Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2018

Όλο το ρεπορτάζ - Το σύμφωνο που θα χωρίσει την Εκκλησία από το κράτος θα υπογραφεί σήμερα.

Σε διμερές σύμφωνο για τον χωρισμό εκκλησίας κράτους θα προχωρήσουν Αρχιεπίσκοπος και Πρωθυπουργός.

Η έκτακτη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Αρχιεπίσκοπο, στο Μέγαρο Μαξίμου που θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Τρίτης θα φέρει ανακατατάξεις στις σχέσεις εκκλησίας κράτους.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές η συνάντηση αυτή αναμένεται να είναι αποφασιστική και σπουδαία όσον αφορά τα άλυτα προβλήματά τους.
Ο Αρχιεπίσκοπος θα συνοδεύεται από Αρχιερείς και θα παραδώσει στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα μια επιστολή, η οποία θα αναφέρεται στις θέσεις της Εκκλησίας και στο σύμφωνο που θα υπογραφεί.
Το σύμφωνο αυτό ουσιαστικά στρώνει το χαλί ως διαδικασία για την Συνταγματική Αναθεώρηση που έρχεται και από ότι φαίνεται σε μια κατάλληλη στιγμή της επικαιρότητας.
Η περιουσία της Εκκλησίας και το μισθολογικό θα είναι αυτό που θα πρωταγωνιστεί στο σύμφωνο αυτό και θα αναφέρει ότι θα υπάρχει ειδική εταιρεία με μέτοχο το δημόσιο, που θα διαχειρίζεται την περιουσία της εκκλησίας ενώ 10.000 ιερείς θα πληρώνονται πλέον από την εκκλησία και όχι από το δημόσιο.
Πάντως ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών μετά την ολοκλήρωση της πρώτης ημέρας της τριήμερης τακτικής συνεδρίασης της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου άφησε να εννοηθεί ότι η Εκκλησία της Ελλάδος θεωρεί δεδομένο ως βάση συζήτησης για την Αναθεώρηση του Συντάγματος το γερμανικό μοντέλο θρησκευτικής ουδετερότητας.
Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 18:00 στο Μέγαρο Μαξίμου και η πρόταση της κυβέρνησης για την Αναθεώρηση του Αρθρου 3 προβλέπει ότι «έχει έρθει ο καιρός ώστε να κατοχυρωθεί ρητά στο Σύνταγμα η θρησκευτική ουδετερότητα του ελληνικού κράτους, η οποία θα συμβάλει στον φιλελεύθερο χαρακτήρα του Συντάγματος όπως πιστεύει και διατυμαπνίζει το Μαξίμου.
iellada.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου