Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Η φωτογραφία που εξόργισε τον Μητροπολίτη Καλαβρύτων.

ambrosios
Μια φωτογραφία που έχει κάνει τον γύρο του κόσμου στο facebook εξόργισε τον Μητροπολίτη Καλαβρύτων κ. Αμβρόσιο.
Στην επίμαχη φωτογραφία ο Λοχίας Μ. Μ. έχει «γραπώσει» τον σύντροφό του λίγα λεπτά μετά την επιστροφή του στη Χαβάη από το Αφγανιστάν.
Το στιγμιότυπο ανέβηκε στη σελίδα των gay Πεζοναυτών στο facebook και όπως ήταν αναμενόμενο έκανε τον γύρο του κόσμου.
Όμως η εν λόγω φωτογραφία έπεσε και στην αντίληψη του Μητροπολίτη Καλαβρύτων, ο οποίος δεν μπόρεσε να το αφήσει ασχολίαστο.
Διαβάστε τι έγραψε ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος:
Με πόνο ψυχής σας παρουσιάζουμε σήμερα την κόλαση της ακολασίας, όπως παρουσιάζεται από τα  ΜΜΕ!
Η χριστιανική μας Ελλάδα άφησε τον ελληνορθόδοξο προσανατολισμό της και σταδιακά πλέον μεταμορφώνεται σε μια χώρα ειδωλολατρική!
Τα μοντέρνα είδωλα δεν είναι ο Δίας, η Αθηνά και τα λοιπά ξόανα της προχριστιανικής Ελλάδος, Τα σύγχρονα είδωλα είναι η σάρκα και η αχαλίνωτη σαρκική απόλαυση, η πορνεία, οι ανώμαλες σχέσεις, οι ομοφυλοφιλικές σχέσεις, ο κλονισμός του ιερου θεσμού της οικογενείας,  η θεοποίηση της σάρκας!
Μέσα γι αυτή την κατρακύλα είναι το χρήμα, το μαύρο χρήμα, το αμαρτωλό χρήμα, το εύκολο χρήμα!  Για το χρήμα πουλάμε σήμερα χωρίς δισταγμό τό σώμα μας, την ψυχή μας, τις αρχές μας, την Πατρίδα μας, την ορθόδοξη πίστη μας.
Αφήνουμε πολύ εύκολα τον Θεό και προσκυνάμε τον παρά-θεό, το χρήμα!
Προαγωγοί στην κατρακύλα αυτή της Κοινωνίας είναι η Τηλεόραση, το Internet, το τηλέφωνο (ειδικά μάλιστα οι κλήσεις των αριθμών που αρχίζουν από το 900), οι εφημερίδες, τα περιοδικά, το σχολείο, η αδιαφορία των πολλών, η παρακμάζουσα Δικαιοσύνη, η μη εφαρμογή των Νόμων, το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα, η αποδυνάμωση της Ενορίας, η αβελτηρία ημών των εκκλησιαστικών Ταγών.....!
Ο κατάλογος  δεν έχει τέλος!
Όποιος καταφρονεί το Νόμο του Θεού αναποφεύκτως βυθίζεται στην κόλαση της ακολασίας. gay-amerika
Η καρδιά του ανθρώπου μεταβάλλεται σε μια απαραμύθητη κόλαση!
Πρός όλους,όσοι ενεπλάκησαν στα θανατηφόρα δίκτυα της αμαρτίας ο Χριστός μας λέγει: "Δεύτε πρός με πάντες οι κοπιώντες και πεφορτισμένοι της αμαρτία, καγώ αναπαύσω υμάς".
Στις γραμμές που ακολουθούν θα δήτε μερικά δείγματα από περιστατικά που είναι εκτός κάθε λογικής! Πως π.χ. μπορεί να δικαιολογηθή η σεξουαλική ικανοποίηση του φυσικού πατέρα με την κόρη του;  Εγίναμε Σόδομα καί Γόμορρα!
Θαυμάστε λοιπόν το ερωτικό πάθος με το οποίο ασπάζονται δύο άνδρες!
Θα το ζήλευαν πολλά ζευγάρια ερωτευμένων φυσιολογικών ανθρώπων!
Μπορεί τα άτομα αυτά να είναι από την Αμερική, αλλά δεν έχουμε αντίστοιχες φωτογραφίας από την Ελλάδα.
Υπενθυμίζουμε όμως ότι τα  αρρωστημένα αυτά άτομα πλεονάζουν σήμερα στην Ελληνική κοινωνία.
Δεν έχει παρέλθει μεγάλο χρονικό διάστημα από την ημέρα που οι ομοφυλόφιλοι πραγματοποίησαν παρέλαση στο κέντρο των Αθηνών, και μάλιστα υπό την προστασία του άρχοντος της τοπικής αυτοδιοικήσεως!
Η Αγία Γραφή περιγράφει τις περιπτώσεις αυτές με πολύ ωμό τρόπο. Κάποιο βράδυ δύο άγγελοι του Θεού, εκτελούντες την εντολή του Θεού, περνούσαν από τα Σόδομα. Ο θεοσεβής Λώτ, την ώρα εκείνη καθόταν στην πύλη της πόλεως.
¨Οταν τους είδε, έπεσε στο έδαφος και τους προσκύνησε. Στη συνέχεια, επειδή ήταν βράδυ, τους παρεκάλεσε να φιλοξενηθούν στο σπίτι του και να συνεχίσουν την πορεία τους το πρωί της επομένης ημέρας.
Οι Άγγελοι τελικά δέχθηκαν την πρόσκληση και μετέβησαν στο φιλόξενο σπίτι του Λώτ. Αλλά στ α Σόδομα σαν αστραπή κυκλοφόρησε η είδηση, ότι δύο πολύ όμορφοι νέοι παραμένουν στο σπίτι του Λώτ και τότε έγιναν το εξής: "....Οι άνδρες των Σοδόμων περικύκλωσαν από παντού το σπίτι. Ήταν εκεί όλος ο αντρικός πληθυσμός της πόλεως, νέοι και γέροι. Φώναζαν στον Λώτ και του έλεγαν: "Πού είναι εκείνοι οι άνθρωποι, που ήλθαν το σπίτι σου απόψε; Φέρ' τους μας, να συνευρεθούμε μαζί τους έξω"  (Γεν. 19, 4-5).
Τηρουμένων των αναλογιών, σήμερα είμαστε πολύ κοντά στην αδιαντροπιά των κατοίκων των Σοδόμων! Η αναισχυντία της εποχής μας δεν απέχει και πολύ μακριά.
Δείτε την παραπάνω φωτογραφία! Η σκηνή εκτυλίσσεται σε κάποιο αεροδρόμιο, δηλ σε δημόσιο χώρο!
Αναφερθήκαμε στο περιστατικό αυτό σαν μια εξοργιστική πρόκληση.
Αλλά μακάρι να ήταν μόνο αυτό και μακάρι επίσης να ήταν πέρα από τα σύνορα της Χώρας μας.
Παρακάτω θα δείτε ένα εράνισμα από σχετικές ειδήσεις των εφημερίδων.
Αν ακόμη δεν έχετε εθισθή στην ακολασία, θα εξοργισθήτε!
Υπερβαίνοντας τά όρια μιάς σεμνοτυφίας, σας παρουσιάζουμε μερικά τρανταχτά περιστατικά με ωμό τρόπο.
Συγχωρήστε μας για την μη αποφυγή δύο φωτογραφιών: 1) των στρατιωτών και 2) της παιδικής ακολασίας.
Σας τα παρουσιάζουμε, για να εκτιμήσετε την κόλαση στην οποία καταλήγει ο άνθρωπος, όταν παραδοθεί στην ακολασία.
Πως αλλιώς θα μπορούσαμε να σας πείσουμε για την κόλαση της ακολασίας;
Η Πατρίδα μας απομακρύνεται από το δρόμο του Θεού.
Εσείς και εγώ, όλοι μας, χαλαρώσαμε τη συνείδησή μας. Δεν πειράζει αυτό.
Δεν είναι σπουδαίο εκείνο. Τι με μέλλει εμένα κ.ο.κ είναι το ολισθηρό έδαφος για να φράσουμε γρήγορα στα κράσπεδα της κολάσεως.
Ο διάβολος την απόλαυση της αμαρτίας την έχει επενδύσει με ένα χρυσόχαρτο! Η αμαρτία φαίνεται γλυκεία, αλλά στην πραγματικότητα είναι δυστυχία.
Ο Χριστός ελευθερώνει τον άνθρωπο. Η Εκκλησία βοηθάει να κερδίζουμε την πνευματική μας ελευθερία με τον καθημερινό μας πνευματικό αγώνα, με την προσευχή, με την μελέτη του θείου λόγου, με τον τακτικό εκκλησιασμό (κάθε Κυριακή τουλάχιστον), με την προσέλευσή μας στο μυστήριο της Εξομολογήσεως, με την συμμετοχή μας στη θεία Κοινωνία, με την άσκηση της έλημοσύνης, με την εγκράτεια των παθών, με την νηστεία, με τα δάκρυα της μετανοίας, με.... ....Η Εκκλησία έχει πάντοτε ένα ξεχωριστο τρόπο καί φάρμακο για τον κάθε άνθρωπο ξεχωριστά.
Είναι το ιατρείο των ψυχικών παθών! Ας την εμπιστευθούμε. 'Όχι μόνο, με την θεία Χάρι, μας βγάζει από την κόλαση της ακολασίας, αλλά και μας μεταμορφώνει!
Τον λύκο τον μεταμορφώνει σε πρόβατο, τον κόρακα σε περιστέρι. Είναι η Κιβωτός της σωτηρίας μας. Δημιουργεί τον "ουράνιο άνθρωπο" ή τόν "επίγειο άγγελο"!
Ας μη αφήσουμε λοιπόν τις ηθικές αρχές να σβήσουν! Ας αγωνισθούμε κατά της αμαρτίας!
Η Ελλάδα μας εξ ορισμού είναι Ορθόδοξη και συγχρόνως Ελληνορθόδοξη! Ας την  διαφυλάξουμε!                                http://www.romfea.gr/diafora-ekklisiastika/12146-fotografia-exorgise-ton-kalabriton

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου