Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Δημοσιογράφοι επισκέπτονται το Όρος του Ναού.-Aποφάνθηκαν για τις πιθανότητες ανοικοδόμησης του 3oυ ναού.


  Μια ομάδα κορυφαίων δημοσιογράφων, οι περισσότεροι από αυτούς με θρησκευτικό υπόβαθρο, περιόδευσαν  στο Όρος του Ναού την Πέμπτη και συνοδεύονταν από Να'ί'τες ακτιβιστές του Κινήματος.
          Η ομάδα περιλάμβανε τον Yinon Magal από το (Walla! news), τον Amit Segal από το (Channel 2),τους  Kalman Libeskind και Erel Segal (τόσο της Maariv / Makor Ρισόν),τον  Benny Lis (πρώην μέλος στο Κανάλι 1) και το Nadav Shragai (πρώην της  Haaretz).
          Για Μερικούς από τους δημοσιογράφους, αυτή ήταν η πρώτη φορά στο Όρος. Κάποιοι έφεραν τα παιδιά τους, μαζί τους. Journalists tour Temple Mount
Journalists tour Temple Mount

           Οι διαμορφωτές της κοινής γνώμης είδαν τα απομεινάρια του ναού και  άκουσαν μια ιστορική αναδρομή της ιστορίας του Όρους, στα χρόνια, όταν πραγματοποιήθηκαν οι εβραϊκοί Ναοί και σε μεταγενέστερους χρόνους. Κάποιοι από αυτούς έδωσαν στους εαυτούς τους σύντομες διαλέξεις και αποφάνθηκαν για τις πιθανότητες ανοικοδόμησης του ναού.
         Είδαν επίσης τους μουσουλμάνους εργολάβους που εργάζονται στο βουνό, ποδοσφαιρικά παιχνίδια από μουσουλμάνους,που φώναζαν για τις ομάδες που είναι επιζήμιες για τις εβραϊκές επισκέψεις, και τις κατασκευαστικές εργασίες.
            Ο αρχαιολόγος Shimon Riklin, ο οποίος ξεκίνησε την περιοδεία, είπε ότι θα οργανώσει περισσότερες περιοδείες σαν αυτές. Κάλεσε τους ανθρώπους που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν να ακολουθήσουν στο  Facebook την σελίδα του.        http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/168908    ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ISRAEL NATIONAL NEWS:Corfiatiko.blogspot.com.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου