραστηριότητα, αλλά και για να αποκόψει τους αντιφρονούντες από ολόκληρο το χρηματοπιστωτικό σύστημα - όπως θα γίνει κατά την περίοδο της θλίψης με το σημάδι του θηρίου. Η εξουσία παρακολούθησης όλων των συναλλαγών μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παρακολούθηση της εγκληματικής δραστηριότητας και τον εντοπισμό ύποπτων συμπεριφορών, αλλά μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για τον εντοπισμό δικτύων αντιφρονούντων και των υποστηρικτών τους. Επιπλέον, όταν η κεντρική τράπεζα επεξεργάζεται συναλλαγές (π.χ., οποτεδήποτε αποστέλλονται χρήματα από έναν λογαριασμό σε άλλον), θα επιβάλλει μια χρέωση συναλλαγής παρόμοια με αυτή που χρεώνουν σήμερα οι εταιρείες πιστωτικών καρτών. Εάν η κυβέρνηση των ΗΠΑ επιβάλει φόρο 2-4% σε όλες τις χρηματοοικονομικές συναλλαγές (όχι μόνο στις αγορές) που πραγματοποιούνται παγκοσμίως, αυτό μπορεί κάλλιστα να είναι αρκετό για να καταργήσει τον φόρο εισοδήματος στις Ηνωμένες Πολιτείες, πλουτίζοντας περαιτέρω τους Αμερικανούς και παρέχοντας ένα μέσο για την εξάλειψη των ελλειμμάτων του προϋπολογισμού. Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα ωφελούνταν επίσης έχοντας την αποκλειστική εξουσία να «εκτυπώνουν» ψηφιακά νέο χρήμα. Ενώ ένα τέτοιο σύστημα μπορεί να ακούγεται σαν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα για τον Τραμπ και τους υποστηρικτές του, στην πραγματικότητα δεν θα ήταν τίποτα λιγότερο από τη διαβολική καταπίεση όλων των λαών του κόσμου, υποκινούμενη από την απληστία της πλουσιότερης χώρας που υπήρξε ποτέ.

Έχουν προταθεί πολλές άλλες πιθανές καταχρήσεις ενός CBDC, αν και δεν είναι ακόμη σαφές πώς ακριβώς θα λειτουργεί το CBDC και ποια προστατευτικά κιγκλιδώματα θα ενσωματώνονται στο σύστημα. Εάν η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει αρχείο όλων των μεταφορών χρημάτων, των χρηματοοικονομικών συναλλαγών και των υπολοίπων λογαριασμών όλων των ανθρώπων στον κόσμο, θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει αυτές τις πληροφορίες για να διαταράξει τη ζωή όσων θέλει να διώξει. Ενδεχομένως, η IRS θα μπορούσε να αφαιρεί αυτόματα φόρους και πρόστιμα απευθείας από τους λογαριασμούς CBDC, χωρίς τη συγκατάθεση των κατόχων λογαριασμών. Στη συνέχεια, άτομα που μπορούν νόμιμα να διεκδικήσουν ορισμένο εισόδημα ως απαλλαγμένο από τον φόρο ή που μπορούν να λάβουν νόμιμες φορολογικές εκπτώσεις, ίσως χρειαστεί να προσφύγουν στο δικαστήριο για να προσπαθήσουν να αποδείξουν ότι δεν οφείλουν όσα η IRS δήλωσε ότι οφείλουν.

Έχει επίσης γίνει κάποια συζήτηση για το ενδεχόμενο να καταστεί η CBDC προγραμματιζόμενη, προκειμένου να διαμορφωθεί η κοινωνική και οικονομική συμπεριφορά και να δοθεί στην κεντρική τράπεζα ένα πιο αποτελεσματικό εργαλείο αντιμετώπισης οικονομικών κρίσεων. Για παράδειγμα, αντί να μειώσει τα επιτόκια για να ενθαρρύνει τις καταναλωτικές δαπάνες, η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve - FedC) θα μπορούσε να θέσει ημερομηνία λήξης στο 10% όλων των χρημάτων στους λογαριασμούς CBDC όλων, πράγμα που σημαίνει ότι τα χρήματα θα ανακτηθούν από την FedC ή θα «διαγραφούν» εάν δεν δαπανηθούν μέχρι μια συγκεκριμένη ημερομηνία. Η FedC θα μπορούσε επίσης να περιορίσει τη χρήση ενός ορισμένου ποσού χρημάτων CBDC σε συγκεκριμένους λιανοπωλητές ή οικονομικούς τομείς, προκειμένου να ενθαρρύνει τις δαπάνες σε αυτούς τους τομείς. Εναλλακτικά, εάν υπάρξει επανάληψη της κατάστασης κατά τη διάρκεια της πανδημίας, όταν η συσσώρευση αγαθών οδήγησε σε ελλείψεις, η FedC θα μπορούσε να περιορίσει το ποσό των χρημάτων CBDC κάθε ατόμου που θα μπορούσε να δαπανηθεί για αυτά τα αγαθά κάθε μήνα. Θα πρέπει να σημειωθεί, ωστόσο, ότι ενώ είναι δυνατή η δημιουργία μιας προγραμματιζόμενης CBDC, δεν είναι ακόμη γνωστό εάν η πραγματική CBDC που θα εκδοθεί από την FedC θα είναι προγραμματιζόμενη με αυτόν τον τρόπο.

Μόλις ολόκληρος ο κόσμος αρχίσει να χρησιμοποιεί το CBDC και η κυβέρνηση των ΗΠΑ αρχίσει να καταχράται τον έλεγχό της επί του CBDC, θα είναι πολύ αργά για τον υπόλοιπο κόσμο να επιστρέψει στη χρήση μετρητών. Η χρήση φυσικού νομίσματος εξαρτάται από μια μεγάλη και πολύπλοκη φυσική υποδομή που θα είναι σχεδόν αδύνατο να ανακατασκευαστεί μόλις οι κυβερνήσεις, οι τράπεζες και οι λιανοπωλητές διαλύσουν αυτήν την υποδομή και αρχίσουν να χρησιμοποιούν αποκλειστικά το CBDC. (Οι λιανοπωλητές ήδη αποθαρρύνουν τη χρήση μετρητών και επιταγών.) Η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα μπορούσε επίσης να απειλήσει να παγώσει τις συναλλαγές CBDC σε οποιαδήποτε χώρα επιχειρήσει να συνεχίσει να χρησιμοποιεί άλλο νόμισμα ή που επιχειρήσει να λανσάρει ένα ανταγωνιστικό νόμισμα. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα μπορούσε επίσης να απειλήσει με πλήρη εμπορικό αποκλεισμό, κυρώσεις, ταξιδιωτική απαγόρευση ή ακόμα και στρατιωτική δράση. Κανονικά, τέτοιες απειλές θα θεωρούνταν πράξη πολέμου, αλλά άλλες χώρες δεν έχουν καμία ελπίδα να κερδίσουν έναν πόλεμο εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών και έτσι θα πρέπει να συμμορφωθούν.

Οι δάσκαλοι προφητειών μιλούν εδώ και καιρό για τη μετάβαση σε μια κοινωνία χωρίς μετρητά και σε ένα παγκόσμιο νόμισμα σε συνδυασμό με το χάραγμα του θηρίου. Στον κοσμικό κόσμο, οι οικονομικοί και τεχνολογικοί ειδικοί υποστηρίζουν εδώ και καιρό την αχρήστευση. Τώρα, επιτέλους, οι θεωρίες και οι προτάσεις βρίσκονται στα πρόθυρα να γίνουν πραγματικότητα. Αυτό θα συμβεί όταν οι Ηνωμένες Πολιτείες λανσάρουν το CBDC τους και το νέο ψηφιακό νόμισμα γίνει γρήγορα το παγκόσμιο πρότυπο νόμισμα, αντικαθιστώντας όλα τα φυσικά νομίσματα. (Τα κρυπτονομίσματα προφανώς θα αποτύχουν ή θα απαγορευτούν.) Πρέπει να αναγνωριστεί ότι πρόκειται για μια εξαιρετικά επικίνδυνη και δυσοίωνη εξέλιξη. Ενώ το χάραγμα του θηρίου θα προκαλέσει μεγάλα προβλήματα στους Χριστιανούς κατά τα τελευταία 3,5 χρόνια πριν από τη Δευτέρα Παρουσία του Χριστού, οι Ηνωμένες Πολιτείες σίγουρα θα χρησιμοποιήσουν το σύστημα CBDC για να διώξουν τους Χριστιανούς και πριν από την περίοδο της θλίψης (βλ. Αποκ. 17:6 , 18 , 18:20 , 24 , 19:2 ).

Επίσης, σε σχέση με το χάραγμα του θηρίου, ορισμένοι τεχνολογικά καταρτισμένοι άνθρωποι πειραματίζονται εδώ και χρόνια με εμφυτευμένα τσιπ υπολογιστών στα χέρια τους , τα οποία χρησιμοποιούν για να ανοίγουν πόρτες, να πραγματοποιούν πληρωμές και ούτω καθεξής. Μέχρι σήμερα, αυτά τα εμφυτεύματα δεν έχουν υιοθετηθεί ευρέως εκτός Σουηδίας . Ωστόσο, μία από τις κύριες αδυναμίες του ηλεκτρονικού εμπορίου και των ψηφιακών πλατφορμών είναι η ευαισθησία τους σε απάτες και hacking, που προκαλούνται τόσο από λάθη των χρηστών όσο και από λάθη των μηχανικών λογισμικού. Η επεξεργασία πληρωμών CBDC μέσω εμφυτεύματος τσιπ θα μπορούσε να προωθηθεί ως πιο βολική και ασφαλής από τις εφαρμογές τηλεφώνου ή μια κάρτα CBDC. Ενώ το χάραγμα του θηρίου δεν θα εφαρμοστεί μέχρι τα μέσα της περιόδου της θλίψης, θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί ένα υπάρχον σύστημα αποτυπωμάτων ή εμφυτευμάτων και απλώς να επεκτείνει αυτό το σύστημα ώστε να αποτελεί καθολική απαίτηση για την πρόσβαση σε λογαριασμούς CBDC, δημιουργώντας παράλληλα ένα νέο αποτύπωμα ή εμφύτευμα που συνδέει την ταυτότητα κάθε ατόμου με ένα μόνιμο τατουάζ ή επωνυμία του ονόματος ή του αριθμού του αντίχριστου. Σε κάθε περίπτωση, για να γίνει το σύστημα CBDC πραγματικά καθολικό και προσβάσιμο στους φτωχούς, ο λογαριασμός CBDC κάποιου πρέπει να είναι προσβάσιμος μέσω κάρτας ή εμφυτευμένου τσιπ και όχι απλώς μέσω εφαρμογής smartphone. Η χρήση κάρτας ή τσιπ θα δώσει επίσης στην κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ την αποκλειστική εξουσία επί του CBDC, καθώς οι εταιρείες τεχνολογίας και οι εταιρείες πιστωτικών καρτών δεν θα μπορούν να μπλοκάρουν την πρόσβαση σε λογαριασμούς CBDC.

Ενέργεια και επικοινωνίες.

Ένα περίεργο χαρακτηριστικό της περιόδου της θλίψης είναι ότι, παρά όλους τους πολέμους, τις συμφορές και τις πληγές που συμβαίνουν, το ηλεκτρονικό σύστημα πληρωμών που συνδέεται με το χάραγμα του θηρίου δεν σβήνει ποτέ - το χάραγμα συνεχίζει να είναι το μόνο μέσο αγοράς και πώλησης μέχρι τη Δευτέρα Παρουσία του Χριστού. Στον σημερινό κόσμο, ακόμη και μια μικρή καταστροφή, όπως μια έντονη καιρικά φαινόμενα, οδηγεί σε εκτεταμένες διακοπές ρεύματος. Πολλά μέρη του κόσμου έχουν επίσης αναξιόπιστο ηλεκτρικό ρεύμα και προβλήματα με την παραγωγή ενέργειας. Οι διακοπές στο Διαδίκτυο και τα κινητά τηλέφωνα είναι επίσης συχνές. Πώς γίνεται ένα ψηφιακό σύστημα πληρωμών να μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί παρά τις μεγάλες πληγές που έρχονται στη γη κατά την περίοδο της θλίψης;

Ένα πρόβλημα στον σημερινό κόσμο είναι ότι δεν υπάρχει ιδανική μέθοδος παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας. Κάθε μέθοδος που χρησιμοποιείται σήμερα έχει μειονεκτήματα και πρέπει να συμπληρώνεται από άλλες μεθόδους. Ωστόσο, πρόσφατα έχει σημειωθεί μεγάλη πρόοδος σε μια νέα μορφή παραγωγής ενέργειας, την πυρηνική σύντηξη. Η πυρηνική σύντηξη έχει τη δυνατότητα να παράγει φθηνά σχεδόν απεριόριστες ποσότητες ηλεκτρικής ενέργειας χωρίς πιθανότητα σημαντικής διαρροής ακτινοβολίας. Αυτό θα μπορούσε ενδεχομένως να παρέχει την ενέργεια για την πλήρη ηλεκτροδότηση όλων των χωρών του κόσμου, αντικαθιστώντας παλαιότερες, πιο δαπανηρές και λιγότερο αξιόπιστες μορφές παραγωγής ενέργειας. Άλλες εξελίξεις στην παραγωγή ενέργειας, όπως καλύτερα ηλιακά πάνελ, είναι επίσης πιθανές.

Όσο για το γιατί το ηλεκτρονικό σύστημα πληρωμών δεν καταργείται ποτέ, μια πιθανότητα είναι ότι θα υπάρξουν μεγάλες ανακαλύψεις στην τεχνολογία των μπαταριών, σε τέτοιο βαθμό που τα σπίτια και οι επιχειρήσεις θα μπορούν να λειτουργούν με μπαταρία για μήνες. Ίσως κάποια μέρα τα καλώδια ρεύματος να αποσυνδεθούν και η εταιρεία ηλεκτρισμού απλώς να αντικαθιστά τις μπαταρίες ενός κτιρίου περιοδικά. Ή ίσως τα ίδια τα κτίρια να μην είναι πλέον συνδεδεμένα με ηλεκτρικό ρεύμα κάποια μέρα στο μέλλον, με όλες τις ηλεκτρικές συσκευές να τροφοδοτούνται από μπαταρίες και να υπάρχουν διάφορες μέθοδοι αντικατάστασης ή επαναφόρτισης των μπαταριών.

Όσο για το γιατί η συνδεσιμότητα στο διαδίκτυο φαίνεται να παραμένει σταθερή καθ' όλη τη διάρκεια της περιόδου της δοκιμασίας, αυτό πρέπει να οφείλεται σε πλεονασμούς στο σύστημα - ένα τεράστιο δίκτυο καλωδίων οπτικών ινών, ασύρματων πομπών και δεκάδων χιλιάδων δορυφόρων. Η κατασκευή υποδομής διαδικτύου στο διάστημα έχει ήδη ξεκινήσει με την Starlink και διάφορες άλλες εταιρείες σχεδιάζουν να εκτοξεύσουν σύντομα τους δικούς τους αστερισμούς δορυφόρων. Η κάλυψη μέσω δορυφορικού διαδικτύου και κινητής τηλεφωνίας σημαίνει ότι το δίκτυο θα καλύψει ακόμη και τα πιο απομακρυσμένα και υπανάπτυκτα μέρη του πλανήτη. Σε περίπτωση καταστροφής στο διάστημα, ενδεχομένως ένα δίκτυο drones που τροφοδοτούνται από προηγμένες μπαταρίες θα μπορούσε να διατηρήσει τα σήματα διαδικτύου σε λειτουργία.

Το διαδίκτυο.

Το διαδίκτυο είναι η πιο μετασχηματιστική τεχνολογική καινοτομία των τελευταίων 50 ετών και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι έχει αυξήσει σημαντικά την αμαρτία, το κακό και τον πειρασμό στον κόσμο. Κάτι που έχει αλλάξει σημαντικά σχετικά με το διαδίκτυο και τα κινητά τηλέφωνα τα τελευταία 5-10 χρόνια είναι ότι η χρήση τους δεν είναι πλέον προαιρετική. Οι εταιρείες τεχνολογίας έχουν δημιουργήσει ένα σατανικό σύστημα στο οποίο όλοι πρέπει (ή θα πρέπει) να χρησιμοποιούν συσκευές συνδεδεμένες στο διαδίκτυο για να λειτουργούν στην κοινωνία.

Οι συσκευές που είναι συνδεδεμένες στο Διαδίκτυο παρέχουν στους ανθρώπους πρόσβαση 24/7 σε όλες τις μορφές πορνογραφίας, γεγονός που έχει κάνει τον σεξουαλικό πειρασμό, την αμαρτία και τη διαστροφή πιο διαδεδομένο από ποτέ στην ανθρώπινη ιστορία. Το διαδίκτυο είναι επίσης γεμάτο βίαιο περιεχόμενο, αποκρυφιστικό περιεχόμενο, σατανική μουσική και συκοφαντικά ψέματα κατά του Χριστιανισμού και της Βίβλου. Τα βιντεοπαιχνίδια, τα οποία παίζονται μέσω του διαδικτύου, είναι συνήθως γεμάτα με ρητή βία, σεξ, σατανισμό και σατανική μουσική. Τα διαδικτυακά τυχερά παιχνίδια και τα αθλητικά στοιχήματα έχουν γίνει διάχυτα. Τα διαδικτυακά φόρουμ και οι εφαρμογές κρυπτογραφημένων μηνυμάτων χρησιμοποιούνται επίσης συχνά για αμαρτωλούς ή εγκληματικούς σκοπούς, όπως συναντήσεις για ανήθικους σκοπούς, αγορά και πώληση ναρκωτικών, αγορά και πώληση όπλων, κοινή χρήση σχεδίων τρισδιάστατα εκτυπωμένων όπλων, πρόσληψη εκτελεστών κ.λπ. Το διαδίκτυο είναι επίσης εγγενώς εθιστικό και αποτελεί τεράστια απόσπαση της προσοχής από την χρήσιμη εργασία, καθώς οι άνθρωποι περνούν μεγάλο μέρος του ελεύθερου χρόνου τους παρακολουθώντας ταινίες, παρακολουθώντας αθλήματα, διαβάζοντας μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στέλνοντας μηνύματα σε φίλους. Όταν οι Χριστιανοί επιδιώκουν να χρησιμοποιήσουν το διαδίκτυο για καλούς σκοπούς, όπως για να βρουν ειδήσεις ή χρήσιμες πληροφορίες, γενικά κατευθύνονται σε αντιχριστιανικές πηγές και εκτίθενται σε κάθε είδους κακόβουλο περιεχόμενο. Παρά τις ευκολίες που δημιουργεί το διαδίκτυο, μπορεί να ειπωθεί ότι το διαδίκτυο είναι πιθανώς η πιο καταστροφική δύναμη στην ιστορία του κόσμου, τόσο πνευματικά όσο και πολιτικά (επιτρέποντας τον ολοκληρωτισμό).

Η αμαρτωλή μουσική έχει επίσης γίνει διάχυτη μέσω του διαδικτύου και των ηλεκτρονικών συσκευών. Τέτοια μουσική παίζεται ασταμάτητα σχεδόν σε κάθε δημόσιο χώρο και οι περισσότεροι άνθρωποι ακούν αυτή τη μουσική ασταμάτητα ιδιωτικά - στα σπίτια τους, στα αυτοκίνητά τους και στα ακουστικά τους. Οι σύγχρονες μορφές αμαρτωλής μουσικής καθίστανται δυνατές μέσω της τεχνολογίας - μέσω ηλεκτρικών κιθάρων και ενισχυτών, τεράστιων συστημάτων ηχείων, μικροφώνων και παραγωγών βίντεο.

Η τεχνολογία και το διαδίκτυο έχουν επίσης καταστρέψει σε μεγάλο βαθμό την ιδιωτικότητα και την ελευθερία του λόγου. Όλες οι κινήσεις και οι δραστηριότητες κάποιου παρακολουθούνται πλέον και, σε πολλές περιπτώσεις, οι συνομιλίες των ανθρώπων καταγράφονται συνεχώς. Πολλοί άνθρωποι έχουν κάμερες συνδεδεμένες στο διαδίκτυο μέσα και έξω από τα σπίτια τους. Όλα τα καινούργια αυτοκίνητα είναι εξοπλισμένα με συστήματα κάμερας και παρακολούθησης, με τη δυνατότητα ελέγχου των αυτοκινήτων από απόσταση (π.χ., η κατάσχεση των αυτοκινήτων γίνεται αυτόματα με την επιστροφή τους στην αντιπροσωπεία). Τα «έξυπνα» σπίτια δίνουν στις εταιρείες τεχνολογίας τον έλεγχο του θερμοστάτη, των κουδουνιών, των κλειδαριών, των τηλεοράσεων, των φώτων και πολλών άλλων συσκευών. Το αποτέλεσμα είναι ένας επικείμενος ολοκληρωτισμός που δεν μοιάζει με τίποτα που έχει ξαναδεί ή φανταστεί κανείς - δεν μπορούν να υπάρξουν ιδιωτικές συζητήσεις ή δραστηριότητες, δεν υπάρχει κρυψώνα από τις αρχές και δεν υπάρχει δυνατότητα επιβίωσης εάν οι εταιρείες τεχνολογίας (κυρίως οι αμερικανικές εταιρείες τεχνολογίας) διακόψουν την πρόσβαση κάποιου στις πλατφόρμες τους. Επιπλέον, αυτός ο ολοκληρωτισμός μπορεί για πρώτη φορά να έχει πραγματικά παγκόσμια εμβέλεια, καθώς το διαδίκτυο είναι ένα παγκόσμιο δίκτυο επικοινωνιών.

Η παγκόσμια εξάπλωση του διαδικτύου παρουσιάζει ένα άλλο πρόβλημα, το οποίο είναι η επανένωση της ανθρώπινης φυλής. Στη Γένεση 11:1-9 , μόλις 100 χρόνια αφότου ο Θεός κατέστρεψε τον κόσμο μέσω ενός παγκόσμιου Κατακλυσμού, η ανθρωπότητα βρισκόταν σε γρήγορη πορεία προς μια ακόμη ολοκληρωτική εξέγερση. Είχαν προκλητικά χτίσει μια πόλη και έναν ναό-πύργο για να υψώσουν τον εαυτό τους αντί του Θεού. Αν ο Θεός δεν παρενέβαινε για να ελέγξει τη δραστηριότητα του ανθρώπου και να διαιρέσει την ενότητα του ανθρώπου, δεν θα περνούσε πολύς καιρός πριν αναγκαστεί να εξαλείψει ξανά ολόκληρη την ανθρώπινη φυλή. Ευτυχώς, ο Θεός παρενέβη καταστρέφοντας τη γλωσσική ενότητα της ανθρώπινης φυλής, με αποτέλεσμα τον διασκορπισμό λαών σε όλο τον κόσμο και την εμφάνιση εκατοντάδων ξεχωριστών εθνών που ανταγωνίζονταν μεταξύ τους αντί να συνεργάζονται. Σήμερα γινόμαστε μάρτυρες μιας αντιστροφής της κρίσης στη Βαβέλ - μιας επανένωσης της ανθρώπινης φυλής. Το παγκόσμιο εμπόριο και τα ταξίδια, ένα παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα και ένα παγκόσμιο σύστημα επικοινωνιών καταρρίπτουν τα εμπόδια μεταξύ λαών και εθνών που υπάρχουν από τη Βαβέλ. Ένα βασικό συστατικό αυτού είναι η γλωσσική ενότητα. Ήδη τα αγγλικά έχουν γίνει η lingua franca του κόσμου, καθώς είναι η γλώσσα που χρειάζεται περισσότερο για την επιτυχία στις επιχειρήσεις και την εκπαίδευση, και μεγάλο μέρος του διαδικτύου είναι στα αγγλικά. Επιπλέον, η αυτόματη μετάφραση με τεχνητή νοημοσύνη, αν και απέχει πολύ από το τέλειο, βελτιώνεται ραγδαία και ήδη επιτρέπει τουλάχιστον περιορισμένη επικοινωνία και κατανόηση μεταξύ γλωσσών. Ενώ αυτό συνήθως παρουσιάζεται ως θετική εξέλιξη, στην πραγματικότητα η παγκόσμια ενότητα θα έχει πάντα ως αποτέλεσμα τη συνεργασία της ανθρωπότητας για να αντιταχθεί στον Θεό και τον λαό του Θεού και να δώσει την πληρέστερη δυνατή έκφραση στις αμαρτωλές επιθυμίες της (βλ. Γέν. 6:5 , 8:21 , Ψαλ. 2:1-3 ). Παγκόσμια ενότητα σημαίνει συλλογική αποστασία, αν και παρουσιάζει επίσης την ευκαιρία για παγκόσμια αναβίωση (βλ. Αποκ. 7:9-17 ).

Το διαδίκτυο και η νέα αναδυόμενη ενότητα της ανθρώπινης φυλής πίσω από την ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών/Βαβυλώνας της Μεγάλης και των εταιρειών της, εγκαινιάζει τη μεγάλη εσχατολογική επανάσταση των εσχάτων ημερών. Οι έσχατες ημέρες θα χαρακτηρίζονται από πρωτοφανή αντίθεση στον Θεό στον άπιστο κόσμο ( Β΄ Θεσ. 2:3 , Β΄ Τιμ. 3:1-9 , 13 , Β΄ Πέτρ. 3:3-6 , Ιούδα 17-19 , Αποκ. 17:6 , 18:20 , 24 , 19:2 ), καθώς και απόρριψη εντός της εκκλησίας ( Ρωμ. 11:19-22 , Α΄ Τιμ. 4:1-3 , Β΄ Τιμ. 4:3-4 , Αποκ. 3:14-22 ). Όταν ολόκληρος ο άπιστος κόσμος λατρέψει τον αντίχριστο και λάβει το σημάδι του μπροστά σε εξαιρετικά σημεία από τον ουρανό, αυτό θα είναι το αποτέλεσμα και η κορύφωση μιας πρωτοφανούς παγκόσμιας επανάστασης εναντίον του Θεού που ξεκίνησε πολύ πριν από την έναρξη της περιόδου της θλίψης.

Μόλις τα συστήματα μεταφερθούν στο διαδίκτυο, καθίσταται σχεδόν αδύνατο να επιστρέψουμε στους παλιούς τρόπους λειτουργίας πριν από την ύπαρξη του διαδικτύου — η παλιά υποδομή έχει αποσυναρμολογηθεί. Το διαδίκτυο είναι πλέον απαραίτητο για οικονομικές συναλλαγές (χρήση πιστωτικών καρτών), κυβερνητικά συστήματα, ιατρικά και ασφαλιστικά συστήματα, εκπαιδευτικά συστήματα και τα περισσότερα άλλα πράγματα. Αυτό έχει οδηγήσει σε ένα ακόμη κακό που σχετίζεται με το διαδίκτυο — τώρα που δεν υπάρχει εναλλακτική λύση στη χρήση της τεχνολογίας, οι εταιρείες τεχνολογίας χρεώνουν συνεχώς αυξανόμενα ποσά για τα προϊόντα τους. Οι διαδικτυακές υπηρεσίες που ήταν δωρεάν απαιτούν όλο και περισσότερο πληρωμή και συνοδεύονται από διαφημίσεις και την πώληση δεδομένων χρηστών. Τα προϊόντα λογισμικού που παλιά ήταν εφάπαξ αγορά απαιτούν τώρα συνδρομή επί πληρωμή. Πιο πρόσφατα, οι εταιρείες λογισμικού έχουν δικαιολογήσει μια ακόμη σημαντική αύξηση των τιμών για τα προϊόντα τους ενσωματώνοντας λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης, οι οποίες είναι απογοητευτικές. Η τεχνολογία είναι ένας από τους κύριους παράγοντες που οδηγούν στο αυξημένο κόστος ζωής τα τελευταία χρόνια και αποτελεί ένα ιδιαίτερα μεγάλο μέρος των προϋπολογισμών των ανθρώπων σε χώρες χαμηλού εισοδήματος. Δεν μπορούν πλέον οι άνθρωποι απλώς να «ζήσουν από τη γη» ή να είναι αυτάρκεις. Όλοι εξαρτώνται από τις εταιρείες τεχνολογίας και όλοι χρειάζονται χρήματα για να ζήσουν. Οι εταιρείες τεχνολογίας χρεώνουν πολύ περισσότερα από όσα θα ήταν απαραίτητα για να ισοσκελίσουν τα κέρδη τους, και τα τεράστια κέρδη τους πηγαίνουν στον πλουτισμό των πλουσιότερων ανθρώπων στον πλανήτη, όπως ο Έλον Μασκ, ο Τζεφ Μπέζος, ο Μπιλ Γκέιτς και οι επενδυτές hedge funds. Είναι ένα αμαρτωλό σύστημα από την αρχή μέχρι το τέλος. Η τεχνολογία, η οποία ανακηρύσσεται ο μεγαλύτερος υπηρέτης του ανθρώπου, έχει γίνει ο πιο τρομερός αφέντης του ανθρώπου.

Τεχνητή νοημοσύνη.

Το έτος 2024 σημείωσε επίσης σημαντικές ανακαλύψεις στην λεγόμενη τεχνητή νοημοσύνη (ΤΝ), η οποία άνοιξε αμέσως το κουτί της Πανδώρας της παραπληροφόρησης. Τα επόμενα χρόνια και δεκαετίες θα είναι όλο και πιο δύσκολο να διαχωρίσουμε την πραγματικότητα από τη μυθοπλασία και να βρούμε αξιόπιστες και αληθινές πηγές. Η ΤΝ γράφει ήδη βιβλία και άρθρα, δημιουργεί βίντεο και καθοδηγεί τη λήψη αποφάσεων δικαστών, πολιτικών, επενδυτών και εταιρικών στελεχών. Η ΤΝ ενσωματώνεται με το παραδοσιακό λογισμικό σε τέτοιο βαθμό που από τώρα και στο εξής τα περισσότερα από τα πράγματα που γράφουν ή δημιουργούν οι περισσότεροι άνθρωποι θα γράφονται ή δημιουργούνται σε μεγάλο βαθμό από την ΤΝ, και ο τρόπος σκέψης των ανθρώπων θα καθοδηγείται από την ΤΝ. Οι εταιρείες και οι κυβερνήσεις αντικαθιστούν τους εκπροσώπους εξυπηρέτησης πελατών με bots που υποστηρίζονται από ΤΝ, και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του περασμένου καλοκαιριού υπήρχαν ορισμένοι εκφωνητές ΤΝ για ανακεφαλαιώσεις των γεγονότων της ημέρας. Οι άνθρωποι ζητούν απαντήσεις στις ερωτήσεις τους από bots που υποστηρίζονται από ΤΝ, όπως η Alexa, και τώρα μπορούν ακόμη και να συνομιλούν με αυτά τα bots. Τα βίντεο "Deepfake" που δημιουργούνται από ΤΝ, στα οποία οι άνθρωποι φαίνεται να λένε και να κάνουν πράγματα που δεν είπαν ή δεν έκαναν ποτέ, είναι πολύ δύσκολο να διακριθούν από τις αυθεντικές ηχογραφήσεις.

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επιδεινώνουν το πρόβλημα των αναξιόπιστων πηγών διαδίδοντας θεωρίες συνωμοσίας και παραπληροφόρηση. Δημοφιλείς μη ειδικοί με ταλέντα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης διαδίδουν ψευδείς ειδήσεις και ημιτελείς ιδέες που υποστηρίζονται από λανθασμένη έρευνα, τώρα συχνά με τη βοήθεια της Τεχνητής Νοημοσύνης. Οι «επίσημες» πηγές και οι ακαδημαϊκοί εμπειρογνώμονες, από την άλλη πλευρά, τείνουν να αντανακλούν αντιβιβλικές προϋποθέσεις και μπορεί επίσης να χρησιμοποιούν την Τεχνητή Νοημοσύνη για να κάνουν μέρος της γραφής και της έρευνάς τους. Επιδεινώνοντας περαιτέρω το πρόβλημα, ένας μικρός αριθμός αντιχριστιανικών τεχνολογικών εταιρειών ελέγχουν και φιλτράρουν τις πληροφορίες που βλέπουν οι άνθρωποι στο διαδίκτυο, και η λογοκρισία θα αυξηθεί μόνο τα επόμενα χρόνια. Ακόμη και οι εκδότες έντυπων βιβλίων, συμπεριλαμβανομένων των περισσότερων χριστιανικών εκδοτών, είναι εχθρικοί προς ορισμένες πτυχές της βιβλικής αλήθειας (π.χ., την κυριολεκτική ερμηνεία της προφητείας και τη χρήση του γενικού αρσενικού [βλ. Γέν. 5:2 ]). Καθώς οι πλαστογραφίες και οι απάτες γίνονται όλο και πιο διαδεδομένες και πειστικές, ο πνευματικός πόλεμος τις επόμενες δεκαετίες θα επικεντρώνεται όλο και περισσότερο σε μια μάχη για την αλήθεια και τη σαφήνεια. Τι μπορούμε να εμπιστευτούμε; Πού μπορούμε να βρούμε την αλήθεια; Μόνο ο Λόγος του Θεού (η Βίβλος) είναι εκατό τοις εκατό αξιόπιστος. Έχει περάσει όλες τις δοκιμασίες και εξακολουθεί να στέκεται όρθιο μετά από χιλιάδες χρόνια επιθέσεων και μετά από όλες τις επιστημονικές και αρχαιολογικές ανακαλύψεις της σύγχρονης εποχής. Ο κόσμος καλύπτεται κυριολεκτικά από στοιχεία της παρελθούσας κρίσης του Θεού για τον κόσμο μέσω ενός παγκόσμιου Κατακλυσμού, ο οποίος διαψεύδει τον αθεϊσμό και τον ομοιομορφισμό και επαληθεύει την υπόσχεση της Βίβλου ότι ο Ιησούς Χριστός θα επιστρέψει σύντομα για να κρίνει τον κόσμο για δεύτερη φορά ( Β' Πέτρου 3 ). Έτσι, πρέπει να κρίνουμε τα πάντα με βάση τον Λόγο του Θεού - οτιδήποτε έρχεται σε αντίθεση με μια βιβλική επιβεβαίωση ή αρχή δεν μπορεί να είναι αληθινό, όσο πειστικές κι αν φαίνονται οι πλαστογραφίες. Αντίθετα, πρέπει να πιστεύουμε σε όλα όσα λέει η Βίβλος, ακόμα κι αν μπορεί να μην καταλαβαίνουμε τα πάντα ή να μην είμαστε σε θέση να τα εξηγήσουμε όλα. Το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε για να αποδείξουμε ότι κάτι είναι ψευδές είναι να δείξουμε ότι έρχεται σε αντίθεση με την Βίβλο.

Κατά την αξιολόγηση ανταγωνιστικών ισχυρισμών περί αλήθειας, είναι επίσης σημαντικό να αξιολογείται ο χαρακτήρας όσων κάνουν τους ισχυρισμούς, όπως θα έκανε ένα δικαστήριο με τους μάρτυρες. Ο χαρακτήρας όσων επιτίθενται στη Βίβλο είναι πάντα κακός - οι επικριτές της Βίβλου εκδηλώνουν την αμαρτωλή φύση και τον χαρακτήρα του Σατανά. Λόγω των προβλημάτων χαρακτήρα τους, δεν πρέπει να πιστεύουμε όλα όσα μας λένε. Η Τεχνητή Νοημοσύνη, αν και απρόσωπη, εκπαιδεύεται σε πηγές που είναι σε μεγάλο βαθμό αντιχριστιανικές και συνήθως είναι προγραμματισμένη να αντανακλά κοσμικές πεποιθήσεις και υποθέσεις. Από την άλλη πλευρά, ο χαρακτήρας του Θεού όπως αποκαλύπτεται στη Βίβλο είναι απόλυτα δίκαιος και επομένως οι ισχυρισμοί που διατυπώνονται στη Βίβλο είναι απολύτως αξιόπιστοι - ο Θεός δεν μπορεί να πει ψέματα ή να εξαπατήσει ( Αριθμοί 23:19 , Τίτλος 1:2 ).

Η ανάγκη για ποιοτική Βιβλική μελέτη θα γίνει έντονη καθώς οι πάστορες, οι εκδοτικοί οίκοι και οι καθηγητές σεμιναρίων θα συνεχίσουν να υιοθετούν κοσμικές αξίες και να βασίζονται ολοένα και περισσότερο στην Τεχνητή Νοημοσύνη — και καθώς ο επίσημος διωγμός των Χριστιανών αναπτύσσεται και εντείνεται, με αποτέλεσμα την εξάλειψη πολλών καλών πάστορων, σεμιναρίων και δασκάλων της Βίβλου. Επίσης, ενώ η μετάφραση μέσω Τεχνητής Νοημοσύνης έχει βελτιωθεί πολύ, δεν είναι, και ποτέ δεν θα είναι, αρκετά καλή για να παράγει μια υψηλής ποιότητας μετάφραση σύνθετων έργων στον τομέα των βιβλικών σπουδών. Έτσι, συνεχίζω να κάνω τη δική μου πρωτότυπη έρευνα για τα σχόλιά μου στην Αποκάλυψη και άλλα γραπτά, και συνεχίζω να συνεργάζομαι με ανθρώπους μεταφραστές για την ισπανική έκδοση του ερμηνευτικού μου οδηγού για τη Βίβλο . Αυτό είναι χρονοβόρο και δαπανηρό, αλλά είναι ο μόνος τρόπος για να παραχθεί ένα υψηλής ποιότητας τελικό προϊόν. Η Τεχνητή Νοημοσύνη δεν υποκαθιστά την ανθρώπινη μελέτη στις ανθρωπιστικές επιστήμες, ειδικά στον τομέα των βιβλικών σπουδών.

Υγειονομική περίθαλψη

Με χαμηλά ποσοστά γεννήσεων στο μεγαλύτερο μέρος του κόσμου (εκτός Αφρικής), οι δημογράφοι προβλέπουν επί του παρόντος ότι ο παγκόσμιος πληθυσμός θα φτάσει τα 10 δισεκατομμύρια το έτος 2085 και στη συνέχεια θα καταρρεύσει . Ωστόσο, η Αποκάλυψη 9:13-21 περιγράφει έναν μεγάλο πόλεμο στον οποίο ένας πλήρως μηχανοκίνητος στρατός 200 εκατομμυρίων ανδρών με καταγωγή από την ανατολή (Ανατολή/Νοτιοανατολική/Νότια Ασία) εξαπολύει μια μαζική εισβολή στη Ρωσία και τις χώρες που είναι σύμμαχοι της Ρωσίας. Αυτό φαίνεται να υποδηλώνει μια μεγάλη αύξηση του πληθυσμού, μαζί με μια οικονομική άνθηση προκειμένου να χρηματοδοτηθεί μια τόσο μεγάλη στρατιωτική συσσώρευση. Ο κύριος παράγοντας που οδηγεί σε αυτή την αύξηση του πληθυσμού είναι πιθανώς η απότομη μείωση του ποσοστού θνησιμότητας, παρά η αύξηση των ποσοστών γεννήσεων.

Ιατρικές ανακαλύψεις είναι πιθανό να αναμένονται στον άμεσο ορίζοντα, οι οποίες θα επιτρέψουν στους ανθρώπους να ζήσουν πολύ περισσότερο και πιο υγιεινά. Γνωρίζουμε από τη Γένεση 5 και 11 ότι είναι δυνατό για τους άνδρες να ζήσουν σχεδόν 1.000 χρόνια—τα γονίδια υπάρχουν, αλλά πρέπει να εντοπιστούν και να ενεργοποιηθούν. Ο Νώε γέννησε παιδιά μέχρι και το 500ό έτος της ζωής του, και αν η αναπαραγωγική ηλικία των ανθρώπων μπορεί να παραταθεί, αυτό θα αυξήσει σημαντικά τα ποσοστά γεννήσεων. Η τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσε ενδεχομένως να εντοπίσει τα πλέον αδρανή γονίδια για τη μακροζωία, και οι τεχνικές επεξεργασίας γονιδίων θα μπορούσαν να ενεργοποιήσουν αυτά τα γονίδια σε ενήλικες. Είναι επίσης πιθανό, αν και ατυχές, πολλά μωρά του μέλλοντος να είναι «σχεδιασμένα μωρά» των οποίων τα γονίδια επεξεργάζονται σε εργαστήριο (μετά από εξωσωματική γονιμοποίηση) προκειμένου να παράγουν υποτιθέμενα ιδανικά φυσικά χαρακτηριστικά και κοφτερό μυαλό. Αντίθετα, το ποσοστό των μωρών με γενετικές ανωμαλίες και παθήσεις όπως το σύνδρομο Down έχει μειωθεί απότομα λόγω της ικανότητας εντοπισμού αυτών των παθήσεων κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, και της επιλογής των περισσότερων μητέρων να κάνουν έκτρωση σε «ελαττωματικά» μωρά. Με περισσότερα μωρά και μικρά παιδιά που έχουν τέλεια υγεία, αυτό θα μειώσει περαιτέρω τα ποσοστά θνησιμότητας. Θα έχει επίσης ως αποτέλεσμα πολλούς περισσότερους υγιείς νέους και μεσήλικες που είναι κατάλληλοι για στρατιωτική θητεία.

Η μείωση των ποσοστών θνησιμότητας φαίνεται επίσης να συνεπάγεται καλύτερη πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη παγκοσμίως, προφανώς λόγω της οικονομικής ανάπτυξης. Η υγειονομική περίθαλψη μπορεί να γίνει λιγότερο δαπανηρή εάν προκύψουν θεραπείες για παθήσεις που απαιτούν επί του παρόντος μακροχρόνιες και δαπανηρές θεραπείες ή ατελείωτα φάρμακα, θεραπεία και φροντίδα. Η επεξεργασία γονιδίων θεραπεύει ήδη συγγενείς διαταραχές. Επίσης, περισσότερες κυβερνήσεις μπορούν να παρέχουν καθολική υγειονομική κάλυψη στους πολίτες τους. Η καλύτερη υγιεινή, ο καθαρότερος αέρας και το ασφαλέστερο νερό βρύσης θα συμβάλουν επίσης στη βελτίωση της υγείας και στη μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.

Σύνοψη

Αυτό το άρθρο είναι το τέταρτο και τελευταίο σε μια σειρά άρθρων σχετικά με την προφητεία και τα τρέχοντα γεγονότα τον Ιανουάριο του 2025. Επομένως, δεν προβλέπω την επιστροφή του Χριστού το 2025 ή ακόμα και μέσα στην επόμενη δεκαετία. Πρέπει πρώτα να συμβούν πάρα πολλά προφητευμένα γεγονότα. Ωστόσο, αρκετά προφητευμένα γεγονότα βρίσκονται τώρα σε εξέλιξη, ώστε να μπορούμε να γνωρίζουμε με βεβαιότητα ότι ζούμε κοντά στο τέλος της εποχής.

Παρά το γεγονός ότι ζούμε στους έσχατους καιρούς, είναι σπάνιο ένας δάσκαλος της Βίβλου να μπορεί να συνδέσει με ακρίβεια τα σύγχρονα γεγονότα με τις βιβλικές προφητείες. Στον ακαδημαϊκό χώρο, η δημιουργία τέτοιων συνδέσεων ουσιαστικά απαγορεύεται και χλευάζεται. Ωστόσο, μεγάλα τμήματα της Βίβλου είναι προφητικά, και όσοι ζουν στις έσχατες ημέρες θα πρέπει να είναι σε θέση να συνδέσουν τις βιβλικές προφητείες με την κατάσταση του κόσμου γύρω τους. Καθώς ο χρόνος περνάει και περισσότερα εκπληρώνονται, αυτές οι συνδέσεις θα γίνονται πιο προφανείς και ευρύτερα αποδεκτές μεταξύ των πιστών - ειδικά η ταύτιση των Ηνωμένων Πολιτειών με τη Μεγάλη Βαβυλώνα.

Πολλά από τα γεγονότα που θα εκτυλιχθούν στον κόσμο το 2025 και στις δεκαετίες που ακολουθούν θα είναι εξαιρετικά ανησυχητικά για τους Χριστιανούς που πιστεύουν στην Αγία Γραφή. Ο κόσμος εισέρχεται σε μια περίοδο βαθύ πνευματικού σκότους, με άγριους διωγμούς που έρχονται για εκείνους τους Χριστιανούς που αρνούνται να υποκλιθούν στον Βάαλ (ή τη Βαβυλώνα τη Μεγάλη). Ωστόσο, αυτά τα γεγονότα εμπεριέχουν επίσης μεγάλη ελπίδα, επειδή υπονοούν ότι το πρόγραμμα του Θεού οδηγεί προς την ολοκλήρωσή του και η επιστροφή του Χριστού πλησιάζει. Καθώς η οργή του Σατανά μαίνεται, γνωρίζοντας ότι ο χρόνος του είναι σύντομος, οι Χριστιανοί θα έχουν την ευκαιρία να λάμψουν ως φωτεινότερα φώτα, διακηρύσσοντας την αλήθεια του Λόγου του Θεού σε έναν κόσμο γεμάτο ψέματα και σκοτάδι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου