Παρασκευή 8 Αυγούστου 2014

Αλέξης Τσίπρας: «Να παραδειγματιστούμε από την αγιορείτικη ζωή»

Διαύλους με την Εκκλησία ανοίγει ο Αλέξης Τσίπρας από το Αγιο Ορος.
Ανοίγματα προς πάσα κατεύθυνση κάνει η ηγεσία της Κουμουνδούρου, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα να πραγματοποιεί στο πλαίσιο αυτό από χθες επίσκεψη στο Αγιον Ορος επιχειρώντας να δημιουργήσει διαύλους με την Εκκλησία.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κατά τη χθεσινή επίσκεψή του στο Αγιον Ορος
Αλέξης Τσίπρας: «Να παραδειγματιστούμε από την αγιορείτικη ζωή»
Ηταν τον περασμένο Ιανουάριο κατά τη συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο όταν ο Αλέξης Τσίπρας είχε εκφράσει για πρώτη φορά την επιθυμία του να επισκεφθεί την Αθωνική Πολιτεία. Οι γέφυρες προς το συγκεκριμένο ακροατήριο είχαν εξάλλου πέσει από τον Δεκέμβριο του 2013 με αφορμή τη συνάντηση που είχε ο κ. Τσίπρας με εκπροσώπους του Αγίου Ορους στην Αθήνα οι οποίοι του είχαν εκθέσει και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.
«Ο ειλικρινής σεβασμός με τον οποίο προσεγγίζουμε την ιστορία σας μάς οδηγεί στη διάθεση να είμαστε αρωγοί στις ανάγκες της ιεράς σας κοινότητας από όποια θέση ο ελληνικός λαός επιλέξει να έχουμε ευθύνη στο απώτερο μέλλον» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας κατά την άφιξή του χθες στο Αγιον Ορος.
Δεν παρέλειψε μάλιστα να επισημάνει πως όλοι μπορούν να παραδειγματιστούν από τα στοιχεία της αγιορείτικης ζωής, ενώ αναφερόμενος στην απόφασή του να μεταβεί εκεί επεσήμανε: «Λένε πολλοί ότι όποιος δεν έχει επισκεφθεί το Αγιον Ορος αδικεί τον εαυτό του. Εμείς, λοιπόν, επειδή δεν θα θέλαμε να είμαστε άλλο αδικημένοι, ήρθαμε».
Κατά τη μετάβασή του στη Μονή Αγίου Παύλου δεν έλειψαν μάλιστα αναφορές από τον μοναχό Νικόδημο στον ιστορικό ηγέτη του ΚΚΕ Χαρίλαο Φλωράκη, ο οποίος όταν τους επισκέφθηκε το 1995 είχε πει: «Εσείς πιστεύετε στη σωτηρία στον άλλο κόσμο, εμείς δεν πιστεύουμε ότι προλαβαίνουμε για τη σωτηρία σε αυτόν τον κόσμο, οπότε έχουμε κάτι κοινό». Σχολιάζοντας από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε πως «εμείς αισιοδοξούμε ότι θα τα καταφέρουμε και σε αυτόν τον κόσμο».
 Στο πλαίσιο της επίσκεψης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε συνάντηση με τον διοικητή του Αγίου Ορους καθώς και με εκπροσώπους κρατικών υπηρεσιών της περιοχής όπως του Λιμεναρχείου και του Πυροσβεστικού Σταθμού.
Με αφορμή πάντως τις κινήσεις αυτές της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ γίνεται λόγος για μεγάλο στοίχημα. Ο κ. Τσίπρας καλείται να ισορροπήσει σε δύο βάρκες προκειμένου να προσελκύσει πιο συντηρητικούς ψηφοφόρους και να διατηρήσει σχέσεις με την Εκκλησία, αλλά ταυτόχρονα να μην εμφανιστεί πως απομακρύνεται από βασικές θέσεις του κόμματος, μεταξύ των οποίων ο διαχωρισμός Κράτους και Εκκλησίας ή η φορολόγηση της εκκλησιαστικής περιουσίας.

ΕΠΑΦΕΣ. Στελέχη της Κουμουνδούρου εδώ και καιρό διατηρούν επαφές με την αθωνική κοινότητα. Ο βουλευτής Θεσσαλονίκης του κόμματος Γιάννης Αμανατίδης, ο οποίος συνόδευε και τον κ. Τσίπρα, μεταβαίνει συχνά στην περιοχή, ενώ είναι χαρακτηριστικό πως η εκλεγείσα περιφερειάρχης Αττικής με την υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ Ρένα Δούρου είχε σπεύσει να δώσει συνέντευξη στο «Αγιορείτικο Βήμα».       http://www.tanea.gr/news/politics/article/5148286/na-paradeigmatistoyme-apo-thn-agioreitikh-zwh/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου