Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016

Αλέξιος: ''Ότι γράφεται δεν ανταποκρίνεται στην αλήθεια'' .

0trikala-6
Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης

Τέλος στα σενάρια φαντασίας που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου από διάφορα εκκλησιαστικά blogs, βάζει με ανακοίνωση - διάψευση που απέστειλε στο Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων Romfea.gr ο Σεβ. Μητροπολίτης από Καρθαγένης κ. Αλέξιος.
Παρακάτω ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση του κ. Αλεξίου στην οποία τονίζει τις ανακρίβειες και αναλήθειες που γράφονται.

ΔΙΑΨΕΥΣΗ
Επειδή από διάφορα διαδικτυακά μέσα συνεδέθη το όνομά μου με τη διαδοχή (ως μη ώφειλε) στην Ιερά Μητρόπολη Σταγών και Μετεώρων και προς αποκατάσταση της αληθείας επιθυμώ να διαβεβαιώσω τα ακόλουθα.
1) Η Ιερά Μητρόπολις Σταγών και Μετεώρων διαποιμαίνεται υπό ενός κατά πάντα αξίου και σεβασμίου Ιεράρχου, προς το πρόσωπον του οποίου δηλώ τον σεβασμό και την αγάπη μου.
2) Με όλον το Νομό Τρικάλων με συνδέει μια αγάπη πολλών ετών ενέκα της δεκατριετούς πνευματικής διακονίας μου στο χώρο. Αυτό είναι το μόνο αληθές γεγονός, αφού από εκεί ξεκίνησα την Εκκλησιαστική μου πορεία κοντά στο γέροντά μου. Τίποτε λιγώτερο, αλλά και τίποτε περισσότερο.
3) Με ευγενή και φιλάδελφη καλωσύνη η ΔΙΣ απεδέχθη αίτημά μου για την επανυπαγωγή μου στο κλίμα της Εκκλησίας της Ελλάδος, χωρίς να ζητώ τίποτε άλλο, και με γνώμονα την απρόσκοπτη διακονία μου στο χώρο της Εκκλησιαστικής εκπαιδεύσεως στην Ελλάδα.
Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρος Β΄ ανταποκρινόμενος εν αγάπη απέστειλε απαντητικώς προς την Ιεράν Σύνοδον το Κανονικόν Απολυτήριο Γράμμα, προκειμένου να επακολουθήσουν οι προβλεπόμενες διαδικασίες.
4) Οτιδήποτε άλλο λέγεται ή γράφεται ή εκφεύγει των ανωτέρω δεν ανταποκρίνεται στην αλήθεια.
+ Ο από Καρθαγένης Αλέξιος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου