Δευτέρα 21 Ιουλίου 2014

Εκκλησία Κύπρου : "Η Τουρκία θέλει να καταλάβει ολόκληρο το νησί"


Τελικός και αμετάθετος στόχος της Τουρκίας είναι η κατάληψη και τουρκοποίηση ολόκληρης της Κύπρου, διαπίστωσε ομόφωνα η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κύπρου, η οποία συνήλθε σήμερα, σε πολύωρη συνεδρία, υπό την προεδρία του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου με μοναδικό θέμα την πορεία του Κυπριακού. 
 
«Η κωλυσιεργία στις επί σαράντα χρόνια διεξαγόμενες συνομιλίες καθώς και ο συνεχιζόμενος και εντεινόμενος εποικισμός σ` αυτό αποσκοπούν», προσθέτει η Ιερά Σύνοδος, σε ανακοίνωση της, την οποία ανέγνωσε μετά τη συνεδρία ο Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος.
 
Η Ιερά Σύνοδος καλεί όλους, πολιτική ηγεσία και λαό όπως, «ομονοούντες, επιδιώξουμε να αποτρέψουμε την υλοποίηση των σχεδιασμών της Τουρκίας».
 
«Στην περιοχή μας εξελίσσονται, τον τελευταίο καιρό, ενθαρρυντικά για την πλευρά μας γεγονότα όπως: Η ανακάλυψη των υδρογονανθράκων στην κυπριακή ΑΟΖ, η ανατροπή της ισλαμικής Κυβέρνησης στην Αίγυπτο, η προσέγγιση μας με το Ισραήλ και η συνεχιζόμενη ψυχρότητα του τελευταίου με την Άγκυρα. Αξιοποιώντας ορθά αυτά τα γεγονότα θα δημιουργήσουμε τις απαραίτητες προϋποθέσεις για επιδίωξη μιας λύσης επωφελούς, τόσο για τους Ελληνοκυπρίους, όσο και για τους Τουρκοκυπρίους», προσθέτει.
 
Η Ιερά Σύνοδος πιστεύει ότι για τη δημιουργία των προϋποθέσεων για αγώνα χρειάζεται, μεταξύ άλλων, όπως «οι πολιτικοί μας επανεύρουν την αξιοπιστία τους ανάμεσα στον λαό, οι υπεύθυνοι για την οικονομική κατάρρευση του τόπου παρουσιαστούν ενώπιον της δικαιοσύνης (το αίσθημα της δικαιοσύνης πρέπει να αποκατασταθεί στον λαό), δοθεί η πρέπουσα προσοχή στην παιδεία του τόπου και αποκατασταθούν οι αξίες και τα ιδανικά της πίστης και της φυλής μας».
 
Η Ιερά Σύνοδος καλεί, επίσης, το χριστεπώνυμο πλήρωμα της Εκκλησίας της Κύπρου να εντείνει τις δεήσεις και προσευχές του προς τον Κύριο, εκζητώντας το έλεος και τη συγγνώμη του, «γιατί πέραν και πάνω από τους ισχυρούς του κόσμου τούτου υπάρχει και ο δίκαιος και παντοδύναμος Θεός της αγάπης, ο απόλυτος Άρχοντας και Κυβερνήτης της ζωής όλων μας».
 
«Ἡ βοήθεια ἡμῶν ἐν ὀνόματι Κυρίου τοῦ ποιήσαντος τὸν οὐρανὸν καὶ τὴν γῆν` κατά τον θεόπνευστο ψαλμωδό», προσθέτει.
 
Τέλος, η Ιερά Σύνοδος αποφασίζει όπως, στο μέλλον συνέρχεται, κατά περιόδους, και εξετάζει το Κυπριακό και τις εξελίξεις του δίνοντας τις κατευθυντήριες γραμμές στο λαό.        http://www.defencenet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου