Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

Αρχιεπίσκοπος: ''Πρώτα η πατρίδα και μετά τα κόμματα'' .

-12
Στην έννοια του πολίτη και τη σχέση Εκκλησίας και πολιτικής αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, σήμερα το απόγευμα ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος κατά την τελετή υποδοχής του στο Κιλκίς και την αναγόρευσή του σε επίτιμο δημότη της πόλης.
Πολίτης, τόνισε, αρχικά ονομαζόταν αυτός που ενδιαφερόταν για τα προβλήματα της πόλης και στη συνέχεια απέκτησε ευρύτερη έννοια.
"Πρέπει να δούμε", σημείωσε ο Μακαριώτατος, "που φτάνουν τα δικά μας όρια. Γιατί όταν υπερβήκαμε τα όρια έγιναν και κακά πράγματα".
Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Αρχιεπίσκοπος υπογράμμισε πως "η ενασχόληση με τα προβλήματα των ανθρώπων είναι και έργο της Εκκλησίας, ενώ η ενασχόληση με την πολιτική, έργο άλλων".
"Εκεί που τηρούνται τα όρια και υπάρχει συνεργασία, υπάρχει ελπίδα" σημείωσε.
"Αυτός ο τόπος πέρασε και περνάει κρίση. Δεν πρέπει να μας πιάνει πανικός, γιατί ενωμένοι θα ξεπεράσουμε τις δυσκολίες", πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας πως πρέπει να βάζουμε "πρώτα την πατρίδα μας και μετά τα κόμματα".
"Κανένας δε μας βοηθάει αν δεν περιμένει όφελος", κατέληξε. "Δεχόμαστε τις φιλίες αλλά πρέπει να φανούμε και οι ίδιοι δυνατοί".
-1
-2
-3

http://www.romfea.gr/epikairotita/17605-arxiepiskopos-patrida

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου