Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014

Αλληλέγγυοι οι πιστοί μετά την καταστροφή στο εκκλησάκι της Παλαιοπαναγιάς (φωτο).


koi-ekklisia-palaiopanagia1
Βαθιά θλίψη σκόρπισε στους πιστούς της περιοχής η καταστροφή της εκκλησίας της Κοιμήσεως Της Θεοτόκου στην Παλαιοπαναγιά Ναυπακτίας.

Η φωτιά που ξέσπασε λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Πέμπτης κατέστρεψε ολοσχερώς το εσωτερικό του ναού, τα στασίδια, τις τοιχογραφίες και κάποιες εικόνες, ενώ η στέγη του ναού κατέρρευσε.
koi-ekklisia-palaiopanagia2
Ο εφημέριος της εκκλησίας πατέρας Παναγιώτης Χατζής, η εκκλησιαστική επιτροπή και οι πιστοί της περιοχής, από χθες συγκεντρώνουν ότι έμεινε αλώβητο από το εσωτερικό του ναού, όπως η εικόνα της Κοιμήσεως της Θεοτόκου που βρίσκονταν στην είσοδο του Ναού.
koi-ekklisia-palaiopanagia3
Κάτοικοι της περιοχής, βοηθούν τόσο οικονομικά όσο και με τη φυσική τους παρουσία στον χώρο –καθαρίζοντας και συγκεντρώνοντας ότι απέμεινε- δείχνοντας έμπρακτα την αγάπη τους. Όλοι μαζί, βοήθησαν μάλιστα ώστε, στον χώρο του Πνευματικού Κέντρου της Εκκλησίας, που βρίσκεται δίπλα από το εκκλησάκι, να στηθεί ένα Ιερό, διαμορφώνοντας κατάλληλα τον χώρο και πλαισιώνοντας το με τις εικόνες που έμειναν «ζωντανές» από την καταστροφή, ώστε να συνεχίσουν να τελούνται λειτουργίες.
Απόψε πραγματοποιήθηκε μάλιστα στον χώρο και Εσπερινός, ενώ αύριο θα λειτουργήσει ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ.κ. Ιερόθεος.
koi-ekklisia-palaiopanagia4 koi-ekklisia-palaiopanagia5http://www.agriniopress.gr/%ce%b1%ce%bb%ce%bb%ce%b7%ce%bb%ce%ad%ce%b3%ce%b3%cf%85%ce%bf%ce%b9-%ce%bf%ce%b9-%cf%80%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%bf%ce%af-%ce%bc%ce%b5%cf%84%ce%ac-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b1%cf%83%cf%84/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου