Κυριακή 23 Ιουνίου 2019

ΑΣΗΜΙΚΑ και ψυχή για να λάμψουν, δεν θέλουν κόπο, αλλά τρόπο.


Στους Ιερούς Ναούς των ενοριών, των Ιερών Μονών, τα λειτουργικά τους σκεύη συνήθως είναι ΑΣΗΜΕΝΙΑ (όπως και τα καντήλια, τα κηροπήγια της Αγ. Τράπεζας, οι λειψανοθήκες κ.λ.π.). Με την πολυκαιρία τα ΑΣΗΜΙΚΑ μαυρίζουν και τότε αρχίζει ένας Γολγοθάς για τον καθαρισμό τους· χρησιμοποιούμε πολλά είδη καθαρισμού, που απαιτούν λ.χ. για το κάθε καντήλι με την αλυσίδα του, πολύωρη ή και πολυήμερη εργασία και υπομονετικό τρίψιμο με τα χέρια. Δυστυχώς όμως, το αποτέλεσμα συνήθως δεν είναι ικανοποιητικό, η κούραση είναι μεγάλη και τα χημικά προϊόντα ενίοτε διαβρώνουν και καταστρέφουν τα ΑΣΗΜΙΚΑ.

Εμείς είμαστε της άποψης ότι για όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, δεν χρειάζεται κόπος, αλλά τρόπος.
Στο μικρό βίντεο που ακολουθεί, σας δείχνουμε με ποιο τρόπο οι Ιερείς, οι μοναχοί, οι μοναχές (αλλά και οι νοικοκυρές), μπορείτε να κάνετε τα μαυρισμένα εκ της πολυκαιρίας ΑΣΗΜΙΚΑ σας ΝΑ ΑΣΤΡΑΨΟΥΝ μέσα σε μόνο 5-10 δευτερόλεπτα, χωρίς τρίψιμο, χωρίς καν να τα ακουμπήσετε και χωρίς να ξοδευθείτε αγοράζοντας διάφορα καθαριστικά προϊόντα ΑΣΗΜΙΚΩΝ, και κυρίως χωρίς να καταστρέφετε τα ΑΣΗΜΙΚΑ σας. Δείτε το βίντεο και πιστέψτε ότι και η ψυχή, για να καθαρισθεί από το μαύρισμα των παθών, δεν θέλει πολυχρόνιο κόπο, αλλά τρόπο!!


Υ.Γ.: Το αλουμινόχαρτο με τη σόδα (ρίξτε αρκετή, μην την φοβάστε), προκειμένου να κάνουν την χημική αντίδραση που θα αφαιρέσει την μαυρίλα των ΑΣΗΜΙΚΩΝ σε 5″ έως 10″, απαιτούν το νερό που θα βάλουμε να κοχλάζει. Αν είναι χλιαρό, δεν θα γίνει η επιθυμητή χημική αντίδραση και δεν θα έχουμε το αποτέλεσμα που επιθυμούμε. Όταν καθαρίσουμε αρκετά ΑΣΗΜΙΚΑ και δούμε ότι δεν καθαρίζουν πλέον καλά, αδειάζουμε το μίγμα μας και κάνουμε εκ νέου την διαδικασία (αλουμινόχαρτο, σόδα μαγειρική, κοχλάζον νερό).
Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου