ΡΟΛΟ'Ι'

Κυριακή, 16 Ιουνίου 2013

ΑΝΘΙΜΟΣ: «Ο λαός μας δεν θα δεχθεί κατάργηση των μεταδόσεων της Θ. Λειτουργίας»

«Αιφνιδιάστηκε ο λαός, όλοι μας από το κουμπί που έσβησε κάθε σταθμό της εθνικής τηλεόρασεως και του ραδιοφώνου». Με αυτή τη φράση ξεκίνησε τον σχολιασμό του για τα γεγονότα της ΕΡΤ ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος

«Μπορεί να έχουν δίκιο, και εχουν δικιο σε πολλα που λενε οι αρμόδιοι, αλλα υπάρχουν πολλοί τρόποι για να διορθωσεις τα πράγματα» σημείωσε.

Ο Μητροπολίτης που για πρώτη φορά αναγκάστηκε να κυκλοφορήσει το κήρυγμα του μέσω του YouTube μετά το κλείσιμο της ΕΡΤ ρώτησε δημόσια τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς της συγκυβέρνησης αν σκέπτονται να καταργήσουν την μετάδοση της Θ. Λειτουργίας.

Την ίδια στιγμή συμπλήρωσε ο ίδιος ο κ. Άνθιμος πως κάτι τέτοιο «είναι αδύνατο να το δεχθεί ο λαός μας».

«Πως είναι δυνατόν να βουβαθούμε στα βόρεια σύνορά μας» ρώτησε ο Μητροπολίτης που τάχθηκε υπέρ της διατήρησης του προγράμματος της ΕΡΤ3 που «είναι συνδεδεμένη με τον ακριτικό λαό της Μακεδονίας».

Δείτε το βίντεο με το κήρυγμα του Μητροπολίτη, όπως δημοσιεύθηκε από την Μητρόπολη Θεσσαλονίκης.

Ο σχολιασμός στα τελευταία γεγονότα ξεκινά στο 35:00.                       Λειτουργία περίμεναν... Μότσαρτ άκουσαν.
Κείμενο Σταμάτη Αννα
Μότσαρτ και άλλους κλασικούς μουσικούς άκουσαν σήμερα όσοι είχαν συντονιστεί στο κανάλι της Βουλής για να παρακολουθήσουν τη Θ. Λειτουργία που υποτίθεται πως θα μετέδιδε προσωρινά το κανάλι μέχρι να λειτουργήσει ξανά η νέα ΕΡΤ.

Έτσι σήμερα, για πρώτη φορά εδώ και δεκαετίες, είναι η πρώτη Κυριακή που οι Έλληνες δεν έχουν την γνωστή εικόνα της Θείας Λειτουργίας στους τηλεοπτικούς δέκτες τους.

Μέχρι στιγμής μετά την δήλωση του Αρχιεπισκόπου που τάχθηκε κατά του κλεισίματος της ΕΡΤ, αλλά και τις δημόσιες παρεμβάσεις αρκετών Μητροπολιτών δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για το τι θα γίνει με την Εκκλησία και τις θρησκευτικές μεταδόσεις, παρά το γεγονός πως μέχρι προχθές κυβερνητικά στελέχη έλεγαν πως οι Έλληνες δεν θα μείνουν χωρίς τη Θ. Λειτουργία.

Στο επίσημο πρόγραμμα της τηλεόρασης της Βουλής δεν υπάρχει αναφορά σε Θ. ΛειτουργίαΓια την ώρα όσοι άνθρωποι αδυνατούν να προσέλθουν στους Ναούς, για να παρακολουθήσουν τη Θ. Λειτουργία, καλύπτονται είτε μέσω των ραδιοφωνικών σταθμών της Εκκλησίας και των Μητροπόλεων είτε μέσω των εκκλησιαστικών τηλεοπτικών σταθμών όπου μπορούν να συντονιστούν με το σήμα τους.

Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ

Παρά το γεγονός πως μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει καμία πρόβλεψη για τα θρησκευτικά προγράμματα που προέβαλε η ΕΡΤ, πληροφορίες του Πρακτορείου Εκκλησιαστικών Ειδήσεων, αναφέρουν πως στο Μέγαρο Μαξίμου σκέφτονται σοβαρά την αναβάθμιση της εκκλησιαστικής παρουσίας στην ΝΕΡΙΤ σε σχέση με το παρελθόν.

Μάλιστα ορισμένοι θεωρούν δεδομένο πως Λειτουργία και Αρχονταρίκι θα επανέλθουν κανονικά στο νέο πρόγραμμα ενώ γίνονται και σκέψεις για την προσθήκη επιπλέον εκκλησιαστικού προγράμματος.

http://www.dogma.gr/default.php?pname=Article&art_id=2812&catid=3

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.