Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016

Ιερό λείψανο του Αγίου Χαραλάμπους στη Μητρόπολη Λαγκαδά.

Με αισθήματα πνευματικής χαράς και βαθειάς συγκινήσεως, η Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης και η περιοχή της Ιστορικής κωμοπόλεως του Σοχού, υποδέχτηκαν το απόγευμα της 30ης Νοεμβρίου 2016, το πανσεβάσμιο και Ιερό Λείψανο του Αγίου ενδόξου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους του Θαυματουργού, το οποίο και φυλάσσεται εις το Μετόχιο της Ιεράς Μονής των Ιβήρων Αγίου Όρους, Παναγία η Πορταΐτισσα Κορνοφωλιάς Έβρου.

Η υποδοχή του Ιερού Λειψάνου, το οποίο εκόμισε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Ιβήρων, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Ναθαναήλ, συνοδευόμενος από τους Πατέρες της Μονής Ιερομόναχο Ιερεμία Ιβηρίτη και Μοναχό Χριστοφόρο Ιβηρίτη, πραγματοποιήθηκε υπό του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου, έμπροσθεν του Ιερού Ναού του Αγίου Γεωργίου Σοχού.
Εν συνεχείᾳ, το Άγιο Λείψανο, συνοδεία του κληρικών της Μητροπόλεως, του Δημάρχου Λαγκαδά κ. Ιωάννη Καραγιάννη, εκπροσώπων των Τοπικών και Δημοτικών Αρχών καθώς και πλήθους ευσεβούς λαού, μετεφέρθη εντός του Ιερού Ναού, όπου και ετελέσθη η επίσημος Δοξολογία, στο τέλος της οποίας ο Σεβασμιώτατος ομίλησε περί της Τιμής των Αγίων Λειψάνων καθώς και της πνευματικής σχέσεως της Ιεράς μας Μητροπόλεως με την Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή των Ιβήρων από παλαιών ετών όπου υπήρχε και Μετόχιο, αλλά και οι Πατέρες της Μονής εξυπηρετούσαν τις ενορίες της περιοχής ιδίως κατά την περίοδο της Τουρκοκρατίας, ενώ καταλήγοντας δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον Καθηγούμενο αυτής π. Ναθαναήλ, ο οποίος είχε την ευγενή καλοσύνη να κομίσει το σπουδαίο αυτό μαργαρίτη της Ορθοδόξου Πίστεως στην Ιερά μας Μητρόπολη και συγκεκριμένα στην περιοχή του Σοχού.
Στην αντιφώνηση του ο π. Ναθαναήλ, ομίλησε περί της μορφής του Αγίου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους, επισημαίνοντας μεταξύ των άλλων ότι η παρουσία του Αγίου ανάμεσα μας είναι ένα φως που λάμπει και φωτίζει συνεχώς, γαληνεύοντας τις καρδίες όλων μας, ενώ από την μεριά του, ο Ιερατικός Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Σοχού και Αρχιερατικός Επίτροπος Σοχού, Πρωτοπρεσβύτερος π. Χρυσάφης Τσολάκης, εξέφρασε λόγους ευχαριστίας προς τους Πατέρες της Μονής που ανταποκρίθηκαν στο αίτημα της ενορίας και εκόμισαν το Σεπτό Λείψανο του Αγίου.
Το Ιερό και πανσεβάσμιο Λείψανο του Αγίου ενδόξου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους του Θαυματουργού, θα παραμείνει προς προσκύνηση και ευλογία των Πιστών, εις τον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου έως και την 2α Δεκεμβρίου 2016, όπου και θα αναχωρήσει για να επιστρέψει εις την Ιερά Μονή της Παναγίας της Πορταϊτίσσης Κορνοφωλιάς Έβρου όπου και φυλάσσεται, ενώ καθ’ ολή την διάρκεια του προσκυνήματος θα τελούνται καθημερινός οι Ιερές Ακολουθίες σύμφωνα με το ανακοινωθέν πρόγραμμα.
Μετά το πέρας της Υποδοχής του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Χαραλάμπους, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, μετέβη εις την Ιερά Μονή Αγία Τριάδος Πανοράματος Θεσσαλονίκης, όπου παρέστη στην Ενθρόνιση του νέου Ηγουμένου της Μονής, Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμ. π. Ιωάννου Γρίντζου, η οποία ετελέσθη προεξάρχοντος του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ.κ. Ανθίμου.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου