Κυριακή 21 Μαΐου 2017

Τα λείψανα του Αγίου Νικολάου, που κρατούνται στην Ιταλία για 930 χρόνια, φτάνουν στη Μόσχα.

Τα λείψανα του Αγίου Νικολάου, ένας από τους πιο λατρευμένους χριστιανούς αγίους, έχουν φτάσει στη Ρωσία - η πρώτη φορά σε σχεδόν χίλια χρόνια, τα λείψανα μεταφέρθηκαν από την ιταλική πόλη Μπάρι.
Οι ιατρικοί εμπειρογνώμονες κατόρθωσαν να εξαγάγουν μία από τις πλευρές του αγίου, που βρίσκεται δίπλα στην καρδιά του, ανέφερε η RIA Novosti. Για την ασφάλειά τους, τα θραύσματα τοποθετήθηκαν σε ειδική κιβωτό 40 κιλά και καλύφθηκαν σε φύλλα χρυσού. Η κιβωτός πέρασε σε όλη την πόλη του Μπάρι, σε ειδική τελετή και τέθηκε σε αεροπλάνο στη Μόσχα.


 Στις 6:00 μ.μ. στη Μόσχα, όλες οι εκκλησίες στη ρωσική πρωτεύουσα είχαν προγραμματιστεί να χτυπήσουν τις καμπάνες τους, για να γιορτάσουν την άφιξη των κειμηλίων. Ο Ρωστός Ορθόδοξος Πατριάρχης Κίριλος πραγματοποιεί ειδική τελετή στον καθεδρικό ναό του Χριστού Σωτήρος , αργότερα το βράδυ της Κυριακής.
Το ευρύ κοινό θα μπορεί να δει τα λείψανα από τη Δευτέρα 22 Μαΐου έως 13 Ιουλίου, σύμφωνα με τις αρχές της Μόσχας. Η εκδήλωση συμπίπτει με μια θρησκευτική εορτή που γιορτάζει την «μετάφραση» των λειψάνων του Αγίου Νικολάου από τη Μύρα, όπου κάποτε ζούσε ο άγιος, στο Μπάρι. Στη συνέχεια τα ιερά θραύσματα θα μεταφερθούν στην Αγία Πετρούπολη όπου θα παραμείνουν για δύο εβδομάδες.
 Ο Άγιος Νικόλαος, χριστιανός επίσκοπος, έζησε τον 3ο έως τον 4ο αιώνα στην σημερινή Τουρκία. Επίσης γνωστός ως «Νικόλαος ο Θαυματουργός», ο άγιος έγινε διάσημος για τα θαύματα του.

Ο προστάτης των παιδιών, ο Άγιος Νικόλαος συνδέθηκε επίσης με την παροχή δώρων.

Σύμφωνα με τη χριστιανική παράδοση, έσωσε τους ανθρώπους από την πείνα, διέσωσε εκείνους που κατηγορήθηκαν άδικα και άκουσαν θύελλες για τους ναυτικούς.

https://www.rt.com/news/389127-saint-nicholas-relics-moscow/ 
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ RUSSIA TODAY  : ΟΡΘΟΔΟΞΑ ΘΕΜΑΤΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου