Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

Κόρινθος: Στον Εισαγγελέα φτάνει η «κόντρα» για τα δάκρυα του Ιησού.

Με θλίψη παρακολουθεί κανείς την κόντρα που έχει ξεσπάσει στην Κορινθία για τα «δάκρυα του Ιησού» στον Άγιο Νικόλαο του Ασπροκάμπου. 
Οι κάτοικοι καταγγέλλουν απίστευτες αναφορές απο την πλευρά του Μητροπολίτη ο οποίος βέβαια σε αναφορές του στο ΑΠΕ και σε κανένα άλλο μέσο (έχει ζητηθεί επισταμένως, η Μητρόπολη όμως συνεχίζει να στέλνει σε email μόνο το πρόγραμμα του) κάνει λόγο για «κατοίκους που δεν επιτρέπουν την είσοδο στην εκκλησία και τη μεταφορά του Εσταυρωμένου» ξεπερνώντας και μην απαντώντας στα όσα εκείνοι καταγγέλλουν περι «απειλής» ακόμα για την μετάθεση του ιερέα ή ακόμα και το κλείδωμα της εκκλησίας.
iisous
Το απόγευμα της Τρίτης οι κάτοικοι συγκρότησαν ομάδες περιφρούρησης έχοντας την πληροφορία πως εκπρόσωποι της Μητρόπολης θα μεταβούν στο χωριό για να μεταφέρουν τον Εσταυρωμένο σε χώρο της Μητρόπολης παρ οτι οι κάτοικοι αντιπροσωπεία των οποίων είχαν επισκεφτεί την ίδια ημέρα το Σεβασμιότατο στην Κόρινθο, είχαν ζητήσει η όποια εξέταση απο ειδικούς να γίνει στο χώρο της Εκκλησίας .

Οι αναφορές του Μητροπολίτη Κορίνθου δε περι μη διαφημίσεως του ζητήματος όταν ο ίδιος έσπευσε να προσκυνήσει και να δει απο κοντά το «θαύμα» με συνοδεία φωτογράφου και τηλεοπτικής κάμερας , είναι ένα ακόμα σημείο που προκαλεί αλγεινή εντύπωση στην όλη ιστορία.
Η συνέχεια πάντως του «ιερού πολέμου» όπως αρχικά έγραψε το inagreece.gr (Κορινθία: «Ιερός πόλεμος» για τον Ιησού που δακρύζει (;)) είναι η κατάθεση αναφοράς στον εισαγγελέα απο την πλευρά των κατοίκων η οποία είναι ιδιαιτέρως αιχμηρή και προκλήθηκε απο τις αναφορές του κ. Διονύσιου που τους αφορούσαν στο ΑΠΕ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ
ΑΝΑΦΟΡΑ – ΑΙΤΗΣΗ
Κατοίκων Ασπροκάμπου Κορινθίας, ενοριτών του ιερού Ναού Αγίου Νικολάου.
ΠΡΟΣ:
1. Την Ιερά Μητρόπολη Κορινθίας .
2. Την Ιερά Σύνοδο και την Ιερά Μητρόπολη Αθηνών .
3. Το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων .
4. Την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου .
5. Τον κ. Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας.
6. Το Δήμαρχο Σικυωνίων .
7. Τους κ.κ. Βουλευτές του Νομού Κορινθίας.
8. Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης .
κ. Εισαγγελία Πρωτοδικών Κορινθίας
Ασπρόκαμπος 18.02.2015
Οι υπογράφοντες κάτοικοι Ασπροκάμπου,ενορίτες της ενορίας Αγίου Νικολάου, θεώρησαν αναγκαία την παρούσα αναφορά-αίτησή τους προς όλους τους αρμόδιους φορείς και αρχές προκειμένου να ενημερώσουν και να ζητήσουν την παρέμβαση ενός εκάστου στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του.
1. Στο χώρο του Ιερού του Ναού του Αγίου Νικολάου του χωριού μας φυλάσσεται από της ιδρύσεως του Ιερού Ναού o «εσταυρωμένος» ο οποίος, μεταξύ άλλων εικόνων και λοιπών αντικειμένων λατρείας αποτελεί ιερό κειμήλιο του χωριού. Το ιερό αυτό κειμήλιο μεταφέρεται από γενιά σε γενιά και αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του Ιερού Ναού και της θρησκευτικής κληρονομιάς των προγόνων μας.
2. Πριν από λίγες εβδομάδες παρατηρήθηκε ότι από διάφορα σημεία στο Σώμα του Εσταυρωμένου έβγαινε ένα λευκό άοσμο υγρό το οποίο κυλούσε και κατέληγε στα πόδια της απεικόνισης του Εσταυρωμένου Χριστού. Το φαινόμενο είναι ορατό με γυμνό μάτι και αντιληπτό με την πρώτη ματιά.
3.Με πρωτοβουλία της επιτροπής του ναού, του ιερέα πατήρ Αναστάσιου και χωρίς καμιά δημοσιότητα ενημέρωσαν την Ιερά Μητρόπολη Κορινθίας και ζήτησαν ευθύς εξ αρχής την παρέμβασή της προκειμένου να παρατηρηθεί και εξεταστεί το ιερό κειμήλιο από αρμόδιους επιστήμονες και να διενεργηθούν οι απαραίτητες εργαστηριακές εξετάσεις έτσι ώστε να παρασχεθεί τεκμηριωμένη εξήγηση του φαινομένου.
4. Μετά πάροδο περίπου 20 ημερών και συγκεκριμένα στις 16/02/2015 επισκέφτηκε το χωριό μας ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κορινθίας κ.Διονύσιος επικεφαλής κλιμακίου κληρικών και παρατήρησαν το φαινόμενο. Το κλιμάκιο αυτό δεν συνοδευόταν από κάποιον ειδικό επιστήμονα και παρά τη σθεναρή απαίτηση των κατοίκων να εξεταστεί το ιερό κειμήλιο επί τόπου από ειδικούς επιστήμονες και να διενεργηθούν εργαστηριακές εξετάσεις, ο σεβασμιότατος γνωστοποίησε στους κατοίκους την πρόθεσή του να αφαιρέσει το ιερό κειμήλιο από το Ναό, να το απομακρύνει από το χωριό και να το μεταφέρει προς εξέταση σε χώρο της Ιερας Μητρόπολης Κορίνθου και
συγκεκριμένα στο παρεκλήσι για περεταίρω παρακολούθηση και εκτίμηση .
5. Οι κάτοικοι εκδήλωσαν αμέσως και αυθόρμητα την καθολική αντίρρησή τους στην απομάκρυνση του ιερού κειμηλίου από το χώρο του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου. Ο σεβασμιότατος τότε διέταξε τη σφράγιση του Ιερού Ναού με κλειδιά και απαγόρευσε την είσοδο οποιουδήποτε .
6.Την επόμενη μέρα επιτροπή των κατοίκων μετέβη στην Ιερά Μητρόπολη και επανέλαβε το καθολικό αίτημα των ενοριτών να εξεταστεί το ιερό κειμήλιο από κάθε αρμόδιο επιστήμονα επί τόπου και να ανοίξει πάλι η εκκλησία του χωριού χωρίς να απομακρυνθεί ο εσταυρωμένος από το χώρο του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου.
7. Ο Σεβασμιότατος, πλήρης εκνευρισμού, απέρριψε κατηγορηματικά το αίτημα των κατοίκων, δήλωσε στην επιτροπή ότι εκείνος είναι ο μόνος αρμόδιος και κάλεσε τα μέλη της να γυρίσουν στο χωριό τους.Συγκεκριμένα ανέφερε : Aν είσεστε σωστοί χριστιανοί, πρέπει να μεταβείτε στον Ιερό Ναό και να μου μεταφέρεται οι ίδιοι τον Εσταυρωμένο στην Μητρόπολη.
Σε διαφορετική περίπτωση θα αναγκαστεί να ζητήσει την συνδρομή του εισαγγελέα ώστε να μεταφερθεί ο Εσταυρωμένος στην Μητρόπολη.
 Ακόμα δήλωσε οτι αν δεν αλλάξουμε την στάση μας μπορεί να μεταθέσει τον Ιερέα και να κλείσει την εκκλησία.
8. Το βράδυ της ίδιας μέρας διάφορα μέσα ενημέρωσης, τοπικής και πανελλήνιας εμβέλειας, μεταξύ των οποίων και ο Ραδιοφωνικός Σταθμός «ΒΗΜΑ f.m. 99,5 » μετέδιδαν ως δήλωση του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Κορινθίας τον ισχυρισμό ότι οι κάτοικοι του Ασπροκάμπου περιφρουρούν τον ιερό Ναό, δεν επιτρέπουν την εξέταση του Ιερού κειμηλίου από ειδικούς και αρνούνται να επιτρέψουν τη λήψη δείγματος από το υλικό του ιερού κειμηλίου προκειμένου να διενεργηθούν εργαστηριακές αναλύσεις.
9. Οι παραπάνω ισχυρισμοί δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και αποτελούν προσβολή σε βάρος μας ως κατοίκων, πολιτών και ενοριτών. Ο Ιερός Ναός του Αγίου Νικολάου δεν περιφρουρείται και είναι προσβάσιμμο.ς
10.Υπό τα δεδομένα αυτά θεωρήσαμε αναγκαία τη σύνταξη και την υποβολή της παρούσης αναφοράς σε κάθε αρμόδιο φορέα για να τον ενημερώσουμε και για να ζητήσουμε την παρέμβαση ενός εκάστου στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του.
Καθολικό αίτημα των κατοίκων είναι να εξεταστεί με επιμέλεια και σύμφωνα με τους κανόνες της επιστήμης και της τέχνης το Ιερό κειμήλιο στον φυσικό τόπο φύλαξής του, δηλαδή στο χώρο του Ιερού Ναού του Αγίου.Επαναλαμβάνουμε παράλληλα την κατηγορηματική άρνησή μας στην καθ’ οιονδήποτε τρόπο απομάκρυνση του ιερού κειμηλίου και ενθυμήματος των προγόνων μας από το χώρο του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου είτε προσωρινά είτε οριστικά.
11. Την παρούσα κοινοποιούμε και στην αρμόδια εισαγγελική αρχή για ενδεχόμενες δικές της ενέργειες,καθώς και στα μέσα μαζικής επικοινωνίας για τη σωστή ενημέρωση του κοινού.
Με κάθε τιμή
ΟΙ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΕΣ
* Στην παραπάνω αναφορά επισυνάπτεται έντυπο με υπογραφές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου