ΡΟΛΟ'Ι'

Τρίτη, 6 Ιουνίου 2017

Θερμή συνάντηση Αρχιεπισκόπου με Οικουμενικό Πατριάρχη (ΦΩΤΟ).

ΣΧΟΛΙΟ : Δυστυχώς ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος,προκάλεσε πάλι αφού θέλει να επιβάλλει τις Οικουμενιστικές αποφάσεις από τη Σύνοδο του Κολυμπαρίου.Πόσο ποιό παγκοσμιοποιημένος είναι πλέον;Η εμμονή και επιμονή σε αιρετικές διασταυρώσεις δεν θα του βγουν σε καλό.oikoymenikos arxiepiskopi 11
Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης

Τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο επισκέφθηκε σήμερα ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Ο Πατριάρχης αναφέρθηκε στις συνθήκες που επικρατούν στην Ελλάδα τονίζοντας πως «η Εκκλησία συμπαραστέκεται στον ελληνικό λαό και στις ανάγκες που αντιμετωπίζει» και απευθυνόμενος προς τον Αρχιεπίσκοπο υπογράμμισε χαρακτηριστικά πως «με τα λόγια και τα έργα σας ανακουφίζετε τον λαό».
Τον ευχαρίστησε, επίσης, για την απόλυτη υποστήριξη στο μεγάλο γεγονός της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου σημειώνοντας πως «δυστυχώς μερικές Εκκλησίες δεν θέλησαν τελευταία στιγμή να συμπορευθούν μαζί μας παρά τα όσα όλοι μαζί αποφασίσαμε στην Γενεύη».
Έκανε λόγο για την ανάγκη να διαδοθούν οι αποφάσεις της Συνόδου επισημαίνοντας πως «τώρα, όλοι μαζί, πρέπει να εφαρμόσουμε τις αποφάσεις της Συνόδου. Ήδη πολλές Θεολογικές Σχολές και επιμέρους επιστήμονες τις αναπτύσσουν. Προετοιμάζεται ένα μεγάλο Διορθόδοξο Θεολογικό Συνέδριο στην Θεσσαλονίκη τον Απρίλιο του 2018 και ο σκοπός είναι να διαδοθούν κατά το δυνατόν ευρύτερα οι αποφάσεις αυτής της Συνόδου, ώστε να γίνουν κτήμα των Ορθοδόξων πιστών».
Ο Αρχιεπίσκοπος εξέφρασε την χαρά του για την επίσκεψη του Πατριάρχη, τον ενημέρωσε για την αυριανή σημαντική εκδήλωση που διοργανώνει η Αρχιεπισκοπή με θέμα «Αναθεώρηση του Συντάγματος και Εκκλησία της Ελλάδος», ενώ αναφέρθηκε στην Αγία και Μεγάλη Σύνοδο χαρακτηρίζοντάς την ένα μεγάλο γεγονός.
Τόνισε, πως «ύστερα από τόσους αιώνες και τόσες προσπάθειες συναντηθήκαμε και αν φτάσαμε σε αυτό το αποτέλεσμα οφείλεται στις δικές σας προσπάθειες».
Αναφέρθηκε στην ανάγκη εφαρμογής όσων αποφασίστηκαν, μίλησε για συνέχεια και άλλων εκδηλώσεων τονίζοντας πως «μία Σύνοδος δε γίνεται μία φορά και τελειώνει. Πιθανόν να χρειαστούν και άλλες συναντήσεις».
Υπογράμμισε, επίσης, ότι «η συμμετοχή μας στη μεγάλη αυτή Σύναξη έδειξε ότι στην Εκκλησία της Ελλάδος είμαστε ενωμένοι», ενώ ευχήθηκε από καρδιάς «τα μικρογεγονότα που συμβαίνουν σε όλες τις προσπάθειες να είναι λίγα και να τα ξεχάσουμε γρήγορα».
Επίσης ο Πατριάρχης απευθυνόμενος προς τους δημοσιογράφους, ζήτησε να είναι δίκαιοι και αντικεμενικοί, ενώ υπογράμμισε ότι έχουν μεγάλη ευθύνη απέναντι στην κοινωνία.
Μετά τη συνάντηση ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος έκανε δώρο στον Αρχιεπίσκοπο μια ποιμαντορική ράβδο και έναν σταυρό ευλογίας ενώ ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος πρόσφερε στον Παναγιώτατο μια ποιμαντορική ράβδο.
Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως ο Οικουμενικός Πατριάρχης πρόσφερε έναν σταυρό στον Πρωτοσύγκελλο της Αρχιεπισκοπής Συμεών Βολιώτη λέγοντάς του "άντε και σύντομα με ένα εγκόλπιο...".
oikoymenikos arxiepiskopi 1
oikoymenikos arxiepiskopi 1
oikoymenikos arxiepiskopi 1
romfea.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.