Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2018

Οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τις αλλαγές στις σχέσεις Εκκλησίας-Κράτους.

Η θρησκευτική ουδετερότητα της ελληνικής Πολιτείας, η κατάργηση του θρησκευτικού όρκου για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τους βουλευτές είναι κάποιες από τις αλλαγές που υπάρχουν στις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τη συνταγματική αναθεώρηση.

Οπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση από την Κουμουνδούρου: «Κεντρικό θέμα που οφείλει να θίξει η συνταγματική αναθεώρηση είναι οι σχέσεις Εκκλησίας και Κράτους. Η Πολιτεία, ο πολιτικός κόσμος, η Εκκλησία, οι πολίτες αλλά και οι πιστοί, έχουν σήμερα την ωριμότητα, τη σωφροσύνη και την ευαισθησία να αποδεχτούν τον εξορθολογισμό των σχέσεων αυτών.
Και εκτιμούμε ότι μπορεί να διαμορφωθούν ευρείες συναινέσεις, ώστε να περάσουμε σε μια νέα εποχή στις σχέσεις Κράτους και Εκκλησίας.
Έχει έρθει λοιπόν ο καιρός, ώστε να κατοχυρωθεί ρητά στο Σύνταγμα η θρησκευτική ουδετερότητα του ελληνικού κράτους, με ό,τι αυτό συνεπάγεται κανονιστικά και πρακτικά. Και αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα για τον εκσυγχρονισμό και την φιλελευθεροποίηση του Συντάγματός μας».
Οπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, προτάσσεται η διακήρυξη ότι η Ελληνική Πολιτεία είναι θρησκευτικά ουδέτερη και ακολουθεί η αναγνώριση της Ορθόδοξης Εκκλησίας ως επικρατούσας θρησκείας.
vimaorthodoxias.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου