ΡΟΛΟ'Ι'

Τρίτη, 8 Αυγούστου 2017

Ο ΑΦΡΩΝ , ΤΟΥΡΚΟΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ, ΚΑΛΕΙ ΣΕ ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙ, ΕΠΙΣΚΟΠΟ ΚΟΖΑΝΗΣ, ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΠΕ ΤΗ ΒΟΥΛΗ «ΒΟΘΡΟ». ΤΟΝ ΚΑΡΦΩΣΕ Ο ΑΡΚΟΥΔΟΓΥΦΤΟΣ ΒΟΥΤΣΗΣ ΠΟΥ ΘΙΧΤΗΚΕ.


εξωφυλλο

Διευκρινίσεις για τις δηλώσεις του που προκάλεσαν σάλο, καλείται να δώσει στην Ιερά Σύνοδο ο Μητροπολίτης Σερβιών και Κοζάνης κ. Παύλος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Romfea.gr, ο Αρχιεπίσκοπος ως πρόεδρος της Ιεράς Συνόδου απέστειλε επιστολή στον κ. Παύλο ζητώντας του εξηγήσεις για τις δηλώσεις του που αναπαράχθηκαν στα μέσα ενημέρωσης, στις οποίες χαρακτήριζε τη Βουλή ως «βόθρο» και χώρο που αναδύει «σαπίλα».
Οι δηλώσεις αυτές προκάλεσαν και την έντονη αντίδραση του προέδρου της Βουλής αλλά και τη δυσφορία του συνόλου της Εκκλησίας.
Το θέμα αναμένεται να συζητηθεί και στις επόμενες συνεδριάσεις της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.
«Δε δέχομαι να λένε βόθρο τη Βουλή»
Το γάντι φαίνεται πως σήκωσε ο Πρόεδρος της Βουλής, κ. Νίκος Βούτσης, και ζητά από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κοζανης κ. Παύλο να διαψεύσει  τις δηλώσεις του περί Βουλής και …»βόθρου» ή έστω να τις ανασκεδάσει.
«Τις προηγούμενες ημέρες και ενώ η συζήτηση για την Παιδεία στη Βουλή βρισκόταν σε εξέλιξη, αναπαράχθηκε σε συγκεκριμένες ιστοσελίδες μια κυριολεκτικά απίστευτη φερόμενη ως δήλωση του Μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλου, όπου ανάμεσα στα άλλα αναφέρεται η Βουλή ως «βόθρος» και οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι του κοινοβουλίου ως «η κόπρος του Αυγεία».
Ήλπιζα ότι θα υπήρχε διάψευση ή έστω ανασκευή επί των δηλώσεων που φαίνεται ότι έγιναν. Σε κάθε περίπτωση, δηλώσεις που πέραν των απαράδεκτων χαρακτηρισμών εμφορούνται και από ακραία φονταμενταλιστική, εν προκειμένω ορθόδοξη, αντίληψη δεν μπορούν να τυγχάνουν ασυλίας και να μην αποδοκιμάζονται από τους αρμόδιους πολιτειακούς και βέβαια θρησκευτικούς παράγοντες.
Επαναλαμβάνω, ελπίζω έστω και σήμερα οι εν λόγω δηλώσεις να διαψευστούν».
makeleio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.