Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2017

Μεσσηνία: Μυστήριο με τον δολοφόνο του Αρχιμανδρίτη - Παραμένει ασύλληπτος.

Ασύλληπτος παραμένει ο δολοφόνος του Αρχιμανδρίτη Φώτη Ζαχαρόπουλου στη Μεσσηνία ο οποίος είχε βρεθεί γυμνός νεκρός στο πάτωμα του σπιτιού του τον Φεβρουάριο του 2014. Μεσσηνία: Μυστήριο με τον δολοφόνο του Αρχιμανδρίτη - Παραμένει ασύλληπτος
Παρόλο που αρχικά είχαν συλληφθεί δυο άτομα ένας Έλληνας και ένας Γεωργιανός στο Δικαστήριο αποδείχθηκε ότι κανείς από τους δυο δεν εμπλεκόταν στη στυγερή δολοφονία του Αρχιμανδρίτη.
Μάλιστα την περασμένη εβδομάδα το Δικαστήριο έκρινε πως ο 25χρονος Γεωργιανός πρέπει να αποζημιωθεί από το Ελληνικό Δημόσιο για την περιπέτειά του. 


Η συνήγορος υπεράσπισης του Γεωργιανού κυρία Κική Πακιρτζίδου μιλώντας στο protothema.gr εξήγησε: «Ήταν μια ιστορία πολύ περίπλοκη. Ο πελάτης μου εμφανιζόταν στην προανάκριση να δηλώνει πράγματα που ουδέποτε είχε πει και ήρθε το Μικρό Ορκωτό Δικαστήριο Καλαμάτας και τον κήρυξε αθώο παρά του ότι υπήρχε αντίθετη εισαγγελική πρόταση για να κηρυχθεί ένοχος για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως σε ήρεμη ψυχική κατάσταση δηλαδή να του επιβληθεί ποινή ισοβίου καθείρξεως. Ωστόσο το Δικαστήριο ομόφωνα τον κήρυξε αθώο. Και επειδή ήταν ομόφωνη η απόφαση δεν μπορούσε να ασκηθεί έφεση από την εισαγγελέα εφετών. Ασκήθηκε στη συνέχεια αναίρεση από τον Εισαγγελέα Αρείου Πάγου και το Δικαστήριο του Αρείου Πάγου με απόφασή του  απέρριψε  την αναίρεση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και κήρυξε οριστικά αθώο τον 25χρονο».

Ο 25χρονος Γεωργιανός αυτή τη στιγμή είναι ελεύθερος ενώ περιμένει στο επόμενο διάστημα να αποζημιωθεί για τις ημέρες που φυλακίστηκε. Ωστόσο τώρα η υπόθεση παραμένει ανοιχτή αφού η αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας θα πρέπει να ερευνήσει και να βρει τον δολοφόνο του Αρχιμανδρίτη. «Η υπόθεση είναι ορφανή. Και επιπλέον καταλαβαίνετε το μέγεθος της υπόθεσης αφού ο Αρχιμανδρίτης ήταν μια προσωπικότητα που έσπειρε τρόμο και οδύνη στην περιοχή. Στην αγόρευσή μου ανέφερα ονόματα. Γιατί παρέλασαν νεαρά παιδιά που έχασαν την σεξουαλική τους ταυτότητα μέσα από τις ακόλαστες χειρονομίες και πράξεις του Αρχιμανδρίτη. Δηλαδή πήραν ένα δρόμο ομοφυλοφιλίας διότι εκμεταλλεύτηκε αλλοδαπούς που είχαν ανάγκη τα χρήματα και τους τα προσέφερε αφειδώς με μοναδικό αντάλλαγμα να είναι συμμέτοχοι στις σεξουαλικές του παρεκκλίσεις Στην αγόρευσή μου είπα και ονόματα ανηλίκων τα οποία έπεσαν θύματα του αρχιμανδρίτη. Βέβαια αυτό δεν αποτελεί λόγο για να μην βρει η αστυνομία τον πραγματικό δολοφόνο που μπορεί να είναι ανάμεσα στους πολίτες της Καλαμάτας και της ευρύτερης περιοχής.

Ουσιαστικά θα πρέπει η αστυνομία να δώσει μια απάντηση και να εντοπίσει τον δράστη αυτής της δολοφονίας, μιας προσωπικότητας με πολλά ερωτηματικά από τη θρησκευτική κοινότητα της Καλαμάτας αλλά που δεν έπρεπε να έχει αυτό το τέλος αν και άνοιξε μόνος του τους ασκούς του Αιόλου διότι όταν έχεις μια τέτοια αχαλίνωτη σεξουαλική συμπεριφορά με τέτοια παρέκκλιση επί σειρά ετών μόνος σου διακινδυνεύεις το πολύτιμο αγαθό της ζωής»
τόνισε η κυρία Πακιρτζίδου.

Σύμφωνα με την δικηγόρο υπεράσπισης του 25χρονου Γεωργιανού η αστυνομία θα πρέπει να δώσει μια απάντηση στο «ορφανό» αυτό έγκλημα ενώ τόνισε πως υπάρχουν στοιχεία όπως DNA ανθρώπων που βρέθηκαν μέσα στο σπίτι αλλά και πολλά άλλα στοιχεία τα οποία έστω και μεταγενέστερα θα πρέπει να ερευνηθούν από την αστυνομία.
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου