Πέμπτη 12 Απριλίου 2018

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΤΩΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ.

Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος ασφάλειας για την Κύπρο από πιθανές επιχειρήσεις κατά της Συρίας, δήλωσε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου, διευκρινίζοντας παράλληλα ότι η Λευκωσία «ουδόλως εμπλέκεται στις επιχειρήσεις»aeroskafi.jpg
Ο γνωστός Ρώσος στρατηγικός αναλυτής και σύμβουλος του Πούτιν επί θεμάτων στρατηγικής και εξωτερικής πολιτικής, Alexander Dugin, σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις στην Συρία και τις αμερικανικές απειλές, δήλωσε πως είναι πεπεισμένος ότι η Δύση επιδιώκει να προκαλέσει τρίτο παγκόσμιο πόλεμο και τα γεγονότα μας έχουν φέρει πολύ κοντά σε μια τέτοια εξέλιξη.
Συνεδριάζει το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας σήμερα στις ΗΠΑ και θα αποφασίσει μαζί με τον Αμερικανό πρόεδρο Ν.Τραμπ εάν θα προχωρήσουν σε πολεμικές ενέργειες στην Συρία ακόμα και υπό τον φόβο να υπάρξει άμεση πολεμική εμπλοκή με την μόνη χώρα που θα μπορούσε να αναμετρηθεί με τους Αμερικανούς, την Ρωσία.
Την ώρα που τα σύννεφα πολέμου πυκνώνουν πάνω από την Ανατολική Μεσόγειο, με το
διαφαινόμενο χτύπημα από ΗΠΑ και Γαλλία στη Συρία και το ψυχροπολεμικό κλίμα με τη Ρωσία να βρίσκεται στο ζενίθ, η παρουσία αμερικανικών κατασκοπευτικών αεροπλάνων στην Κρήτη, προφανώς και δεν περνά απαρατήρητη.

Κορυφώνονται σήμερα, Πέμπτη (12/04/2018) οι επαφές για το ονοματολογικό των Σκοπίων, καθώς στις 09:00 ώρα Ελλάδας ξεκίνησαν στην Αχρίδα οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά και το Σκοπιανό ομόλογό του, Νικόλα Ντιμιτρόφ.Σκοπιανό ώρα μηδέν: Κρίσιμες επαφές Κοτζιά - Ντιμιτρόφ στην Αχρίδα
Ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, πρότεινε ανταλλαγή εδαφών στο ζήτημα του Κοσσυφοπεδίου.
Αυτό δήλωσε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας, Βουκ Γέρεμιτς.

Πανικό στον αλβανικό πληθυσμό έχουν προκαλέσει τα σερβικά άρματα μάχης, ο στρατός και οι συχνές πτήσεις σερβικών αεροσκαφών πάνω από την περιοχή του Πρέσεβο, στη νότια Σερβία, όπως σημειώνει τοπικό δημοσίευμα.
Σε κάθε αντιπαράθεση, οι ψυχολογικές επιχειρήσεις έχουν τη δική τους σημασία. Σε αυτό το πλαίσιο, η Τουρκία διοργανώνει μεγάλες στρατιωτικές ασκήσεις ενώ ελεγχόμενες από τον Έρντογάν εφημερίδες θέτουν ερωτήματα για το τι θα συμβεί αν... βυθιστεί ελληνικό πολεμικό πλοίο!
Ο εθνικός αερομεταφορέας του Κουβέιτ, η εταιρεία Kuwait Airways, ανακοίνωσε ότι διακόπτει από σήμερα και μέχρι νεοτέρας όλες τις πτήσεις της προς και από την πρωτεύουσα του Λιβάνου, τη Βηρυτό, εξαιτίας της πιθανής έναρξης πυραυλικών πληγμάτων στη Συρία.
Ο Στόλος της Μαύρης Θάλασσας της Ρωσίας, ο οποίος βρίσκεται στην Σεβαστούπολη, τίθεται σε πλήρη ετοιμότητα. Αυτό γράφτηκε από το "Κανάλι της Κριμαίας".
Εκτακτη τηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν-Νετανιάχου σχετικά με την επικείμενη επίθεση κατά της Συρίας. Ο Πούτιν σε τηλεφωνική συνομιλία του απείλησε τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Νετανιάχου να αποφύγει ενέργειες που αποσταθεροποιήσουν την κυριαρχία της Συρίας και της Κυβέρνησης Άσαντ.
Τα τύμπανα πολέμου πυκνώνουν πάνω από την Ανατολική Μεσόγειο και συγκεκριμένα στη Συρία. Πολεμικός συναγερμός έχει σημάνει στην Αμερικανική Βάση της Σούδας στο Ακρωτήρι της Κρήτης, στο Ναύσταθμο της Σούδας και στις βρετανικές βάσεις στην Κύπρο.
Σε βάσεις στο Ιράν έχουν ή πρόκειται να προσγειωθούν σύντομα ρωσικά στρατιωτικά αεροσκάφη στο πλαίσιο της διασποράς δυνάμεων της ρωσικής Αεροπορίας ενόψει αμερικανικού κτυπήματος στη Συρία.
Στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που θα διεξαχθεί από τις 16 ως και τις 19 Απριλίου, θα συζητηθεί η παρατεινόμενη κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, όπως αποφασίστηκε σήμερα από την προπαρασκευαστική συνάντηση των γενικών γραμματέων των Πολιτικών Ομάδων και αναμένεται να εγκριθεί αύριο το πρωί από τη Διάσκεψη των Προέδρων του ΕΚ.str11
Αναταραχή στις αγορές προκαλούν οι γεωπολιτικές αναταράξεις με το tweet του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ προς τη Μόσχα να ετοιμάζεται για έξυπνους πυραύλους στης Συρία, προκάλεσε πτώση σε όλα τα μεγάλα χρηματιστήρια.
Στο επίκεντρο της κλιμακούμενης κρίσης στη Συρία βρίσκεται η Κύπρος, της οποίας οι Βρετανικές βάσεις Δεκέλειας και Ακρωτηρίου, αλλά και τα λιμάνια ενδέχεται να αξιοποιηθούν, λόγω γεωγραφικής εγγύτητας, ως ορμητήριο εναντίον του καθεστώτος στη Συρία. Πέραν από τις Βάσεις Ακρωτηρίου και Δεκέλειας, ενδέχεται να αξιοποιηθεί και ο Σταθμός Αγίου Νικολάου από τα κατεχόμενα, όπου λειτουργεί ένα από τα «σημεία ακρόασης» του δικτύου πληροφοριών του Συμφώνου UKUSA, γνωστού και ως Echellon, το οποίο, όπως αναφέρει η Wikipedia, χαρακτηρίστηκε και ως «Σταθμός Υποκλοπής» με βεληνεκές σε ολόκληρο τον κόσμο.
Το αν η Βρετανία θα συμμετάσχει στο πλευρό των ΗΠΑ και της Γαλλίας στη διαφαινόμενη στρατιωτική δράση στη Συρία και κατά πόσο αυτή η απόφαση θα πρέπει να έχει την έγκριση των Βρετανών βουλευτών, εξετάζει η Πρωθυπουργός Τερέζα Μέι.
Στα δικαστήρια έφτασαν Ι.Μ. Κύκκου και Ελληνική Δημοκρατία για το οικόπεδο έναντι του Μετοχίου που δόθηκε με σκοπό την ανέγερση της ελληνικής πρεσβείας. Χθες αντεξετάστηκε ο Μητροπολίτης Κύκκου και Τηλλυρίας Νικηφόρος και ο λογιστής της Μητρόπολης, ενώ ψάχνουν ημερομηνία για να καταθέσει ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου