Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

H Κριμαία θα είναι το προπύργιο των ρωσικών πυρηνικών;

Μέσα στις επόμενες μέρες ο Πρόεδρος της Ουκρανίας,Πέτρο Ποροσένκο,θα κάνει τα πάντα για να πείσει τους Δυτικούς φίλους του,ότι η Ρωσία αποτελεί τη κύρια απειλή για όλο τον κόσμο.
Ο Ουκρανός πρόεδρος βρίσκεται ήδη στις ΗΠΑ για τη Σύνοδο της Διεθνούς Πυρηνικής Ασφάλειας
 που θα γίνει από 1-2 Απριλίου.Крым станет ядерным бастионом России?
Σύμφωνα με τον ουκρανό πολιτικό αναλυτή Taras Chornovil, δήλωσε στη «Gazeta.ru» ότι στις ΗΠΑ,ο Ποροσένκο θα ανακοινώσει, ότι στο εγγύς μέλλον η Ρωσία μπορεί να αναπτύξει πυρηνικά όπλα στην Κριμαία.
Νωρίτερα το Μάρτιο, ο Ουκρανός πρόεδρος δήλωσε ότι ο ρωσικός στρατός έχει ήδη φέρει πυραύλους στην Κριμαία, ικανούς να μεταφέρουν πυρηνικές κεφαλές.
Προφανώς, ο Ποροσένκο προσπαθεί να κάνει μια ειδική εντύπωση στον επικεφαλής του Πενταγώνου Άστον Κάρτερ, ο οποίος ήταν μέλος μιας ομάδας εργασίας για την εναρμόνιση του μνημονίου της Βουδαπέστης. Σύμφωνα με το έγγραφο, που υπογράφηκε το 1994, η Ουκρανία έχει δεσμευτεί να εξαλείψει στο έδαφός της, ολόκληρο το Σοβιετικό πυρηνικό οπλοστάσιο, για να τον στείλει στη Ρωσία, καθώς και να υπογράψει τη Συνθήκη για τη Μη Διάδοση των Πυρηνικών Όπλων.
Σύμφωνα με τον Ποροσένκο, η Ουκρανία έχει εκπληρώσει όλες τις προϋποθέσεις και τη μετάβαση της Κριμαίας στη Ρωσία,η οποία παραβιάζει τους όρους της Βουδαπέστης, και δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την πλήρη σύγκρουση στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας.
Φυσικά τα επιχειρήματα του Ποροσένκο χωλαίνουν και με την ευκαιρία ότι η Ρωσία δεν θέλει να παραστεί σε αυτή την Σύνοδο,του δίνει την άνεση να αναπτύξει πιο εύκολα τις απόψεις του.
Εδώ είναι το σχόλιο της άρνησης της Ρωσίας, του γραμματέα του Ρώσου προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ: «Το ζήτημα της πυρηνικής ασφάλειας είναι πολύ επίκαιρο. Ωστόσο, η Μόσχα πιστεύει ότι η μελέτη των ζητημάτων που σχετίζονται με την πυρηνική ασφάλεια απαιτεί  κοινές προσπάθειες και την αμοιβαία εξέταση των συμφερόντων και των θέσεων κατά τη διάρκεια των προκαταρκτικών εργασιών. Η ειδική αλληλεπίδραση του ελλείμματος στην προκαταρκτική 
μελέτη των ζητημάτων και θεμάτων της Συνόδου Κορυφής που είχαμε δεν υπήρξαν κοινές απόψεις, οπότε σε αυτή την περίπτωση  δεν υπάρχει συμμετοχή της ρωσικής πλευράς ».
Σε κάθε περίπτωση, τα Δυτικά μέσα ενημέρωσης θα μπουν στον πειρασμό να ερμηνεύσουν την απουσία της Ρωσίας κατά τη σύνοδο κορυφής, ως έμμεση επιβεβαίωση της δήλωσης του Ποροσένκο.
Και πραγματικά δεν υπάρχει ανάγκη για τη χώρα μας να αναπτύξει πυρηνικά όπλα στην Κριμαία;
Ο αρχισυντάκτης της «Εθνικής Άμυνας», Ιγκόρ Korotchenko ,λέει ότι εάν είναι απαραίτητο,η Ρωσία θα τοποθετήσει εκεί, και πυρηνικά όπλα.
Η Ουκρανία δεν μπορούν να θρέψει τους πολίτες της,είναι η μαύρη τρύπα της Ευρώπης,οπότε το ΝΑΤΟ δεν θα τολμήσει να τοποθετήσει σε μια τέτοια χώρα ένα πυρηνικό όπλο.
Πιστεύω ότι η Ρωσία μπορεί ακόμη και να αναπτύξει πυρηνικά όπλα στην Κριμαία - λέει ο 
κορυφαίος ειδικός του Κέντρου Στρατιωτικής-Πολιτικών Σπουδών της Μόσχας, Μιχαήλ Αλεξάντροφ -. Όπως και στην περιοχή του Καλίνινγκραντ.Οπως και σε πλοία που βρίσκονται σε διεθνή ύδατα.
Η παγκόσμια κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη,πρακτικά υπάρχει ένας νέος ψυχρός πόλεμος εναντίον της Ρωσίας.Ανά πάσα στιγμή η κατάσταση κατά μήκος των συνόρων μας, μπορεί να είναι πολύ θερμή.Ως εκ τούτου, πρέπει να έχουμε ένα ισχυρό αποτρεπτικό αποτέλεσμα.Στην Κριμαία, είναι λογικό να τοποθετήσουμε τακτικά πυρηνικά όπλα, τα οποία είναι απαραίτητα για τη διεξαγωγή ενός περιορισμένου πυρηνικού πολέμου στην Ευρώπη. Θα μπορούσαν να καταστρέψουν μεγάλες ομάδες αεροδρομίων του εχθρού, κέντρα επικοινωνιών και ούτω καθεξής.
Πρέπει να τοποθετηθούν στην Κριμαία αεροπλάνα Su-22 που να φέρουν πυραύλους Κρουζ.με πυρηνικές κεφαλές. Εάν είναι απαραίτητο, θα μπορούσαν να χτυπήσουν το βάθος της Ευρώπης. 
Δεδομένου ότι έχουμε νέους X-101 πυραύλους, μπορούμε να χτυπήσουμε στρατιωτικούς στόχους στην Αγγλία και τη Γαλλία.Το ΝΑΤΟ διαθέτει πυρηνικά όπλα στην Ευρώπη σε Ευρωπα'ι'κές χώρες.
 Για να αντισταθμιστεί αυτό, είναι απαραίτητο να υπάρχουν τακτικές πυρηνικές δυνάμεις ικανές να κτυπήσουν το έδαφος  των χωρών του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη.
Ακόμα κι αν δεν αναπτύξουμε πυρηνικά στην Κριμαία,έχουμε τόσους πυρηνικούς πυραύλους,που σε έκτακτη ανάγκη μπορούν να ανταποκριθούν σε πυρηνικό πόλεμο.
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΡΩΣΙΚΟ SV PRESSA:Corfiatiko.blogspot.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου