Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2024

Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΠΡΟΦΗΤΕΙΩΝ-ΤΑ ΠΡΟΦΗΤΙΚΑ ΓΕΓΓΟΝΟΤΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ Η ΕΚΠΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥΣ-ΜΕΡΟΣ 2ο.

 Γράφει ο zenjt.

Γέννημα-θρέμα στην Αθήνα,μεγαλώνοντας στις γειτονιές του Θησείου και του Αγίου Παντελεήμονα Αχαρνών στη δεκαετία του 1970,πηγαίνοντας ακόμη στο Δημοτικό ακούω τις πρώτες προφητείες,χωρίς να ασχολούμε με το θέμα,λόγω ηλικίας. 53o-gymnasio

Ο δημοσιογράφος Νίκος Σαουσόπουλος ,αρθρογράφος -τότε στο Βήμα- μου λέει μία μέρα ότι ο 3ος Παγκόσμιος πόλεμος θα γίνει όταν θα ενωθεί η Ανατολική με τη Δυτική Γερμανία και διαλυθεί η Σοβιετική Ένωση για να γίνει η κραταιή Ρωσία.

 Οι δεκαετίες πέρασαν και ήρθε η ώρα να διαβάσω ότι το ίδιο είπε και ο Άγιος Πα'ι'σιος,για τη διάλυση της ΕΣΣΔ και την ίδρυση της Ρωσίας.

Το 1989 έμεινα εμβρόντητος όταν είδα να πέφτει το τείχος του Βερολίνου και να ενώνονται η Αν. με τη Δυτ.Γερμανία σε μία χώρα.

euronews (στα ελληνικά)

1990.Το Τείχος του Βερολίνου έχει ήδη πέσει. Η σοβιετική οικονομία είναι σε άθλια κατάσταση και η ΕΣΣΔ έχει αρχίσει να «ραγίζει». Στις 11 Μαρτίου, η Λιθουανία διακηρύσσει την ανεξαρτησία της. Ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ θέλει να δώσει πνοή στο καθεστώς, μέσω μεταρρυθμίσεων, αλλά χωρίς να παραιτηθεί από τον κομμουνισμό και την ενότητα. Την ίδια ώρα ο Μπορίς Γέλτσιν με την σημαία της δημοκρατικής παράταξης εκλέγεται πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, που αντιπροσωπεύει το 76% των εδαφών 

euronews (στα ελληνικά)

Η προφητεία του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού που έλεγε πρώτα θα διαλυθεί η Αυστρία(εννούσε τα εδάφη της Γιουγκοσλαβίας που περιελάμβανε τα εδάφη της Αυστροουγγαρίας στην εποχή του) και μετά η Τουρκία,εκπληρώθηκε μέρος της στον πόλεμο του 1999 στη Γιουγκοσλαβία και τη σταδιακή διαλυσή της την δεκαετία του 1990.


Ιστορική Συνείδηση

Μετά την πτώση των δίδυμων πύργων στις ΗΠΑ ήρθε η ώρα του πολέμου στο Αφγανιστάν και η 2η επέμβαση στο Ιράκ.

 

 Μετά από 20 χρόνια οι Αμερικανοί στρατιώτες αποχωρούν αφήνοντας την εξουσία στους Ταλιμπάν που πολέμησαν επι 20ετία.

Τον Μάρτιο του 2011 ξεκινά η Αραβική άνοιξη με τους πολέμους στη Συρία και τη Λιβύη.

euronews (στα ελληνικά)

Ο πόλεμος στη Συρία κρατά επί 13,5 χρόνια και αναφέρεται στις Προφητείες του Ησα'ι'α.

 

Τὸ ρῆμα τὸ κατὰ Δαμασκοῦ.

1 ΙΔΟΥ Δαμασκὸς ἀρθήσεται ἀπὸ πόλεων καὶ ἔσται εἰς πτῶσιν,


2 καταλελειμμένη εἰς τὸν αἰῶνα, εἰς κοίτην ποιμνίων καὶ ἀνάπαυσιν, καὶ οὐκ ἔσται ὁ διώκων.   

3 καὶ οὐκέτι ἔσται ὀχυρὰ τοῦ καταφυγεῖν ᾿Εφραίμ. καὶ οὐκέτι ἔσται βασιλεία ἐν Δαμασκῷ, καὶ τὸ λοιπὸν τῶν Σύρων ἀπολεῖται· οὐ γὰρ σὺ βελτίων εἶ τῶν υἱῶν ᾿Ισραὴλ καὶ τῆς δόξης αὐτῶν· τάδε λέγει Κύριος σαβαώθ.

 1 Ιδοὺ ἡ Δαμασκὸς θὰ ἀρθῇ καὶ θὰ ἑξαφανισθῇ ἀπὸ τὰς πόλεις τῆς γῆς καὶ θὰ καταπέσῃ εἰς ἐρείπια·

 2 καὶ θὰ μείνῃ ἐγκαταλελειμμένη ἐπὶ μακρὸν διὰ νὰ χρησιμεύῃ μόνον ὡς τόπος, ὅπου θὰ κοιμῶνται καὶ θὰ ἀναπαύωνται ποίμνια, καὶ δὲν θὰ ὑπάρχῃ κανείς, ποὺ νὰ τὰ διώχνω ἀπὸ ἐκεῖ.

 3 Καὶ δὲν θὰ εἶναι πλέον ὀχυρὰ ἡ Δαμασκός, διὰ νὰ καταφεύγῃ εἰς αὐτὴν ἡ φυλὴ τοῦ Ἐφραὶμ καὶ τὸ βασίλειον τοῦ Ἰσραήλ.Καὶ δὲν θὰ εἶναι ἕδρα βασιλέως ἐν τῇ Δαμασκῶ· καὶ τὸ ὑπόλοιπον τῆς χώρας τῶν Σύρων θὰ καταστραφῇ· διότι σύ, ὦ Συρία, δὲν εἶσαι καλλιτέρα ἀπὸ τοὺς ἀπογόνους τοῦ Ἰσραὴλ καὶ ἀπὸ τὴν δόξαν των.Δὲν πρέπει λοιπὸν νὰ περιμένῃς

Η Δαμασκός μετά 13,5 χρόνια πολέμου παραμένει όρθια,όπως και ο 'Ασαντ κατάφερε να παραμείνει στην εξουσία.Δεν γνωρίζουμε ποιός θα καταστρέψει τη Δαμασκό που θα φέρει και την πτώση του Βασιλέα όπως αναφέρουν τα δεδομένα της προφητείας,και όπως όλοι βλέπουμε κατά καιρούς εκεί βομβαρδίζει και η αεροπορία του Ισραήλ,η οποία όταν έρθει η ώρα της κατασροφής θα σταματήσει να καταφεύγει εκεί.Η φυλή του Εφραίμ είναι μία από τις 12 φυλές του Ισραήλ.  

Και φτάνουμε στο σήμερα με την εισβολή του Ισραήλ στη Γάζα και το Νότιο Λίβανο.Κι εδώ η Αγία Γραφή είναι αναλυτικότατη και με πολλές λεπτομέρειες που θα αναφερθούν μόνο μερικές,επειδή θα συνεχίσουμε σε επόμενη ανάρτηση.

Αναφέρει ο προφήτης Ιωήλ:

ΟΤΙ ἰδοὺ ἐγὼ ἐν ταῖς ἡμέραις ἐκείναις καὶ ἐν τῷ καιρῷ ἐκείνῳ, ὅταν ἐπιστρέψω τὴν αἰχμαλωσίαν ᾿Ιούδα καὶ ῾Ιερουσαλήμ,

 2 καὶ συνάξω πάντα τὰ ἔθνη καὶ κατάξω αὐτὰ εἰς τὴν κοιλάδα ᾿Ιωσαφὰτ καὶ διακριθήσομαι πρὸς αὐτοὺς ἐκεῖ ὑπὲρ τοῦ λαοῦ μου καὶ τῆς κληρονομίας μου ᾿Ισραήλ, οἳ διεσπάρησαν ἐν τοῖς ἔθνεσι· καὶ τὴν γῆν μου καταδιείλαντο

 3 καὶ ἐπὶ τὸν λαόν μου ἔβαλον κλήρους καὶ ἔδωκαν τὰ παιδάρια πόρναις καὶ τὰ κοράσια ἐπώλουν ἀντὶ τοῦ οἴνου καὶ ἔπινον.

 1 Ιδού, κατά τας ημέρας της μεγάλης κοσμοϊστορικής εκείνης εποχής, θα επαναφέρω τους αιχμαλώτους της Ιουδαίας και της Ιερουσαλήμ από τον τόπον της εξορίας των.

 2 Θα συγκεντρώσω όλα τα έθνη, θα τα καταβιβάσω εις την κοιλάδα του Ιωσαφάτ. Εκεί θα κάμω κρίσιν εναντίον αυτών υπέρ του ισραηλιτικού μου λαού και της ιδιαιτέρας αυτής κληρονομίας μου, των Ισραηλιτών, οι οποίοι έχουν διασπαρή μεταξύ των ειδωλολατρικών λαών. Θα κρίνω και θα δικάσω τα έθνη, διότι διεμοιράσθησαν μεταξύ των την χώραν του λαού μου.

 3 Δια την διανομήν των αιχμαλώτων του λαού μου έβελαν κλήρους μεταξύ των. Παρέδωκαν τα παιδάρια εις τας πόρνας, τα δε κοράσια επωλούσαν αντί ελαχίστου οίνου, τον οποίον και έπιναν δια να μεθούν.

Στο πρώτο μέρος της ανάρτησης είδαμε την εκπλήρωση της προφητείας  με την ίδρυση του κράτους του Ισραήλ.

4 καὶ τί ὑμεῖς ἐμοί, Τύρος καὶ Σιδὼν καὶ πᾶσα Γαλιλαία ἀλλοφύλων; μὴ ἀνταπόδομα ὑμεῖς ἀνταποδίδοτέ μοι; ἢ μνησικακεῖτε ὑμεῖς ἐπ᾿ ἐμοὶ ὀξέως; καὶ ταχέως ἀνταποδώσω τὸ ἀνταπόδομα ὑμῶν εἰς κεφαλὰς ὑμῶν,

 4 Και τι είσθε σεις ενώπιόν μου, Τυρος, Σιδών και όλη η Γαλιλαία των αλλοεθνών και αλλοθρήσκων; Μηπως, τυχόν, και θέλετε να ανταποδώσετε εις εμέ όσα κατά την δικαιοσύνην μου έκαμα προς σας; Η μήπως σεις μνησικακήτε με δριμύτητα εναντίον μου; Πολύ σύντομα θα ανταποδώσω και θα ρίψω επάνω εις τας κεφαλάς σας το κακόν, το οποίον εκάματε στον λαόν μου.

Φτάνουμε λοιπόν στα γεγγονότα που θα συμβούν στο Νότιο Λίβανο στη Τύρο και τη Σιδώνα που είναι παραλιακές πόλεις με λιμάνια αλλά και στη Γαλιλαία που βρίσκεται στη Δυτική Όχθη. 

5 ἀνθ᾿ ὧν τὸ ἀργύριόν μου καὶ τὸ χρυσίον μου ἐλάβετε καὶ τὰ ἐπίλεκτά μου τὰ καλὰ εἰσηνέγκατε εἰς τοὺς ναοὺς ὑμῶν

 6 καὶ τοὺς υἱοὺς ᾿Ιούδα καὶ τοὺς υἱοὺς ῾Ιερουσαλὴμ ἀπέδοσε τοῖς υἱοῖς τῶν ῾Ελλήνων, ὅπως ἐξώσητε αὐτοὺς ἐκ τῶν ὁρίων αὐτῶν.

 5 Διότι σεις διηρπάσατε το αργύριον και το χρυσίον του λαού μου και τα άλλα πολύτιμα αντικείμενα, τα εφέρατε και τα ετοποθετήσατε στους ειδωλολατρικούς ναούς σας.

 6 Τους ανθρώπους της Ιουδαίας και της Ιερουσαλήμ τους επωλήσατε στους Ελληνας και τους απεδιώξατε από τα όρια της χώρας των.

Αναφορά στην Ελλάδα,αφού κι εδώ ζουν πολλοί Εβραίοι ακόμη.,αλλά αυτό συμβαίνει από τα παλαιά χρόνια που διασκορπίσθηκαν οι Εβραίοι από τους εχθρούς τους.

7 καὶ ἰδοὺ ἐγὼ ἐξεγείρω αὐτοὺς ἐκ τοῦ τόπου, οὗ ἀπέδοσθε αὐτοὺς ἐκεῖ, καὶ ἀνταποδώσω τὸ ἀνταπόδομα ὑμῶν εἰς κεφαλὰς ὑμῶν

 7 Ιδού όμως ότι εγώ θα επαναφέρω αυτούς από τον τόπον της εξορίας των, όπου τους είχατε πωλήσει και θα ανταποδώσω και θα ρίψω επάνω εις τας κεφαλάς σας την τιμωρίαν, που σας πρέπει.

Η επιστροφή και η ίδρυση του κράτους του Ισραήλ έγινε στις 14 Μα'ι'ου 1948. 

8 καὶ ἀποδώσομαι τοὺς υἱοὺς ὑμῶν καὶ τὰς θυγατέρας ὑμῶν εἰς χεῖρας τῶν υἱῶν ᾿Ιούδα, καὶ ἀποδώσονται αὐτοὺς εἰς αἰχμαλωσίαν εἰς ἔθνος μακρὰν ἀπέχον, ὅτι Κύριος ἐλάλησε. -

 8 Τους υιούς και τας θυγατέρας σας θα παραδώσω εις τα χέρια των Ιουδαίων, οι οποίοι και θα τους πωλήσουν ως αιχμαλώτους εις έθνος απομεμακρυσμένον· διότι ο Κυριος ωμίλησε και έτσι θα γίνη.

Στην έκδοση της Αγίας Γραφής από την ΒΙΒΛΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ αναφέρεται ότι το απομακρυσμένο έθνος είναι η γη των Σαβαίων.Εκεί θα καταλήξουν οι Παλαιστίνιοι για να κάνουν κράτος.που ζούσαν όμως οι αρχαίοι Σαβαίοι;

Σαβαίοι ονομάζεται μία αραβική εθνότητα της αρχαιότητας. Η λέξη σημαίνει μεσημβρία και το όνομα αυτό δίδεται σε λαό της νοτιοδυτικής Αραβίας και στα απέναντι της Υεμένης παράλια, στη σημερινή Αιθιοπία όπου κατά παράδοση οι Σαβαίοι μετανάστευσαν και επικράτησαν με άλλους λαούς αραβικούς όπως οι Χαμπασάτ (Χαμπεσήδες ή Χαμπές). Ακόμη και σήμερα η Αιθιοπία στα αραβικά και στα τουρκικά λέγεται Χαμπές. 

Στην Υεμένη και τα παράλια της Αιθιοπίας θα καταλήξουν λοιπόν οι Παλαιστίνιοι.


 Απλά να πούμε ότι στην Αιθιοπία τα παράλια κατέλαβαν οι νέες χώρες Ερυθραία και Ντιμπουτί.

Η Υεμένη όμως μας έχει απασχολήσει,αφού βομβαρδίζει το Ισραήλ και βρίσκεται στο πλευρό των Παλαιστινίων με την οργάνωση Χούτι.


 OPEN

Προφανώς η Αγία Γραφή είναι πολύ προωθημένη στα δελτία ειδήσεων από εκείνη την εποχή των προφητών.Θα συνεχίσουμε σε άλλη ανάρτηση με τις εξελίξεις στη Μ.Ανατολή,αφού οι λεπτομέρειες περιλαμβάνουν και την περιοχή με τα πυρηνικά εργοστάσια του Ιράν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου