Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2018

Καταβόθρες στο Όρος του Ναού: Ερχεται μέγας-σεισμός στο Ισραήλ πριν την εμφάνιση του Μεσσία(Αντίχριστος).

ΣΧΟΛΙΟ : Αραγε πόσο κινδυνεύει σήμερα να πέσει το Τέμενος του Ομάρ,αφού το έδαφος στο Ορος του Ναού κινείται;
Το Όρος του Ναού υπήρξε πρόσφατα το σκηνικό πολλών περίεργων φαινομένων. μεγάλα τμήματα των αρχαίων λίθων που πέφτουν ξαφνικά, μια ανεξήγητη ομίχλη που περιβάλλει τον θόλο του βράχου, ένα φίδι που σέρνεται ανάμεσα στα βράχια και τώρα έχει βρεθεί μια δεξαμενή δίπλα στην Πύλη του Ελέους.
Η εβραϊκή επίσκεψη στο Όρος του Ναού είναι πολύ περιορισμένη και τα τμήματα της ένωσης που επιτρέπεται να επισκέπτονται οι Εβραίοι είναι επίσης περιορισμένα. Ως εκ τούτου, οι αλλαγές που συμβαίνουν στην τοποθεσία δεν παρατηρούνται πάντα άμεσα.
Παρόλο που το Όρος του Ναού απομακρύνεται λίγο από το γεωλογικά ενεργό Ιορδάνη Ριφτ, προφητεύεται ένας σεισμός πριν τον ερχομό του Μεσσία που θα αλλάξει δραστικά την τοπογραφία της Ιερουσαλήμ.
Ίσως αυτή η δραματική γεωλογική εξέλιξη να έχει αρχίσει ήδη. Περίπου ένα μήνα πριν, οι Εβραίοι που ανεβαίνουν στο Ναό του Ναού άρχισαν να παρατηρούν μια αλλαγή στο πεζοδρόμιο που βρίσκεται δίπλα στην περιοχή των σκαλοπατιών που κατεβαίνουν στο Sha'ar HaRachamim (Πύλη του Ελέους) ή στη Χρυσή Πύλη, όπως είναι γνωστό στο χριστιανικό λογοτεχνία. Το πεζοδρόμιο είχε βυθιστεί ορατά και ήταν ραγισμένα σαν το έδαφος να ανοίγει κάτω από τις πέτρες.
Η τοποθεσία είναι εξαιρετικά σημαντική. Η πύλη περιγράφεται στην προφητεία ως η πύλη μέσω της οποίας φαινόταν η Shekhinah (Divine Presence) και θα εμφανιστεί και πάλι όταν ο Μωυσής (Μεσσίας) έρχεται να εισέλθει στον τρίτο ναό.
Η πύλη σφραγίστηκε από τους μουσουλμάνους το 810 μ.Χ., ανοίχτηκε από τους Σταυροφόρους το 1102 μ.Χ. και σφραγίστηκε και πάλι από τον Σουλεϊμάν το 1541 μ.Χ. Έχει υποτιμηθεί από τους μελετητές ότι το κίνητρο για τη σφράγιση της πύλης ήταν μια μουσουλμανική προσπάθεια να αποφευχθεί η άφιξη του Μεσσία.
Ο ραβίνος Γκόσεφ Μπέργκερ, ραββίνος του Τάφου του βασιλιά Δαβίδ στο όρος Σιών και μέλος του αναδυόμενου Σανεδρίνου, πιστεύει ότι μπορεί να υπήρξε παρέμβαση από χέρι στις πρόσφατες υπόγειες δραστηριότητες που οδήγησαν στο βυθισμένο πεζοδρόμιο.
"Πριν από τη Ρόζ Χασάνα (Εβραϊκό Νέο Έτος), ο Σαντερινός στέκεται έξω από τον Σαράρ Αρα Ραμαμίμ και έριξε θύλακες", δήλωσε ο ραβίνος Μπέργκερ στο Breaking Israel News . "Θέλαμε να κάνουμε κάτι, οτιδήποτε, για να βοηθήσουμε να προσεγγίσουμε το geula (εξαγορά). Η σύνδεση μεταξύ του Όρους του Ναού και του εβραϊκού λαού είναι μια ισχυρή σχέση, όπως μεταξύ ενός συζύγου και μιας συζύγου. Ίσως το βουνό μας άκουσε. "
Ο ραβίνος Berger εξήγησε ότι η πνευματική προσπάθεια  ήταν βαθιά συγκινητική, για το Sanhedrin και ίσως και για το βουνό, αλλά δεν ήταν ιδιαίτερα ευχάριστο. Εκτός από τη σφράγιση της πύλης, οι μουσουλμάνοι δημιούργησαν ένα νεκροταφείο μπροστά από την πύλη σε μια προσπάθεια να αποτρέψουν την είσοδο του Μεσσία.
Φυσικά, μπορεί να είναι ότι οι σπασμένοι λίθοι είναι αποτέλεσμα λιγότερο πνευματικών εξελίξεων.
"Το επίπεδο που περπατάμε τώρα είναι αρκετά μέτρα πάνω από το επίπεδο εδάφους στους Temple Times", ανέφερε ο Yaakov Hayman, πρόεδρος των Ηνωμένων Κινήσεων Temple, στο Breaking Israel News. "Είναι όλος ο χώρος της υγειονομικής ταφής. Κανείς δεν ξέρει τι είναι υπόγεια. "
Οι ατυχείς πολιτικές πραγματικότητες καθιστούν απίθανη την ύπαρξη οποιασδήποτε πραγματικής γνώσης για το τι βρίσκεται υπόγεια. Αυτό επισημοποιήθηκε από την καταστροφή που προκλήθηκε όταν η Waqf έκτισε το Τζαμί El-Marwani στους λεγόμενους Σταθμούς του Σολομώντα, που βρίσκονται στη νοτιοανατολική γωνία του Όρους του Ναού.
Στις αρχές της δεκαετίας του 1990. Ο αρχηγός Sephardi Rabbi Mordechai Eliyahu άρχισε να υποστηρίζει την κατασκευή μιας συναγωγής στο Όρος του Ναού στα Σταθμό του Σολομώντα . Ο μεγάλος υπόγειος χώρος, που κατασκευάστηκε από τον βασιλιά Ηρώδη, ήταν άδειος. Φαινόταν σαν μια ιδανική λύση, επιτρέποντας την εβραϊκή πρόσβαση που ήταν ξεχωριστή από τις μουσουλμανικές εισόδους. Αλλά το αίτημα του ραβίνου για μια συναγωγή ήταν ακολουθούμενο από τη Waqf που μετατρέπει το χώρο σε τζαμί ικανό να φιλοξενήσει 10.000 πιστούς.
Η κατασκευή ήταν κατάφωρη παραβίαση του status quo και όλων των συμφωνιών με την ισραηλινή κυβέρνηση, χρησιμοποιώντας βαρύ εξοπλισμό σε μια περιοχή που ήταν αρχαιολογικά σημαντική. Η κατασκευή αποδυνάμωσε το νότιο τοίχο του Όρους του Ναού, απαιτώντας μαζικές και άσχημες επισκευές.
"Η Waqf εξακολουθεί να λειτουργεί με μεγάλα μηχανήματα στο Όρος του Ναού", δήλωσε ο Barkay στο Breaking Israel News . "Μπορεί να υπάρχει ένας κενός χώρος κάτω, αλλά σε κάθε περίπτωση, το έδαφος είναι πολύ μαλακό και δεν είναι κατάλληλο για βαρύ εξοπλισμό. Προσπαθήσαμε να πάρουμε την κυβέρνηση για να το αποτρέψουμε αυτό, αλλά δεν απάντησαν στα αιτήματά μας. "
"Η γη σίγουρα κινείται κάτω από το Όρος του Ναού", δήλωσε ο Sandman στο Breaking Israel News . "Είναι αδύνατο να πούμε αν αυτό οφείλεται σε γεωλογικές αλλαγές ή παράνομη κατασκευή. Με τον ίδιο τρόπο είναι αδύνατο να αποκλεισθούν τα θεϊκά αίτια. Το Waqf δεν θα επιτρέψει σε κανέναν επιστήμονα ή αρχαιολόγους να ερευνήσουν. Και σίγουρα κανένας ραβίνος. Είναι όμως σαφές ότι κάτι συμβαίνει εκεί. "
Ο Sandman περιέγραψε προηγούμενες προσπάθειες αντιμετώπισης της υποδομής στο Όρος του Ναού, στο οποίο αναρριχήθηκαν καταγγελίες μεταξύ της δημοτικής κυβέρνησης, της ισραηλινής κυβέρνησης και της αστυνομίας.
"Ενώ οι αξιωματούχοι υποστήριζαν ποιος πρέπει να το φροντίσει, ο Waqf έσκαψε", δήλωσε ο Sandman.
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ BREAKING ISRAEL NEWS : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου