Δευτέρα 14 Μαρτίου 2016

Αιφνιδιαστική κίνηση: Ο Πούτιν αποσύρει τα ρωσικά στρατεύματα από τη Συρία.

Την εντολή να αρχίσει η απόσυρση του κύριου όγκου των ρωσικών δυνάμεων στη Συρία έδωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν στις ένοπλες δυνάμεις.Αιφνιδιαστική κίνηση: Ο Πούτιν αποσύρει τα ρωσικά στρατεύματα από τη Συρία
Η ρωσική στρατιωτική επέμβαση σε μεγάλο βαθμό έχει πετύχει τους στόχους της, ανέφερε ο Ρώσος πρόεδρος, σε συνάντηση στο Κρεμλίνο, με τους υπουργούς Αμυνας, Σεργκέι Σόιγκου και Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ.Η απόσυρση των ρωσικών δυνάμεων πρέπει να ξεκινήσει την Τρίτη, τους είπε ο Πούτιν, ενώ παράλληλα έδωσε εντολή να ενισχυθεί ο ρόλος της Μόσχας στην ειρηνευτική διαδικασία για τον τερματισμό των συγκρούσεων στη Συρία.© kremlin.ru
«Θεωρώ ότι οι στόχοι που είχε θέσει το υπουργείο Αμυνας γενικά έχουν επιτευχθεί. Για αυτό δίνω εντολή να ξεκινήσει η απόσυρση του κύριου όγκου των στρατιωτικών δυνάμεών μας από τα εδάφη της Συρίας, ξεκινώντας από αύριο», είπε ο Πούτιν κατά τη διάρκεια της συνάντησης, σύμφωνα με το Reuters. Η αεροπορική και η ναυτική βάση της Ρωσίας στη Συρία θα συνεχίσουν να λειτουργούν, πρόσθεσε ο Πούτιν, σύμφωνα με το RT.
Ο Πούτιν τηλεφώνησε στον Σύρο ομόλογό του, Μπασάρ αλ-Ασαντ, για να τον ενημερώσει για αυτή την απόφασή του, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ. O Σύρος πρόεδρος συμφώνησε με αυτή την κίνηση.
Η Μόσχα ξεκίνησε τις επιχειρήσεις στη Συρία στις 30 Σεπτεμβρίου πέρυσι. Αυτή η κίνηση, όπως είχε δηλώσει παλιότερα ο Πούτιν, ήταν σε συνάρτηση με το επίσημο αίτημα που είχε κάνει στη Ρωσία ο Ασαντ.

Πηγές: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου