ΡΟΛΟ'Ι'

Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2017

Nίκολιτς: Οι εκδηλώσεις που σχετίζονται με το τρένο είναι οι τελευταίες συσπάσεις της αμερικανικής κυβέρνησης!!! Τι απαντούν οι Αλβανοί. / ΕΚΤΑΚΤΟ! Οι Αλβανοί προκαλούν τη Σερβία με νάρκες και ομήρους!Ο Σέρβος πρωθυπουργός παρακαλεί να μην σκοτώσουν τους Σέρβους ομήρους και την ειρήνη στην περιοχή!

Μου φαίνεται ότι για τα γεγονότα που σχετίζονται με τα σιδηροδρομικά τραντάγματα, ευθλυνεται η απερχόμενη κυβέρνηση των ΗΠΑ, λέει ο πρόεδρος της Σερβίας,  Τόμισλαβ Νίκολιτς, μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας.
- Το θέμα του διαλόγου στις Βρυξέλλες, θα πρέπει τώρα να είναι μόνο για το  τρένο, ή της ελεύθερης κυκλοφορίας, αλλιώς δεν βλέπω τι πρέπει να διαπραγματευτεί η  Πρίστινα και την ΕΕ - δήλωσε ο πρόεδρος της Σερβίας.

Ο Νίκολιτς, δήλωσε ότι η ΕΕ πρέπει να απαντήσει, αν είναι  ακριβής η δήλωση του Πρωθυπουργού του Κοσσυφοπεδίου, Ίσα Μουσταφά, ότι το τρένο έπρεπε να σταματήσει με την έγκριση της Ένωσης.

Όπως είπε, οι μονάδες που εμφανίστηκαν χθες το βράδυ, με τις ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας ROSU, ήταν ένα σημάδι ότι οι Αλβανοί θέλουν πόλεμο.Δεν θέλουμε τον πόλεμο, αλλά είμαστε υποχρεωμένοι από το Σύνταγμα να προστατεύσουμε το  εδάφος και τους πολίτες. Κάθε νέα προσπάθεια θα τελειώσει άσχημα. Αυτό είναι που πιστεύουν ορισμένοι Αλβανοί και οι χορηγοί τους, - λέει.
http://www.blic.rs/vesti/politika/nikolic-dogadaji-vezani-za-voz-su-poslednji-trzaji-americke-administracije/14z1m23
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΕΡΒΙΚΗ BLIC:Corfiatiko.blogspot.com
Οπως μεταδίδει το Αλβανικό Koha.net το τρένο επέστρεψε στις 4 τα ξημερώματα στο Βελιγράδι,μετά από 19 ώρες ταξίδι.
https://koha.net/?id=27&l=151893


Ο Ανεξάρτητος βουλευτής, Ιλίρ Ντέντα,ανέφερε ότι ο Σέρβος Πρωθυπουργός Αλεξάνταρ Βούσιτς,ακολουθεί την πρακτκή της Ρωσίας στην Κριμαία,αφού προειδοποίησε για τελευταία φορά, ότι εάν οι Σέρβοι του Κοσσυφοπεδίου δεχτούν επίθεση τότε η Σερβία θα τους προστατεύσει.Ο στόχος του Βελιγραδλιου για το βόρειο Κόσοβο, είναι ακριβώς ο ίδιος όπως της Ρωσίας στη Κριμαία.

ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΣΕΡΒΙΚΗ BLIC ΚΑΙ ΤO KOSOBARIKO ΚΟΗΑ.ΝΕΤ: Corfiatiko.blogspot.com
 

ΕΚΤΑΚΤΟ! Οι Αλβανοί προκαλούν τη Σερβία με νάρκες και ομήρους!Ο Σέρβος πρωθυπουργός παρακαλεί να μην σκοτώσουν τους Σέρβους ομήρους και την ειρήνη στην περιοχή!

 
Ο Σέρβος πρωθυπουργός επεσήμανε ότι οι Αλβανοί προσπάθησαν να ανατινάξουν μέρος του σιδηροδρόμου. Πρώτα στέλνουν μια μονάδα έξω από την πόλη Lužane με τουφέκια στο Γιαρίνιε ,όπου επρόκειτο να περιμένουμε για το τρένο και συνελήφθησαν οι μηχανοδηγοί και οι επιβάτες.
φωτογραφία Tanjug
Ο πρωθυπουργός της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς,προγραμμάτισε  έκτακτη συνεδρίαση νωρίτερα σήμερα, στο Γραφείο Συντονισμού των Υπηρεσιών Ασφαλείας . Μετά την ολοκλήρωση ξεκίνησε την αντιμετώπιση της κατάστασης, ο πρωθυπουργός σε συνέντευξη Τύπου,είπε  για την κατάσταση στο Κόσοβο και τα Μετόχια.
Δεν είμαι απειλητικός, αλλά σας παρακαλώ να μην σκοτώσουν τους Σέρβους, τόνισε ο Πρωθυπουργός της Σερβίας.
Θα ήθελα να εκφράσω σε αυτούς ένα τελευταίο αίτημα να μην το πράξουν. Ας μην παίζουν και να μην ρίξουν κάτω ότι έχουμε χτίσει τόσο καιρό, την ειρήνη και την ασφάλεια. Μετά τις σοκολάτες και φαγητά κατσαρόλας, το σημερινό πρόβλημα  στο Voz είναι τραγικό, είπε ο Βούτσιτς. Η Σερβία επιθυμεί την ειρήνη.
Οι Αλβανοί στη συνέχεια αποστέλλονται με την έγκριση του ΝΑΤΟ με την επιθυμία να προκαλέσουν μια μεγάλης κλίμακας σύγκρουση σε αυτό το τμήμα της επικράτειας.
«Η απόφασή μου ήταν να σταματήσει το τρένο στο Ράσκας και να δείξουμε σε όλους ότι θέλουμε την ειρήνη ... Έκανα συνομιλία με τον Mogerinijevom  για να ενημερωθεί για την κατάσταση, και του είπα πόσο πολύ είμαστε απογοητευμένοι από την αντίδραση της ΕΕ».
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι θα ενημερώσει τη Ρωσία, την Κίνα και τις Ηνωμένες Πολιτείες για τα "παιχνίδια που έγιναν στο Κοσσυφοπέδιο."
Αυτή είναι η τελευταία προειδοποίηση στους Αλβανούς  στο Κόσοβο και τα Μετόχια δεν πρέπει να προσπαθήσουν να επιτεθούν στο σερβικό λαό στο Κόσοβο με όπλα, επειδή η Σερβία δεν θα επιτρέψει αυτές τις επιθέσεις, είπε ο Βούτσιτς.
"Παρακαλώ να ενεργήσουν υπεύθυνα, η ειρήνη είναι προς το συμφέρον όλων ... εγώ δεν γκρέμισα
 ό, τι έχουμε χτίσει για μεγάλο χρονικό διάστημα ... Το τρένο δεν αποτελεί απειλή για κανέναν,οι σοκολάτες δεν αποτελούν απειλή για κανέναν, δεν είναι  στιφάδο," είπε.

Μόνο παρακαλούμε να μην σκοτώσουν τους Σέρβους, αυτό είναι το μόνο που έχω να πω, δεν μπορώ να απαντήσω περαιτέρω σε  ερωτήσεις, Ο Βούτσιτς δήλωσε και τελείωσε το συνέδριο.
Σήμερα, ο κεντρικός σιδηροδρομικός σταθμός στο Βελιγράδι, για πρώτη φορά μετά από 18 χρόνια, μετακόμισε το τρένο για Κόσοβσκα- Μιτρόβιτσα.


Μετά την απελευθέρωση των βίντεο που δείχνουν πώς ένα άγνωστο πρόσωπο, βάζει νάρκες κατά μήκος των σιδηροτροχιών και την απειλή με τις εκρηκτικές ύλες που προορίζονται για το τρένο που έφυγε από το Βελιγράδι, οι ειδικές μονάδες της αστυνομίας του Κοσσυφοπεδίου ελέγχουν τα κομμάτια στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο.
http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/politika/aktuelno.289.html:644638-Vucic-Albanci-hteli-da-miniraju-prugu-i-pohapse-putnike-i-osoblje-voza
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΕΡΒΙΚΟ ΝOVOSTI: Corfiatiko.blogspot.com
Η κυβέρνηση του Κοσσυφοπεδίου βρίσκεται σε διαρκή σύνοδο, λόγω της αμαξοστοιχίας, η οποία μετά από 18 χρόνια μετακόμισε από το Βελιγράδι στη Κόσοβσκα Μιτρόβιτσα, ο Πρωθυπουργός Ίσα Μουσταφά αναφέρθηκε στο Πρίστινα Koha.net, για τον διαρκή συντονισμό με όλους τους αρμόδιους φορείς.
Επικαλούμενη κυβερνητικές πηγές, η πύλη Koha. αναφέρει ότι βρίσκονται στα γραφεία τους και οι υπουργοί Εσωτερικών, Σκεντέρ Χισένι και Υποδομών, Λούτφι Ζάρκου.
Αυτοί, όπως λέγεται, λαμβάνουν υπόψη την κατάσταση με το τρένο, που ξεκίνησε σήμερα το πρωί από το Βελιγράδι για τη Κόσοβσκα Μιτρόβιτσα και έχουν αναλυθεί τα επόμενα βήματα.
Σε αντίθετη περίπτωση, το τρένο,  θεωρείται παράνομο στην Πρίστινα, στις 16.30 έφτασε στην Ράσκα και περίπου στις 19.30 υποτίθεται ότι ήταν στην πόλη Κόσοβσκα -Μιτρόβιτσα, αλλά εξακολουθεί να βρίσκεται στη Ράσκα.
Στην Πρίστινα η ιστοσελίδα Ekspres ανέφερε ότι ο Πρόεδρος του Κοσσυφοπεδίου, Χασίμ Θάτσι,  "διέταξε" "πάση θυσία" να εμποδίσουν την είσοδο του τρένου,για τους " Σέρβους του Κοσσυφοπεδίου", αναφέρει το Kossev.info.
Ο υπουργός Εσωτερικών του Κοσσυφοπεδίου Σκεντέρ Χισένι και ο διευθυντής της Αστυνομίας του Κοσσυφοπεδίου Σπέντ Madžunija είπαν ότι «καμία άδεια" για την είσοδο του τραίνου  δεν δόθηκε για  «την εδαφική ακεραιότητα και την κυριαρχία".
Ειδικές μονάδες της αστυνομίας ROSU kososvske είναι απόψε και στο βόρειο τμήμα του Κοσσυφοπεδίου, αναφέρει ο δημοσιογράφος του Tanjug.
Ο δήμαρχος της βόρειας Κόσοβσκα Μιτρόβιτσα, Γκόραν Ράκιτς, ζήτησε απόψε την  άμεση απόσυρση των ειδικών αστυνομικών δυνάμεων ROSU, στο βόρειο τμήμα του Κοσσυφοπεδίου.
Ο Πρωθυπουργός του Κοσσυφοπεδίου, Ίσα Μουσταφά, θα πραγματοποιήσει απόψε στις 19:30  έκτακτη συνέντευξη Τύπου, για τα τελευταία γεγονότα, σε σχέση με την άφιξη του τρένου από το Βελιγράδι στο Κοσσυφοπέδιο, είπε σε μια δήλωση από το γραφείο του.
Ο δημοσιογράφος του «Blic» στο Γιαρίνιε αναφέρει ότι ο Σερβικός στρατός βρίσκεται στα σύνορα με το Κοσσυφοπέδιο ,για να αντιμετωπίσει τις ειδικές αστυνομικές δυνάμεις του Κοσόβου,αν χρειαστεί.
Το τρένο αναμένεται να επιστρέψει τα ξημερώματα,γύρω στις 3 με 4.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Klan Kosova, ο Μουσταφά είπε ότι η κυβέρνηση του Κοσσυφοπεδίου, σε συνεργασία με τον Πρόεδρο θα ενημερώσει τη διεθνή κοινότητα.
Ακόμα και αν επιστρέψει το τρένο είναι άγνωστο αν αφεθούν ελεύθεροι οι μηχανοδηγοί και οι επιβάτες.Οι ειδικές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται με πλήρη εξάρτηση στο Κάτω Γιαρίνιε.Αναμένεται αργότερα να αποχωρήσουν προς την Πρίστινα.
http://www.blic.rs/vesti/politika/zaustavljen-ruski-voz-stoji-na-stanici-u-raskoj-do-daljeg/5v6ynq7
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΕΡΒΙΚΟ BLIC : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.