Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2024

Γέρων Γεώργιος: «Η ιστορία είναι η πυξίδα της ανθρωπότητος»

 geron georgios 1

Για τον Τίμιο Σταυρό μίλησε ο Γέροντας Γεώργιος, ο οποίος ήταν ένα ατιμωτικό μέσο εκτέλεσης των Ρωμαίων μέχρι και τη Σταύρωση του Χριστού, αναφερόμενος στον Σπάρτακο ο οποίος είχε σηκώσει το κεφάλι του εναντίον της Ρώμης και βρήκε ο ίδιος τον ίδιο ατιμωτικό θάνατο.

Η επανάσταση του Σπάρτακού πέτυχε, θα τονίσει ο Γέροντας Γεώργιος, παρόλο που φαινομενικά φαίνεται ότι απέτυχε.

Η αξία της επανάστασης του Σπάρτακου είναι ότι αυτός και όσοι τον ακολούθησαν, νίκησαν τον φόβο.

Ο Γέροντας Γεώργιος θα μιλήσει για το θέμα της παιδείας και του Ελληνισμού και θα τονίσει ότι η ιστορία είναι η πυξίδα της ανθρωπότητας και λαός ο οποίος δεν γνωρίζει την ιστορία του χάνεται.

Για τους Έλληνες ο Γέροντας Γεώργιος θα πεί ότι είναι στο αίμα μας να πολεμούμε για ιδανικά και θα μιλήσει για αυτούς που χτυπούν τη Χριστιανική πίστη, τα ιδανικά και την οικογένεια.

Ο Γέροντας Γεώργιος θα αναφερθεί στο ζήτημα της γλώσσας και τη σπουδαία σημασία της και την προσπάθεια να χτυπήσουν την ελληνική γλώσσα και θα πει ότι η ιστορία της ανθρωπότητας περιγράφεται τέλεια στη βίβλο, παλαιά και καινή διαθήκη, και η αληθινή ιστορία ξεκινά από τη στιγμή που έρχεται ο ενσαρκωμένος Λόγος ο Ιησούς Χριστούς και κάθε άνθρωπος που πιστεύει σε Εκείνον σώζεται.

Ο Γέροντας Γεώργιος θα μιλήσει για την επέτειο της καταστροφής της Σμύρνης και τα Σεπτεμβριανά ως μία άλλη σταύρωση του Ελληνισμού, η οποία υπάρχει μέχρι σήμερα και την αναμονή στης Αναστάσεώς του.

romfea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου