Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2018

Το φαινόμενο των πολέμων.

Ο Κύριος είπε :
Όταν δε ακούσετε πολέμους και ακοάς πολέμων,μη θροείσθε,δει γαρ γενέσθαι,αλλ'ούπω το τέλος.Εγερθήσεται γαρ έθνος επί έθνος και βασιλεία επί βασιλεία.(Μαρκ ιγ'7-8).



Εδώ λοιπόν μιλεί ο Κύριος για το φαινόμενο των πολέμων.Εγιναν και γίνονται πόλεμοι καταστρεπτικοί.Μόνο στον αιώνα μας υπήρξαν δύο παγκόσμιοι καταστρεπτικοί πόλεμοι,τα θύματα των οποίων ανήλθαν εις πολλά εκατομμύρια και εκατοντάδες τοπικών εμφυλίων πολέμων.
Εάν ζούσε κανείς μέσα στην αντάρα αυτών των πολέμων και έβλεπε τους ποταμούς των αιμάτων και όλη την απανθρωπιά που τους συνοδεύει,θα έλεγε ότι φθάσαμε πια στο τέλος.
Οι πόλεμοι όμως είναι γεγγονός επαναλαμβανόμενο και επομένως δεν θα πρέπει σε κάθε πόλεμο να δίδουμε την ερμηνεία ότι έφθασε το τέλος του κόσμου.
ο Άγιος Κύριλλος Ιεροσολύμων σχολιάζοντας αυτούς τους λόγους του Κυρίου γράφει:
Θα ακούσετε δε πολέμους και ακοάς πολέμων,ξεσηκώνεται ένα έθνος εναντίον άλλου έθνους και ένα βασίλειο εναντίον άλλου βασιλείου.
Και θα υπάρξουν πείνα και επιδημίες και σεισμοί κατά τόπους.
Αυτά όμως έχουν γίνει και πάλι.
Και φοβερά πράγματα στον ουρανό και βαρείς χειμώνες θα γίνουν,αλλά ο Κύριος συνιστά :
"Βλέπετε,αγρυπνείτε και προσεύχεσθε,ουκ είδατε γαρ πότε ο καιρός εστιν"
Να είσαστε προσεκτικοί και άγρυπνοι.Και προσεύχεσθε,διότι δεν ξέρετε πότε είναι ο καιρός της Παρουσίας του Κυρίου.
Και όπως είπε ο Κύριος και επαναλαμβάνει ο Κύριλλος Ιεροσολύμων δεν είναι μόνο οι πόλεμοι περί των οποίων μιλήσαμε.
Επαναλαμβανόμενα σημεία είναι και οι λοιμοί,δηλαδή οι αρρώστιες ,και οι λιμοί,δηλαδή η πείνακαι οι σεισμοί και οι διωγμοί.
Αυτές λοιπόν οι ταραχές και οι αναστατώσεις που θα συμβαίνουν στον κόσμο είναι μεν σημεία τα οποία μαρτυρούν ότι κάτι δεν πηγαίνει καλά,αλλά δεν ασφαλές σε κάθε ένα από αυτά ,να δίνουμε την ερμηνεία ότι είναι σημάδι της ελεύσεως του Κυρίου μας.
ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ
Η ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ
ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΧΡΥΣΟΠΗΓΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου