Τετάρτη 12 Ιουνίου 2019

Ο Άγιος Πορφύριος μου είπε πως θα έρθουν δύσκολα χρόνια… αλλά να μην απελπιζόμαστε, διότι όλα είναι στα χέρια του Θεού.

Αποτέλεσμα εικόνας για αγιος πορφυριος
*Από το βιβλίο: «Ο Όσιος Πορφύριος ο Προφήτης – Μαρτυρίες (Τόμος Α’)
~ … Μια φορά πήγα με τη γυναίκα μου Λουκία στα Καλλίσια για να δούμε τον Άγιο Πορφύριο. Αφήσαμε το αυτοκίνητο χαμηλά και ανηφορίσαμε από κάποιο μονοπάτι προς την Ι. Μ. Αγίου Νικολάου,διότι δεν υπήρχε δρόμος και αναγκαστικά έπρεπε να πάμε πεζοί. Αφού καθίσαμε αρκετά και μιλήσαμε με τον Άγιο, αργά το απόγευμα πήραμε τον δρόμο της επιστροφής.

Από απροσεξία χάσαμε τον δρόμο και άρχισε να σκοτεινιάζει. Περιπλανηθήκαμε για λίγο και μετά έπεσε πυκνό σκοτάδι, διότι ήμασταν μέσα στο δάσος. Χωρίς να βλέπουμε που πατούσαμε, η σύζυγός μου γλίστρησε, της έφυγε το παπούτσι και κινδύνεψε να πέσει σε γκρεμό. Ταραχτήκαμε και οι δύο και φοβόμασταν πλέον να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας.
Ο Άγιος το είδε αυτό με το χάρισμά του και φώναξε την αδερφή και την ανιψιά του. Τους έδωσε φαναράκια και τους είπε: «Τρέξτε στο δάσος, στο τάδε μέρος, γιατί ο Γιάννης και η Λουτσία (έτσι την έλεγε τη σύζυγό μου) χαθήκανε και κινδυνεύουνε». Αυτές φωνάζανε τα ονόματά μας και μας βρήκανε. Με τα φαναράκια, μας οδήγησαν στο αυτοκίνητό μας και φύγαμε. Εάν δεν είχαμε τον Άγιο, θα διανυκτερεύαμε σίγουρα στο δάσος.
*****
Κάποτε διάβασα τις προφητείες του Οσίου Νείλου του μυροβλήτη και εντυπωσιάστηκα από τις περιγραφές. Πήγα και του ανέφερα τα ακόλουθα, τα οποία από τότε τυπώθηκαν έντονα στη μνήμη μου: «Γέροντα, ο Όσιος Νείλος προφητεύει ότι μετά το 1900 θα αρχίσει να σκοτίζεται η διάνοια των ανθρώπων από την πορνεία, τη μοιχεία, την ομοφυλοφιλία και την ασέβεια. Ο κόσμος θα γίνει αγνώριστος και δεν θα μπορούμε να ξεχωρίσουμε τους άντρες από τις γυναίκες, λόγω της ξετσίπωτης ενδυμασίας και των τριχών της κεφαλής. Οι ποιμένες της Εκκλησίας θα γίνουν κενόδοξοι και ασεβείς. Θα αλλάξουν τα ήθη και οι παραδόσεις των Χριστιανών. Οι επιστήμες θα προοδεύσουν κατά φαντασία και οι άνθρωποι στο τέλος θα στερηθούν τη Χάρι του Αγίου Πνεύματος».
Όλα αυτά τα συζητήσαμε και ο Άγιος Πορφύριος συμφώνησε πως όλα θα πραγματοποιηθούν επακριβώς. Μου είπε πως θα έρθουν δύσκολα χρόνια, θα έρθει πείνα και αποστασία του κλήρου. Αλλά να μην απελπιζόμαστε, διότι όλα είναι στα χέρια του Θεού.
*Μαρτυρία κ. Ιωάννου Κ., εργοστασιάρχη, Αθήνα.
simeiakairwn.wordpress.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου