Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2023

Παναγιοφάνεια. Η Εμφάνιση της Παναγίας της Προσευχόμενης σε 8 κορίτσια στη Νέα Αρτάκη! ΒΙΝΤΕΟ.

 

Παναγιοφάνεια. Eμφάνιση της Παναγίας στις 29 Απριλίου του 1951 σε οχτώ μικρά κορίτσια ηλικίας 10-12 ετών που βρίσκονταν σε παραλιακή τοποθεσία της Νέας Αρτάκης στην Εύβοια και μέσα στο Αναστάσιμο κλίμα της ημέρας έπαιζαν και τραγουδούσαν.

Ήταν μεσημέρι όταν ξαφνικά σε μικρή απόσταση από τον τόπο που έπαιζαν πρόσεξαν μια μαυροφορεμένη εξαιρετικά όμορφη γυναίκα, γονατιστή και σε στάση προσευχής. Στα χέρια Της φορούσε χρυσά επιμανίκια και στο κεφάλι Της είχε μαύρη καλύπτρα και φωτοστέφανο. Τα κορίτσια ταράχθηκαν έφυγαν και πήγαν να ειδοποιήσουν τους γονείς τους. Όταν αυτοί έφθασαν στον τόπο η μαυροφορεμένη γυναίκα είχε εξαφανισθεί όχι όμως και τα ίχνη της παρουσίας της. Τ΄αποτυπώματα των γονάτων της βρίσκονταν ακόμη στο χώμα. Τα κορίτσια ανέφεραν τα γεγονότα στον ιερέα του χωριού π. Σπυρίδωνα κι κείνος στον Μητροπολίτη Χαλκίδας Γρηγόριο που κάλεσε τις μικρές που του επιβεβαίωσαν το θαύμα λέγοντας του μάλιστα ότι η γυναίκα εμφανίσθηκε και στον ύπνο τους και τους είπε ότι ήταν η Παναγία κι ότι στον τόπο της εμφάνισής της έπρεπε να χτίσουν εκκλησία.. Στο σημείο που την είδαν ανεγέρθηκε Ιερός ναός στην Παναγία την Φανερωμένη Νέας Αρτάκης και ένα Προσκύνημα μέσα στο οποίο βρίσκεται ο βράχος όπου η Παναγία προσευχόταν.

Μετά τη Μικρασιατική καταστροφή και τις κακουχίες που αντιμετώπισε για έναν χρόνο σε διάφορα μέρη της μητέρας Ελλάδας, το μεγαλύτερο μέρος των Αρτακηνών προσφύγων από την Κύζικο της Μικράς Ασίας εγκαταστάθηκε, τον Σεπτέμβριο του 1923, σε παραλιακή περιοχή, κοντά στη Χαλκίδα, ιδρύοντας την Νέα Αρτάκη. Στην πόλη αυτή, την Κυριακή του Πάσχα του έτους 1951 εμφανίστηκε η Παναγία στα παιδιά….

dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου