Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2016

Επιμένουν για Αρχιερέα στο Ισραήλ χωρίς να έχει κατασκευαστεί ο 3ος Ναός.Πόσο κοντά βρισκόμαστε στην ανακοίνωση του Αντίχριστου σαν παγκόσμιου ηγέτη;

Ένα σημαντικό βήμα ελήφθη πρόσφατα από την οργάνωση Σανχεντρίν,που επέλεξε προληπτικά για Αρχιερέα (Kohen Gadol)τον Ραβίνο Baruch Kahane.Η επιλογή έγινε για προληπτικούς λόγους για την περίοδο του Γιομ Κιπούρ.Rabbi Baruch Kahane, shown here offering the Omer (barley) sacrifice to God in the heart of the Old City of Jerusalem, has been appointed as High Priest by the nascent Sanhedrin. (Photo: Abba Richman)
Αν η κυβέρνηση επιτρέψει την πρόσβαση των Εβραίων στο Όρος του ναού, θα πρέπει σύμφωνα με το δίκαιο τουTorah(Τορά) να γίνουν οι θυσίες.

Ο Ραβίνος Καχέην είναι πεπεισμένος ότι, αν αυτό συμβεί,τότε η υπηρεσία του Ναού θα μπορούσε να ξεκινήσει σελιγότερο από μία εβδομάδα.
Ο Ραβίνος Καχέην είναι εξέχον ακαδημαϊκός, γνώστης στην περίπλοκη νομοθεσία που αφορά το αντικείμενο της υπηρεσίας του Ναού.

Ανήκει στο Ινστιτούτου Berurah Halacha, που θέσπισε ο Ραβίνος Aβραάμ Ισαάκ HaCohen Kook, ο πρώτοςΑρχιραββίνος του Ισραήλ, ο οποίος ασχολείται με την διαλεύκανση του εβραϊκού νόμου από τις Ταλμουδικές πηγές(προφορικό δίκαιο).. Έχει παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο σε όλες τις ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ των υπηρεσιών του Ναού έωςσήµερα.Kohanim blowing silver trumpets in a reenactment of a Temple service. (Photo: The Temple Institute)
Φέτος υπάρχει μεγάλη δραστηριότητα για να συσταθεί ένα σχολείο για την εκπαίδευση ανδρών της ιερατικής τάξης στις λεπτομέρειες της υπηρεσίας του Ναού.Πρέπει να μάθουν να εκτελούν αναπαραστάσεις όπως οι θυσίες του Πάσχα.
Ο Ραββίνος Hillel Weiss, εκπρόσωπος της ομάδας Σανχεντρίν, εξήγησε στο Breaking News του Ισραήλ τηναναγκαιότητα για την επιλογή ενός αρχιερέα, ακόμη και ελλείψει του 3ου Ναού.
«Δεν χρειαζόμαστε ένα θαυμαστό περιστατικό, όπως η ξαφνική εμφάνιση ενός ναού που κατεβαίνει] από τον ουρανόεπάνω στο Όρος του Ναού να λάβουμε τηνσχετική απόφαση  εξήγησε ο ραβίνος Weiss.
«Το μόνο εμπόδιο που αποτρέπει την υπηρεσία του Ναού σήμερα είναι το πολιτικό ζήτημα. Εάν  ξαφνικά θα αλλάξει,όπως θα μπορούσε κάλλιστα, εμείς θα πρέπει να αρχίσουμε αμέσως την υπηρεσία του ναού. Είναι, συνεπώς,απαραίτητο να έχουμε έναν υποψήφιο έτοιμο να γεμίσει το
 ρόλο του αρχιερέα, ειδικά τώρα που έχουμε Αρχιερέα έτοιμο να εξυπηρετήσει στο Ναό
Ο Ραββίνος, Yisrael Ariel, ιδρυτής και επικεφαλής του Ινστιτούτου του Ναού,δήλωσε στο  Breaking Israel News ότι ήταν απαραίτητο για το Σανχεντρίν να επιλέξει ένα Γκαντόλ Kohen(Αρχιερέα).


«Αυτό είναι σίγουρα κάτι που πρέπει να κάνουμε τώρα ως θρήσκοι Εβραίοι. Επιλέγοντας έναν Αρχιερέα και όλες οι προετοιμασίες για την υπηρεσία του ναού είναι  εντολές,  είναι καθήκον μας σύμφωνα με το Torah(Τορά),» είπε ο ραβίνος Ariel.
«Δεν είναι ένα θέμα άποψης. Είναι γραμμένο ρητά στην Τορά και, ακριβώς όπως οποιαδήποτε από τις άλλες  γραπτές εντολές, στην Torah, πρέπει να επιλέξετε ένα Γκαντόλ Kohen(Αρχιερέα), για να κάνει όλες τις προετοιμασίες,ανεξάρτητα από το αν υπάρχει ένας ναός που στέκεται τώρα
Ο Ραβίνος Καχέην ήταν απρόθυμος να συζητήσει την απόφαση του Σανχεντρίν.
«Η κατάσταση που επικρατεί στο Ορος του Ναού,θα μπορούσε να αλλάξει εν μία νυκτί. Σε κάθε περίπτωση, είναισαφές ότι πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι, να προετοιμαστούν οι ιερείς, να
έχουν τα πάντα έτοιμα
 Όταν ρωτήθηκε πόσο καιρό θα πάρει για να ξεκινήσουν οι θυσίες, αν ξαφνικά έγινε αποδεκτό,
εξέτασε προσεκτικά πριν απαντήσει.The altar built by the Temple Institute to be used in service in the rebuilt Third Jewish Temple. (Photo: The Temple Institute)
«Αν η κυβέρνηση αποφασίσει να το επιτρέψει, αυτό θα πάρει μόνο λίγες εβδομάδες για να κάνουμε  τις  προετοιμασίες, ακόμη και να το κάνουμε την περίοδο του Γιομ Κιπούρ είπε.
Οι δομές μπορεί να είναι προσωρινες και παρασκευασμένες σχεδόν εν μία νυκτί. Το μεγαλύτερο εμπόδιο είναι ηεκπαίδευση η kohanim, που φροντίζουμε  ήδη. Αφού οι ιερείς είναι καλά 
εκπαιδευμένοι, επιλέγοντας ένα Kohen Γκαντόλ(Αρχιερέα) και τη διδασκαλία του, ό, τι χρειάζεται να γνωρίζετε για τηνυπηρεσία του Γιομ Κιπούρ είναι σχετικά απλή και θα διαρκέσει μία εβδομάδα. Η υπηρεσία του Ναού που εκτελούνταιαπό το Γκαντόλ Kohen είναι πολύ απαιτητική, αλλά για ένα μορφωμένο kohen, δεν είναι υπερβολικά δύσκολο να μάθει να χρησιμεύσει ως Γκαντόλ Kohen(Αρχιερέας)
Οι θυσίες στο Όρος του Ναού,μπορεί να καθυστερήσουν και να μην γίνουν την περίοδο του Γιομ Κιπούρ,παρότι τα πρόβατα και τα βόδια που θα θυσιαστούν είναι έτοιμα.Οι Εβραίοι θα πρέπει να περιμένουν μέχρι την εποχή που θα ξεκινήσουν οι θυσίες.Οι θυσίες είναι νόμος του Κοσέρ,εξήγησε ο Ραβίνος Weiss.
Το Breaking Israel News διορθώνει ότι απόφαση του Σανχρεντίν για τον Αρχιερέα δεν είναι ακόμα επίσημη παρότι η πρόταση έχει γίνει και ο Ραββίνος  Baruch Kahane θα πρέπει να αποδεχτεί τον διορισμό.
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ BREAKING ISRAEL NEWS : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου