ΡΟΛΟ'Ι'

Τρίτη, 11 Ιουνίου 2013

Τρείς ειδήσεις, επιβεβαιώνουν τις προφητείες;;;; (BINTEO)

ΓΕΡΩΝ ΙΩΣΗΦ ΒΑΤΟΠΕΔΙΝΟΣ:
"ΘΑ ΤΡΑΒΗΞΕΙ ΠΙΣΩ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ, ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚEΦΑΛΑΙΟ, ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ, ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΒΡΑΪΚΟΝ" 

 

ΕΙΔΗΣΗ 1η

ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΔΝΤ ΣΕ ΓΕΡΜΑΝΙΑ:"Η ΠΑΤΕ ΣΕ ΝΕΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Η ΑΠΟΧΩΡΩ"
Τελεσίγραφο σε ΕΕ, ΕΚΤ και φυσικά Γερμανία, έστειλε πριν λίγο το ΔΝΤ με προβλεπόμενη πρώτη απώλεια "πολέμου" την Ελλάδα, φυσικά. Με μια δήλωση από αυτές που δεν συνηθίζονται ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Τζέρι Ράις, ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να δεχθούν τίποτα λιγότερο από το (αδύνατο): Δηλαδή να είναι το χρέος στο 120% του ΑΕΠ το 2020.

Η δήλωση έχει ως εξής: "Το ΔΝΤ έκανε ό,τι μπορούσε για να βοηθήσει την Ελλάδα ώστε να καταστεί βιώσιμο το ελληνικό χρέος. Δεν υπάρχει κανένα αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις για την Ελλάδα αλλά η βιωσιμότητα είναι κρίσιμη. Θέλουμε να δούμε το χρέος στο 120% του ΑΕΠ έως το 2020»  είπε ο Τ.Ράις και αυτό σημαίνει πιθανότατα την έναρξη αποχώρησης του ΔΝΤ από την τρόϊκα και την συνακόλουθη περικοπή της χρηματοδότησης των χρεών της Ελλάδας. Είναι μια δραματική εξέλιξη, πραγματικά, εκεί που μας έχουν φέρει....

Πίσω από το ΔΝΤ είναι σίγουρα οι
ΗΠΑ που θέλουν άμεση διαγραφή χρεών πριν δοθεί η δόση και δεν συμφωνούν με το να δοθεί η δόση χωρίς να έχει υπάρξει νέου "κούρεμα". Το 120% του ΑΕΠ η Ελλάδα μπορεί να το πετύχει μόνο με διαγραφή 80-100 δισ. άμεσα και με εν συνεχεία χρηματοδότηση της ανάπτυξης με ένα ποσό περί τα 20-30 δισ..
 πηγή

 ΕΙΔΗΣΗ 2η

"To ΔΝΤ θέλει να αποχωρήσει από την τρόικα"

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ BLOOMBERG
  Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο «Μπλούμπεργκ», η κριτική από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) για το ελληνικό πρόγραμμα ενδέχεται να οφείλεται στη βούληση του Ταμείου για αποχώρηση από την τρόικα. Καταγράφοντας τους λόγους σύνταξης και δημοσιοποίησης της ειδικής έκθεσης του ΔΝΤ για το πρώτο ελληνικό σχέδιο διάσωσης.

  Σύμφωνα με το άρθρο, οι παραδοχές αποτυχίας του ελληνικού σχεδίου διάσωσης δεν προκάλεσαν έκπληξη, καθώς αξιωματούχοι του ΔΝΤ, καθ’ όλη τη διάρκεια του προηγούμενου έτους, εξέφραζαν κατ’ ιδίαν την ανησυχία τους για τα προγράμματα διάσωσης της Ευρωζώνης.

  Το ΔΝΤ, όπως επισημαίνεται, αποδέχθηκε τρεις σημαντικές αποτυχίες στο ελληνικό πρόγραμμα:
  Πρώτον, το ελληνικό χρέος όφειλε να αναδιαρθρωθεί αμέσως μετά την εκδήλωση της κρίσης και όχι το Μάρτιο του 2012, καθώς η καθυστέρηση επέτρεψε στους ιδιώτες επενδυτές να μειώσουν την έκθεσή τους στο ελληνικό χρέος, μετακυλώντας το στους επίσημους πιστωτές.

  Δεύτερον, το ΔΝΤ αποδέχθηκε ότι οι μακροοικονομικές υποθέσεις για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους αποδείχθηκαν ιδιαίτερα αισιόδοξες. Όπως ομολόγησε και παλαιότερα το ΔΝΤ, είχε υποτιμήσει το δημοσιονομικό πολλαπλασιαστή και κατά συνέπεια τις επιπτώσεις της λιτότητας και των δημοσιονομικών περικοπών στην οικονομική ανάπτυξη.

  Τρίτον, το ΔΝΤ υπογράμμισε (με την έκθεση) τα διαφορετικά συμφέροντα εντός της Ευρωζώνης, συμπεριλαμβανομένων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) και των μεμονωμένων πιστωτών, όπως της Γερμανίας.

  Στο εν λόγω άρθρο τονίζεται ότι η έκθεση επικρίνει παράλληλα την αδυναμία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την προώθηση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα, όπως και την αγορά κρατικών ομολόγων από την ΕΚΤ, που μείωσε την αποτελεσματικότητα της αναδιάρθρωσης του ιδιωτικού χρέους.

  Στη συνέχεια σημειώνεται ότι ένας από τους λόγους που διατυπώθηκαν για τη δημοσιοποίηση της έκθεσης του ΔΝΤ ήταν η ενδεχόμενη βούληση του Ταμείου να προκαλέσει την έξοδό του από την τρόικα. Κάτι τέτοιο, όπως σημειώνεται, δεν μοιάζει ωστόσο πιθανό, καθώς το ΔΝΤ είχε την ευκαιρία να απομακρυνθεί κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων για το κυπριακό σχέδιο διάσωσης και επέλεξε τελικά να συμμετάσχει.

  Ένα άλλο ενδεχόμενο, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο, είναι ότι το ΔΝΤ επιχείρησε να ανακτήσει μέρος της αξιοπιστίας που είχε απολέσει από τα λάθη του πρώτου σχεδίου διάσωσης για την Ελλάδα, προσθέτοντας ότι τα ίδια ωστόσο λάθη επαναλήφθηκαν από την τρόικα και στο πρόσφατο σχέδιο διάσωσης για την Κύπρο. Οι υποθέσεις μάλιστα πάνω στις οποίες βασίσθηκε το κυπριακό σχέδιο διάσωσης, όπως επισημαίνεται, είναι οι ίδιες που είχε χρησιμοποιήσει η τρόικα για την Ελλάδα, καθιστώντας πιθανή τη διαγραφή μέρους του κυπριακού χρέους τα επόμενα χρόνια.

  Πάντα σύμφωνα με το συγκεκριμένο άρθρο, την καλύτερη εξήγηση για την απόφαση δημοσιοποίησης της έκθεσης από το ΔΝΤ έδωσε ο Mark Dow, πρώην οικονομολόγος του Ταμείου, ο οποίος θεωρεί ότι το ΔΝΤ επιχειρεί να αλλάξει πολιτική, χρησιμοποιώντας τα διδάγματα για την αναδιάρθρωση χρέους.

  Τέλος, τονίζεται ότι η επιρροή του ΔΝΤ στις ασκούμενες πολιτικές στην Ευρωζώνη είναι περιορισμένη λόγω και της περιορισμένης οικονομικής συνεισφοράς του στα σχέδια διάσωσης και τονίζεται: Το ΔΝΤ εξάλλου, καθ’ όλη τη διάρκεια του περασμένου έτους, είχε εκφράσει την αντίθεσή του στην επιβολή μιας εμπροσθοβαρούς λιτότητας και των αρνητικών συνεπειών της στην οικονομική ανάπτυξη. Αντίθετα, είχε προκρίνει την ανάγκη μιας όσο το δυνατό συντομότερης αναδιάρθρωσης του χρέους, κάτι που εφαρμόσθηκε εν μέρει στο κυπριακό σχέδιο διάσωσης.

  Το κυπριακό σχέδιο απηχεί εν μέρει τις απόψεις του ΔΝΤ, καθώς επέβαλε την κατ’ αρχήν συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στη διάσωση, περιορίζοντας τα ποσά δανεισμού της χώρας, όπως αναφέρεται.


Πηγή

ΕΙΔΗΣΗ 3η


Έκκληση προς τους Ευρωπαίους να εργαστούν ώστε να μην χρειάζονται την βοήθεια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), απηύθυνε ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αναγνωρίζοντας ότι αυξάνεται η δυσαρέσκεια για την παρουσία του ΔΝΤ στην Ευρώπη.

«Γενικά, υπάρχει αυξανόμενη δυσαρέσκεια για την ισχυρή εστίαση του ΔΝΤ στην Ευρώπη. Πρέπει να καταβάλουμε κάθε προσπάθεια προκειμένου να θέσουμε την κατάσταση υπό έλεγχο ώστε να μην έχουμε ανάγκη πλέον (την βοήθεια του ΔΝΤ)», δήλωσε ο κ. Σόιμπλε, απευθυνόμενος στο Συμβούλιο Οικονομικών του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος.


πηγή


NOIAZOMAI - ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΙΩΣΗΦ: ΤΙ ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

 Ο Γέροντας Ιωσήφ ο Βατοπεδινός, που κοιμήθηκε στο Άγιον Όρος την 1η Ιουλίου 2009 μ.Χ., τα είχε δει όλα: την Οικονομική Κρίση, την Πολιτειακή Ανωμαλία, την ξαφνική Απόσυρση του Διεθνούς Κεφαλαίου, τις Απολύσεις, τη Φτώχεια, την Τουρκική Εισβολή σε ώρα αδυναμίας της Ελλάδος, τη Ρωσική σφοδρή Αντεπίθεση, τη Νίκη των Ρώσων και την ήττα της Τουρκίας, την απάντηση Αμερικανών-Νατοϊκών, τον φονικότατο Παγκόσμιο Πόλεμο στον οποίο δεν θα πάρει μέρος η Ελλάδα, την Έγερση του Κεκοιμημένου Βυζαντινού μας Βασιλέως, την Ειρήνη, τον τελικό Θρίαμβο του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας και μετά από δεκαετίες, την φοβερή Έλευση του Αντιχρίστου, αφού πρώτα έχει κηρυχθεί η Ορθοδοξία παντού!

ΜΗ ΦΟΒΗΘΕΙΤΕ! ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΚΑΙ Η ΣΚΕΠΗ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΜΙΚΡΗ ΜΑΣ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟ! 
Πάνω από τα μικρά καντηλάκια της μεγάλης Αλήθειας! 
Της Ορθοδοξίας!
http://www.noiazomai.net                              http://attikanea.blogspot.gr/2013/06/binteo_11.htmlΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.